Inloggen

Tuckerville keert na twee jaar terug met een glanzend programma

Twents festival maakt grootse terugkeer met onder andere Guus Meeuwis, Krezip, Danny Vera en natuurlijk Ilse DeLange.

Tuckerville heeft de eerste namen voor de editie van dit jaar aangekondigd. Onder andere Krezip, Guus Meeuwis, Danny Vera en de Amerikaanse singer-songwriter Matt Simons zijn te zien op het festival. Tuckerville vindt plaats op 10 september 2022 bij recreatiegebied Het Rutbeek nabij Enschede. De kaartverkoop van het festival start donderdag 10 maart via de website.

Programma

Programma
Tuckerville richt zich op liefhebbers van popmuziek met invloeden van country, folk, roots en Americana. Verspreid over drie podia en verschillende kleine area's kun je genieten van optredens van bekende artiesten, maar je ook laten verrassen door nieuw, muzikaal talent. 

Dit jaar zullen niemand minder dan Guus Meeuwis, Krezip, DI-RECT, Matt Simons, Danny Vera en Ilse DeLange te zien zijn op de Mainstage. Bij The Creek zijn onder andere DeWolff, MEAU en Blackbird te bewonderen. The Barn, een podium in de stijl van een Amerikaanse hooischuur, wordt het decor van shows van (inter-)nationale country en Americana artiesten, met onder meer Katherine Priddy, Jana Mila en The Blue Stones.

Daarnaast verzorgen verschillende artiesten op het strandje van Het Rutbeek akoestische kampvuursessies en als je op zoek bent naar meer actie en rock 'n roll kun je terecht in de Nozem Eagle Bar.

Gering aantal tickets in de verkoop

Na twee jaren van afwezigheid door de coronapandemie, belooft het komende zomer een grandioze editie te worden voor Tuckerville. De meeste bezoekers van Tuckerville hebben ervoor gekozen om hun in 2020 en 2021 gekochte tickets te bewaren. Daarom gaan er nog maar een beperkt aantal van 5000 tickets in de verkoop. De kaartverkoop start op donderdag 10 maart om 12:00 via de website van het festival.

Ilse DeLange

Ilse DeLange
De initiatiefneemster van het festival is countryzangeres Ilse DeLange, die zelf opgroeide in Twente. Haar wens om hier een groots muziekfestival weg te zetten werd in 2017 werkelijkheid; hierbij heeft ze zich laten inspireren door de sferen van de Amerikaanse southern states en muziekstad Nashville.

Inmiddels is Tuckerville een vast begrip in Twente. Naast dat DeLange betrokken is bij de muzikale invulling van Tuckerville, zal ze hier ook zelf het podium betreden.

Foto's:
© Ben Houdijk - Tuckerville 2019

De leukste Klimparken in Nederland
Spot de Cheetawelpjes in Beekse Bergen
Bierfestival Brew at theZoo keert terug naar Beekse Bergen
Kaartverkoop Central Park Festival van start
Toon de nieuwste thema's »