Inloggen

Pasen 2022 - Paasactiviteiten en uitjes met kinderen

Links: outdoorparkalmere.nlRechts: hetaardbeienterras.nl
Wat te doen tijdens de Paasdagen met kleine kinderen dit jaar? Er zijn leuke kinderactiviteiten om te doen met het gezin.

Zo kunnen kinderen paaseieren zoeken bij een echt kasteel of in een eigen kas, een paasvoorstelling bezoeken én zelfs de paashaas ontmoeten. Ook kun je op diverse plekken door het land op kraambezoek tijdens één van de Lammetjesdagen. En zijn er bij één boerderij wel hele bijzondere eieren te vinden. Bekijk hieronder de kinderactiviteiten voor een dagje uit met Pasen.

1. Paasei Golf

Paasei Golf
Almere - Op 1e en 2e Paasdag kun je in Outdoorpark SEC Almere gewapend met een boerengolfstick en een bal op zoek naar eieren. Je volgt een leuk parcours met verschillende opdrachten en leuke uitdagingen.
Zondag 17 en maandag 18 april 2022 | Almere (Flevoland)

2. Paaseitjes Festival

Rijsbergen - Bij Het Aardbeienterras in Rijsbergen kun je van Goede Vrijdag t/m de Paasdagen op een wel heel bijzondere manier met de kinderen paaseieren komen zoeken. In jouw eigen privé kas tussen de aardbeienplantjes!

Dit kun je nog combineren met een heerlijke picknick of met één van de andere leuke activiteiten.

3. Paaseieren zoeken in Het Land van Jan Klaassen

Paaseieren zoeken in Het Land van Jan Klaassen
Een jaarlijkse traditie bij het Land van Jan Klaasen! De Paashaas verstopt alle paaseieren in de speeltuin. Kunnen de kinderen helpen om alle paaseieren terug te vinden?
Vrijdag 15 t/m maandag 18 april 2022 | Braamt (Gelderland)

4. Paaseieren zoeken bij Kasteel De Keverberg

Paaseieren zoeken bij Kasteel De Keverberg
De Paashaas heeft hulp nodig! Hij heeft in zijn enthousiasme allemaal gekleurde eitjes rondgestrooid in de kasteeltuin van Kasteel De Keverberg en kan ze nu niet meer vinden… Daarom roept hij de hulp van alle kinderen op om alle paaseitjes weer terug te vinden!
Maandag 18 april 2022 | Kessel (Limburg)

5. Lammetjesaaidag en voorjaarsmarkt

Bij Belevingsboerderij de Zes Grazen vindt de lammetjesaaidag met voorjaarsmarkt plaats. Je bent van harte welkom om kennis te maken met de Nederlandse bonte geit en de geitenlammetjes te komen knuffelen en aaien. Ook zijn er leuke activiteiten en een voorjaarsmarkt met mooie producten.
Zaterdag 16 april 2022 | Sint-Annen (Groningen)

6. Paasrondleiding Struisvogelboerderij Monnikenwerve

Bij Struisvogelboerderij Monnikenwerve worden speciale Paasrondleidingen georganiseerd. Er zijn struisvogels (meer dan 180!) in allerlei soorten en maten. Tijdens de rondleiding kom je alles te weten over deze grote loopvogel.
Zaterdag 16 t/m maandag 18 april 2022 | Sluis (Zeeland)

7. Lammetjesdag Schaapskudde Vockestaert

Lammetjesdag Schaapskudde Vockestaert
Bij de Schaapskudde Vockestaert Midden-Delfland zijn veel lammetjes geboren. Met een stal vol jonge dieren en dartelende lammetjes in het weiland naast de boerderij is het de hoogste tijd voor kraambezoek tijdens de Lammetjesdag!
Maandag 18 april 2022 | Schiedam (Zuid-Holland)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Lente in de Kooi

Schaapskudde Haaksbergen houdt op tweede Paasdag traditioneel het evenement; "lente in de kooi". Je kunt de mooie schaapskooi met de lammetjes bezoeken. Er zijn demonstraties schapen drijven en op verschillende tijden mooie roofvogelshows.
Maandag 18 april 2022 - Haaksbergen (Overijssel)

9. Paasspeurtocht Op Jacht naar het Gouden Ei

In het park van Kasteel De Haar kunnen kinderen op jacht naar het gouden Ei. De paashaas heeft eieren met daarop letters verstopt in het doolhof. Lukt het jouw kind om alle letters te verzamelen? Dan is er een leuke verrassing.
15 t/m 18 april 2022 | Haarzuilens (Utrecht)

10. De koning viert Pasen

De koning viert Pasen
Ben jij wel eens nieuwsgierig hoe een koning nu eigenlijk Pasen viert? En zou jij willen weten welke speurtechnieken een Paashaas gebruikt om de Paaseieren te tellen en zoeken? Dat kan allemaal tijdens…. De Koning viert Pasen!
Maandag 18 april 2022 | Schinveld (Limburg)

11. Pasen op Kasteel Rosendael

Tijdens de Paasdagen is er van alles te doen in en om kasteel Rosendael. Er is de Trots Paasmarkt met leuke kinderactiviteiten. En kinderen kunnen een Paasspeurtocht doen in het park van het kasteel. Zoekend langs de lange paden, struiken en grachten volgen kinderen een route van ongeveer een uur.
17 en 18 april 2022 | Rozendaal (Gelderland)

12. Paasspeurtocht bij Huis Verwolde

Paasspeurtocht bij Huis Verwolde
In het Paasweekend is in de parktuin van huis Verwolde een leuke speurtocht uitgestippeld voor kinderen. Zoekend langs de lange paden, struiken en grachten volgen kinderen een route van ongeveer een half uur.
16 t/m 18 april 2022 | Laren (Gelderland)

13. Kabouter pip en de paashaas

Op tweede paasdag speelt Poppentheater Jodokus op De Poppenzolder in Hoogland een heuse Paasvoorstelling waarin kabouter Pip, de paashaas en stoute poes allemaal meedoen!
Maandag 18 april 2022 | Hoogland (Utrecht)

14. Er op uit in het Paasweekend

Liever een Paasmarkt of ander leuk evenement tijdens Pasen bezoeken? Dat kan natuurlijk ook. Bekijk deze evenementen, festivals en uitjes op 1e en 2e Paasdag.

Deze Filmfestivals zijn er dit najaar
Gratis evenementen en festivals in oktober 2022
15 x rommelmarkten, garagesales in september 2022
De 10 leukste dierentuinen