Inloggen

We mogen weer - Bezoek deze tentoonstellingen

Links: © Evert Elzinga - Maison Amsterdam in De Nieuwe Kerk AmsterdamRechts: © Elspeth Diederix, Miracle Garden - Tentoonstelling De Botanische Revolutie
We mogen weer van kunst en cultuur genieten in de vele musea die Nederland rijk is. Talloze mooie tentoonstellingen zijn uitgesteld en moesten achter gesloten deuren blijven.

Maar nu mag het weer! Wij hebben een selectie gemaakt van tentoonstellingen die beslist een bezoek waard zijn.

1. Maison Amsterdam

Maison Amsterdam
Amsterdam - De Nieuwe Kerk is ’s lands grootste modehuis: Maison Amsterdam. De tentoonstelling presenteert ruim 150 creaties, historische en hedendaagse, die verhalen over Amsterdam als modestad met een geheel eigen signatuur. Te zien zijn o.a. creaties van bekende couturiers.
t/m 3 april 2022

2. De Botanische Revolutie

Utrecht (Utrecht) - De manier waarop de natuur wordt gevormd in de tuin verhoudt zich tot (veranderende) denkbeelden in de samenleving. In De Botanische Revolutie laat het Centraal Museum met hedendaagse kunstenaars en bijzondere bruiklenen zien wat de tuin zegt over de tijd waarin we leven.
Verlengd t/m 1 mei 2022

3. De aardappeleters misser of meesterwerk

De aardappeleters misser of meesterwerk
Amsterdam - De aardappeleters: misser of meesterwerk? is een ode aan het schilderij dat Vincent van Gogh in 1885 schilderde in het Brabantse Nuenen. Het schilderij is een van de hoogtepunten uit de collectie van het Van Gogh Museum, maar werd zeker niet door iedereen als zodanig beschouwd. Het Van Gogh Museum iedereen uit om een eigen mening te vormen over wat Van Gogh zag als het beste wat hij op dat moment had gemaakt.
t/m 13 februari 2022

4. Winterkoorts

Enkhuizen - In de tentoonstelling Winterkoorts vind je niet alleen oude schaatsen, sleden, stoere winterverhalen en beelden van de dichtgevroren Zuiderzee, maar je stapt er ook zelf in een écht winterlandschap. Kom het bekijken in het binnenmuseum van het Zuiderzeemuseum.
T/m 13 maart 2022

5. Viva la Frida

Viva la Frida
Assen - Beleef in het Drents Museum een wereldprimeur met een grote tentoonstelling over de Mexicaanse kunstenaar Frida Kahlo. In Viva la Frida! - Life and art of Frida Kahlo is een unieke combinatie van Kahlo’s kunst en persoonlijke voorwerpen (zoals kleding, beschilderde korsetten en sieraden) te zien.
t/m 18 april 2022

6. JR Chronicles

Groningen - JR: Chronicles is de eerste grote museale tentoonstelling van het werk van de Franse kunstenaar. In de expositie van het Groninger Museum, samengesteld door het Brooklyn Museum in New York, zijn muurschilderingen, films en vooral veel foto’s te zien.
t/m 12 juni 2022

7. Besmet

Besmet
Leiden (Zuid-Holland) - Hoe gingen we vroeger om met epidemieën zoals pest en pokken? Welke inzichten bieden historische epidemieën voor de toekomst? En welke oplossingen biedt de wetenschap? Met de tentoonstelling 'Besmet!’ en een prikkelend randprogramma wil Museum Boerhaave een zo breed mogelijk publiek laten ontdekken wat het belang is van wetenschap voor het leven van nu.
Verlengd t/m 7 augustus 2022

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Citaat van de Straat

Amsterdam - Zoals de naam al suggereert, behoort street art tot de straat. Is street art op canvas daarom wel mogelijk? Hoe belangrijk is de illegale factor van deze kunstvorm? Is het niet een belangrijk onderdeel van street art dat het in de loop der tijd vervaagt en opgaat in de stedelijke omgeving? In de tentoonstelling ‘Citaat van de straat’ wordt je uitgenodigd jouw eigen antwoord op deze vraag te ontdekken.
T/m 1 december 2022

9. Pracht en precisie

Leiden (Zuid-Holland) - De tentoonstelling ‘Pracht & precisie’ met de mooiste en meest bijzondere 'gesneden stenen' uit de collectie van het Rijksmuseum van Oudheden, maakt een comeback. Het gaat om grootse kunst op miniatuurformaat: een tweehonderdtal kleurrijke zegels, sierstenen en amuletten met minutieuze gegraveerde afbeeldingen uit het oude Nabije Oosten, Egypte en de Klassieke wereld.
T/m 4 september 2022

10. En nog meer tentoonstellingen

Bekijk alle tentoonstelling in de Tentoonstellingsagenda op Uitzinnig.nl.

De leukste Klimparken in Nederland
De leukste uitjes voor treinliefhebbers
Bierfestival Brew at theZoo keert terug naar Beekse Bergen
Bierfestivals en Bierevenementen in mei juni en juli 2024
Toon de nieuwste thema's »