Inloggen

Op deze ijsbanen kun je schaatsen dit jaar

Links: Ice*AmsterdamRechts: IJsbaan in Archeon
Het hoeft nog geen winters weer te zijn om al te kunnen schaatsen. Bind de ijzers onder op de feestelijk verlichte ijsbanen. Zowel op overdekte schaatsbanen als in de buitenlucht. Winters plezier gegarandeerd voor jong en oud.

Beleef ijspret bij onderstaande schaatsbanen in Nederland!

1. Ice Amsterdam

Ice Amsterdam
Winterweer of geen winterweer, dit jaar is het Museumplein in Amsterdam weer omgetoverd tot een winterse ijsbeleving. Bij schaatsbaan Ice*Amsterdam glijdt, schuifelt èn glibbert jong en oud over de knusse ijsbeleving met het Rijksmuseum als decor.
12 november 2022 t/m 5 februari 2023 | Amsterdam (Noord-Holland)

2. IJsbaan in Archeon

Tijdens 'Vier de Winter' in Archeon is er volop vermaak en vertier in de prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen. En breng gratis een bezoek aan de schaatsbaan van maar liefst 425 m2!
17 december 2022 t/m 8 januari 2023 | Alphen aan den Rijn (Zuid-Holland)

3. Schaatsbaan Rotterdam

Schaatsbaan Rotterdam
Lekker schaatsen, heerlijk curlen of winterse gezelligheid? Alles is mogelijk bij Schaatsbaan Rotterdam! Op de twee overdekte banen kan er drie maanden lang worden geschaatst.
Dagelijks geopend 26 november t/m 3 maart 2023 | Rotterdam (Zuid-Holland)

4. Winter in het Nederlands Openluchtmuseum

Winter in het Nederlands Openluchtmuseum
Het is Winter in het Nederlands Openluchtmuseum met vele activiteiten! Op het Entreeplein staat een schaatsbaan van ruim 1.000 m2 waar je kunt zwieren over het ijs. Voor jong en oud zijn er gratis schaatsen te leen.
3 december 2022 t/m 15 januari 2023 | Arnhem (Gelderland)

5. Cool Event Scheveningen

Tijdens Cool Event Scheveningen kun je weer schaatsen op de overdekte ijsbaan op het Kurhausplein van maar liefst 600 m2. Vergeet jouw handschoenen niet mee te nemen want die zijn verplicht op de schaatsbaan.
12 november t/m 22 januari 2023 | Scheveningen (Zuid-Holland)

6. Schaats bij Duurstede

In het pittoreske stadje Wijk bij Duurstede wordt dit jaar, gratis en speciaal voor de kinderen, voor de derde keer Schaats bij Duurstede georganiseerd. Op de Markt kun je schaatsen op een kunststof schaatsbaan van 10 x 14meter.
10 t/m 23 december 2022 | Wijk bij Duurstede (Utrecht)

7. Winter Village Amstelveen

Winter Village Amstelveen
Ruim 4 weken lang staat het stadshart van Amstelveen in het teken van een winterse gezelligheid met een openluchtijsbaan van ruim 450m2. Met uiteenlopende activiteiten voor jong en oud.
Zaterdag 3 december 2022 t/m zondag 8 januari 2023 | Amstelveen (Noord-Holland)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. WinterWonderBeek

Schaatsbaan, Roetsjbaan en Kerstboom: 3 weken lang plezier op de markt in Prinsenbeek. Lekker schaatsen op de overdekte ijsbaan.
15 december t/m 5 januari 2023 | Prinsenbeek (Noord-Brabant)

9. Het Amsterdamse Winterparadijs

Het Amsterdamse Winterparadijs is dé ultieme winterbeleving. In de RAI ontdek je de allerleukste winterse activiteiten, omringd door 3400m2 aan ijs! Met o.a. een gigantische binnen- en buitenschaatsbaan en nog zo veel meer.
15 december 2022 t/m 1 januari 2023 | Amsterdam (Noord-Holland)

10. IJsvrij

IJsvrij
Komende winter keert IJsvrij weer terug voor een krakend verse editie. Plein 1940 in Rotterdam omgetoverd tot romantisch winterplein met in het middelpunt de ijsbaan.
15 december 2022 t/m 8 januari 2023 | Rotterdam (Zuid-Holland)

11. DongenIce

DongenIce is een mooi winters evenement op het Wilhelminaplein in Dongen. Kom gezellig schaatsen, roetsjen en genieten van de vele (muzikale) activiteiten op de overdekte schaatsbaan, roetsjbaan en in de gezellige winterhuiskamer. Nieuw dit jaar is de overdekte wintertuin.
16 december t/m 8 januari 2023 | Dongen (Noord-Brabant)

12. Winter Station

Winter Station
Het Spoorwegmuseum verandert in de kerstvakantie weer in het sfeervolle Winter Station. Kerstbomen, ontelbare lampjes, kerstdecoraties en een antieke carrousel brengt het hele museum in een romantische wintersfeer. Grote publiekstrekker is de ijsbaan: er kan geschaatst worden tussen de treinen!
24 december 2022 t/m 8 januari 2023 | Utrecht (Utrecht)

13. Winter Wonderland Enschede

De binnenstad van Enschede verandert in een sfeervol Winter Wonderland. IJspret beleef je op de sfeervol aangeklede ijsbaan op de Oude Markt.
9 december t/m 8 januari 2023 | Enschede (Overijssel)

14. Drijvende IJsbaan Leiden

Drijvende IJsbaan Leiden
In het historische centrum van Leiden kun je weer schaatsen op de Drijvende IJsbaan. De ijsbaan ligt op op een prachtige locatie op de Nieuwe Rijn met sfeervolle feestverlichting.
9 december 2022 t/m 8 januari 2023 | Leiden (Zuid-Holland)

15. Goudse IJsbaan

Goudse IJsbaan
Het kerstgevoel in Gouda begint als de Goudse IJsbaan er ligt en de Koek & Zopie is geopend! Knerpend ijs, de geur van glühwein en de oer-Hollandse gezelligheid! Schaats rondom het oude stadhuis van Gouda!
21 december t/m 15 januari 2023 | Gouda (Zuid-Holland)

16. Veel meer leuke uitjes en evenementen

Uiteraard zijn er nog veel meer leuke evenementen en festivals te bezoeken. De uitagenda van Uitzinnig.nl staat bomvol leuke tips voor een dagje uit. Ook met leuke activiteiten voor kinderen.

Deze filmfestivals kun je bezoeken
Beeld & Geluid opent nieuw mediamuseum op 11 februari 2023
Dino uitjes in Nederland
8 x Kunstbeurzen in januari februari en maart 2023