Inloggen

Pasen 2024 - Paasactiviteiten en uitjes met kinderen

Links: pantropica.nlRechts: © Vockestaert - Vockestaert
Wat te doen tijdens de Paasdagen met kleine kinderen dit jaar? Er zijn leuke kinderactiviteiten om te doen met het gezin.

Zo kunnen kinderen paaseieren zoeken bij een echt kasteel of in een eigen kas, een paasvoorstelling bezoeken én zelfs de paashaas ontmoeten. Ook kun je op diverse plekken door het land op kraambezoek tijdens één van de Lammetjesdagen. Bekijk hieronder de kinderactiviteiten voor een dagje uit met Pasen 2024.

1. Beleef een vrolijk Pasen in Pantropica

Beleef een vrolijk Pasen in Pantropica
Ga in het paasweekend naar het mooiste junglepark van Europa en beleef het vrolijkste paasuitje voor het hele gezin. Dwaal door het geheel overdekte park van Pantropica (voorheen de Orchideeën Hoeve), voer de clowneske papegaaitjes, leef je uit in de waterrijke speeltuin en bezoek de gloednieuwe jungleshow.
29 maart t/m 1 april 2024 | Luttelgeest (Flevoland)

2. Lammetjesdag Schaapskudde Vockestaert

Bij de Schaapskudde Vockestaert Midden-Delfland zijn veel lammetjes geboren. Met een stal vol jonge dieren en dartelende lammetjes in het weiland naast de boerderij is het de hoogste tijd voor kraambezoek tijdens de Lammetjesdag!
Maandag 1 april 2024 | Schiedam (Zuid-Holland)

3. Paasrondleiding Struisvogelboerderij Monnikenwerve

Paasrondleiding Struisvogelboerderij Monnikenwerve
Bij Struisvogelboerderij Monnikenwerve worden speciale Paasrondleidingen georganiseerd. Er zijn struisvogels (meer dan 180!) in allerlei soorten en maten. Tijdens de rondleiding kom je alles te weten over deze grote loopvogel.
30 maart t/m 1 april 2024 | Sluis (Zeeland)

4. Paaseieren zoeken bij Julianatoren

Paaseieren zoeken bij Julianatoren
Tijdens het Paasweekend kunnen kinderen samen met Jul & Julia op zoek gaan naar paaseieren in Kinderpretpark Julianatoren. De paashaas heeft een overvloed aan paaseieren verstopt in het prachtige bos. Er is een eierveld voor kinderen t/m 4 jaar. En een aparte route voor kinderen vanaf 5 jaar.
29 maart t/m 1 april 2024 | Apeldoorn (Gelderland)

5. Kinderdag bij Streekmuseum Vredegoed

Museum Vredegoed houdt haar seizoensopening. Voor kinderen is er een mega-sjoelbak, het eieren beschilderen én de onweerstaanbare – gratis! - pannenkoeken. Ook kunnen ze circusacts leren en er is een echte circusvoorstelling. Verder zijn er kramen met o.a. streekproducten en oude ambachten.
Maandag 1 april | Tienhoven (Utrecht)

6. Paas Familie Event

Op Eerste en Tweede Paasdag organiseert Outdoorpark SEC Almere een speciaal paasevenement, vol leuke activiteiten voor het hele gezin! Ga op een avontuurlijke schatzoektocht, speel een lekker potje Paasei Golf en bezoek de gezellige paasmarkt.
31 maart t/m 1 april 2024 | Almere (Flevoland)

7. Paasdagen op Museumpark Archeon

Paasdagen op Museumpark Archeon
Er zijn weer volop historische activiteiten op Goede Vrijdag en de Paasdagen bij Museumpark Archeon. Er is op 1e en 2e Paasdag een paasprocessie, een middeleeuws kampement, demonstraties en een spannende gladiatorenshow. Kinderen kunnen paasbroodjes bakken en paasvlechten.
29 maart t/m 1 april 2024 | Alphen aan den Rijn (Zuid-Holland)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Paaseieren zoeken en schilderen

Bezoek ijsboerderij camping De Geele Bosch voor leuke Paas activiteiten. Kom gezellig met de hele familie luisteren naar het paasverhaal om daarna met zijn allen in het Geele Bosch paaseieren te zoeken. Vervolgens kunnen de eieren in de stal beschilderd worden.
Zondag 31 maart 2024 | Oldeholtwolde (Friesland)

9. Familie Paasspeurtocht in park Rosendael

Kom dan naar kasteel Rosendael en duik volop in deze familiespeurtocht vol vrolijke paasbeleving, muziek, het paasverhaal, lentegevoel, grapjes en raadsels. Tijdens het Paasweekend kun je hier ook de Paasfair op landgoed Rosendael bezoeken.
15 maart t/m 1 april 2024 | Rozendaal (Gelderland)

Bekijk meer Paasmarkten en Paasfairs

10. Landgoeddag Kasteel Geldrop

Landgoeddag Kasteel Geldrop
Op 2e Paasdag wordt de Landgoeddag bij Kasteel Geldrop gehouden. Naast vele activiteiten voor volwassenen zijn er ook speciale kinderactiviteiten. Zoals een ritje met de ezelwagen maken bij de kinderboerderij, eigen bruidstaartje maken en opeten in het kasteel, knuffels meenemen en laten trouwen door een echte trouwambtenaar!
Maandag 1 april 2024 | Geldrop (Noord-Brabant)

11. Op jacht naar het gouden ei

Eén van de favoriete plekken van de paashaas is het park van Kasteel de Haar. Hij huppelt graag rond in de rozentuin, bij de kruisvijver, zegt de hertjes gedag. Maar het állerliefste is hij in het doolhof, want daar ligt zijn gouden paasei. In het Paasweekend kunnen kinderen op jacht naar het gouden ei!
31 maart t/m 1 april 2024 | Haarzuilen (Utrecht)

12. Hardenberg Buiten

Hardenberg Buiten
Tweede Paasdag staat voor genieten met het hele gezin op de Oldemeijer in Hardenberg tijdens Hardenberg Buiten! Er is een programma vol leuke (gratis) buitenactiviteiten voor jong en oud.
Maandag 1 april 2024 | Hardenberg (Overijssel)

13. Er op uit in het Paasweekend

Dit is slechts een kleine selectie van wat er allemaal te doen is tijdens Pasen. De uitagenda staat vol met leuke Paasuitjes.

Bekijk ook:
10 x Paasmarkten en Paasfairs
Dit is er te doen op 1e Paasdag
10 x dagje uit op tweede Paasdag
Paasuitjes voor kinderen
Deze vlooienmarkten kun je tijdens de Paasdagen bezoeken
Paasfestivals - Deze muziekfestivals zijn er met Pasen

Uiteraard zijn ook alle attractieparken, dierentuinen, musea (waaronder de openluchtmusea geopend. Wil je iets actievers? Bezoek dan eens een klimbos. Wil je op een leuke manier de regio verkennen, bekijk dan deze verhuurlocaties voor recreatieve activiteiten en locaties waar je fluisterboten en kano’s kunt huren.

De leukste uitjes voor treinliefhebbers
Deze festivals kun je tijdens Pinksteren 2024 bezoeken
Bezoek een van deze foodfestivals in mei 2024
Bierfestivals en Bierevenementen in mei juni en juli 2024
Toon de nieuwste thema's »