Inloggen

Pasen 2023 - Paasactiviteiten en uitjes met kinderen

Links: outdoorparkalmere.nlRechts: hetaardbeienterras.nl
Wat te doen tijdens de Paasdagen met kleine kinderen dit jaar? Er zijn leuke kinderactiviteiten om te doen met het gezin.

Zo kunnen kinderen paaseieren zoeken bij een echt kasteel of in een eigen kas, een paasvoorstelling bezoeken én zelfs de paashaas ontmoeten. Ook kun je op diverse plekken door het land op kraambezoek tijdens één van de Lammetjesdagen. En zijn er bij één boerderij wel hele bijzondere eieren te vinden. Bekijk hieronder de kinderactiviteiten voor een dagje uit met Pasen 2023.

1. Paasei Golf

Paasei Golf
Op 1e en 2e Paasdag kun je in Outdoorpark SEC Almere gewapend met een boerengolfstick en een bal op zoek naar eieren. Je volgt een leuk parcours met verschillende opdrachten en leuke uitdagingen.
Zondag 9 en maandag 10 april 2023 | Almere (Flevoland)

2. Paaseitjes Festival

Bij Het Aardbeienterras in Rijsbergen kun je van Goede Vrijdag t/m de Paasdagen op een wel heel bijzondere manier met de kinderen paaseieren komen zoeken. In jouw eigen privé kas tussen de aardbeienplantjes!
7 t/m 10 april 2023 | Rijsbergen (Noord-Brabant)

3. Paaseieren zoeken in Het Land van Jan Klaassen

Paaseieren zoeken in Het Land van Jan Klaassen
Een jaarlijkse traditie bij het Land van Jan Klaasen! De Paashaas verstopt alle paaseieren in de speeltuin. Kunnen de kinderen helpen om alle paaseieren terug te vinden?
Zaterdag 8 t/m maandag 10 april 2023 | Braamt (Gelderland)

4. Lammetjesaaidag en voorjaarsmarkt

Lammetjesaaidag en voorjaarsmarkt
Bij Belevingsboerderij de Zes Grazen vindt de lammetjesaaidag met voorjaarsmarkt plaats. Je bent van harte welkom om kennis te maken met de Nederlandse bonte geit en de geitenlammetjes te komen knuffelen en aaien. Ook zijn er leuke activiteiten en een voorjaarsmarkt met mooie producten.
Zaterdag 8 april 2023 | Sint-Annen (Groningen)

5. Paasrondleiding Struisvogelboerderij Monnikenwerve

Bij Struisvogelboerderij Monnikenwerve worden speciale Paasrondleidingen georganiseerd. Er zijn struisvogels (meer dan 180!) in allerlei soorten en maten. Tijdens de rondleiding kom je alles te weten over deze grote loopvogel.
Zaterdag 8 t/m maandag 10 april 2023 | Sluis (Zeeland)

6. Lammetjesdag Schaapskudde Vockestaert

Bij de Schaapskudde Vockestaert Midden-Delfland zijn veel lammetjes geboren. Met een stal vol jonge dieren en dartelende lammetjes in het weiland naast de boerderij is het de hoogste tijd voor kraambezoek tijdens de Lammetjesdag!
Maandag 10 april 2023 | Schiedam (Zuid-Holland)

7. Pasen op Kasteel Rosendael

Pasen op Kasteel Rosendael
Tijdens de Paasdagen kunnen kinderen een Paasspeurtocht doen in het park van Kasteel Rosendael. Zoekend naar de verstopte paaseieren langs de lange paden, struiken en grachten.
Zondag 9 en maandag 10 april 2023 | Rozendaal (Gelderland)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Paasspelletjes bij het Smalspoormuseum

Op 2de Paasdag organiseert het Smalspoormuseum Erica een leuke ochtend voor kinderen. Naast het eieren zoeken zijn er diverse andere spelletjes zoals wortel gooien, paasgolf, eierdieven wegjagen, enz. Uiteraard hoort er ook een rondje met de trein bij.
Maandag 10 april 2023 | Erica (Drenthe)

9. Zoektocht bij Museumpark Orientalis

Speur naar de collectie paaseieren die in de verschillende dorpjes van Museumpark Orientalis verstopt liggen. De bijzondere collectie paaseieren wordt ‘verstopt’ tentoongesteld. Speel eierbingo en probeer ze allemaal te vinden.
7 april t/m 4 juni 2023 | Heilig Landstichting (Gelderland)

10. Open Trein Festijn

Open Trein Festijn
Tijdens het Open Trein Festijn tijdens het Paasweekend gooit het Spoorwegmuseum alle deuren open. Vier dagen lang worden zoveel mogelijk treinen open gezet, ook treinen die normaal voor publiek gesloten blijven.
7 t/m 10 april 2023 | Utrecht (Utrecht)

11. Er op uit in het Paasweekend

Liever een Paasmarkt, Paasfair of ander leuk evenement tijdens Pasen bezoeken? Dat kan natuurlijk ook. Bekijk deze evenementen, festivals en uitjes op 1e en 2e Paasdag.

Wat te doen dit weekend?
Vernieuwd Nijntje museum opent op 21 juni 2023
Paasmarkten en Paasfairs 2023
Oerol Festival vaart een nieuwe koers in 2023