Inloggen

15 x festivals op Hemelvaartsdag

Links: greenvibrations.nlRechts: springutrecht.nl
Vier Hemelvaartsdag bij één van deze festivals. Door heel Nederland zijn er muziekfestivals, foodfestivals, kunstenfestivals, theaterfestivals, popfestivals en meer.

Kom genieten van heerlijk eten en drinken, kunst in alle vormen, theater op bijzondere plekken, live muziek van artiesten en bands én elkaar. Bekijk de festivals op 26 mei tijdens Hemelvaart 2022.

1. Green Vibrations

Green Vibrations
Ervaar de beste live-acts, DJ's, kunst en prestaties. Wat ooit begon als een studentenfeestje, tussen het groen op de campus, is nu uitgegroeid tot een volledig festival voor muziek en kunst met diepe wortels.
26 mei 2022 | Enschede (Overijssel)

2. Spring Performing Arts Festival

Het Spring Performing Arts Festival presenteert tien dagen lang een uitdagend programma van internationale topkunstenaars op verschillende locaties in Utrecht.
12 mei t/m 22 mei 2022 | Utrecht

3. Het Weekend van de Rollende Keukens

Het Weekend van de Rollende Keukens
Geniet van lekker eten en drinken bij de vele mobiele restaurants, kleurrijke tenten, relaxte sfeer, live muziek en de zon tijdens Het Weekend van de Rollende Keukens.
25 t/m 29 mei 2022 | Amsterdam (Noord-Holland)

4. GraauwRock

GraauwRock is een inmiddels jaarlijks terugkerend "open air" festival op Hemelvaartsdag met de tofste bands en artiesten nabij het Zeeuws-Vlaamse Hulst. Ook is er GraauwRock for Specials voor mensen met een beperking.
25 mei en 26 mei 2022 | Graauw (Zeeland)

5. Jaarmarkt Festival Den Hout

Jaarmarkt Festival Den Hout
Jaarmarkt Festival Den Hout is een festival voor jong en oud, met een gezellige combinatie van markt, (straat)theater, kinderactiviteiten en live muziek!
26 mei 2022 | Den Hout (Noord-Brabant)

6. Jannarok

Janna heist zich dit jaar in een minirokje! Een kleinere editie dan normaal, maar net zo gezellig. Met een buiten- en binnenpodium, verschillende muziekstijlen en genoeg te drinken.
26 mei 2022 | Diepenheim (Overijssel)

7. Dauwpop Festival

Dauwpop Festival
Muziekfestival Dauwpop vindt weer traditiegetrouw plaats op Hemelvaartsdag voor een zinderende editie in de bossen van Hellendoorn. Een intiem muziekfestival met landelijke allure!
26 en 27 mei 2022 | Hellendoorn (Overijssel)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Lepeltje Lepeltje Dordrecht

Tijdens Hemelvaart kunnen levensgenieters hun geluk niet op. Cultureel foodfestival Lepeltje Lepeltje Dordrecht biedt een breed palet aan sfeerverhogende elementen die befaamde borrelaars nog altijd weet te verrassen.
26 t/m 29 mei 2022 | Dordrecht (Zuid-Holland)

9. Willibrordus Draait Door

Afwisselend, inspirerend en bijzonder evenement: een pareltje in Noord-Holland. Geniet van van theater, cabaret, klassiek, populair, singer songwriters, straattheater en kindertheater tijdens Willibrordus Draait Door!
26 t/m 28 mei 2022 | Heiloo (Noord-Holland)

10. O Festival

O Festival
O. is een internationaal opera- en muziektheater festival met een focus op avontuur, talentvolle makers en crosslinks met vele genres. Tien dagen lang zijn door heel Rotterdam voorstellingen en concerten te zien.
20 t/m 29 mei 2022 | Rotterdam (Zuid-Holland)

11. Breda Jazz Festival

Het Breda Jazz Festival is het oudste en grootste jazzfestival van Nederland en beleeft dit jaar haar 50ste editie! Vier dagen lang optredens van jazzbands en muzikanten uit binnen- en buitenland in de binnenstad.
26 t/m 29 mei 2022 | Breda (Noord-Brabant)

12. Hemeltjelief Festival

Hemeltjelief Festival
Met een bijzondere mix van kinderactiviteiten, straattheater, kunstinstallaties en aansprekende live-bands is Hemeltjelief! een bijzonder kleurrijk en verfrissend festival voor jong en oud dat het net even anders doet.
26 t/m 29 mei 2022 | Amsterdam (Noord-Holland)

13. Hoogte 80 festival

Tijdens het Hoogte80 Festival kun je vier dagen lang in de buitenlucht genieten van theater, muziek, dans, ontmoetingen, picknick, dans en het mooiste uitzicht van Arnhem!
26 mei t/m 29 mei 2022 | Arnhem (Gelderland)

14. Hemels Festival

Hemels Festival
Dit is het lekkerste en grootste dance festival op Hemelvaartsdag van het Noorden. Hemels Festival gaat de 10e editie in pakt daarom flink uit! Klaar voor hét ultieme verjaardagsfeest?
26 mei 2022 | Leeuwarden (Friesland)

15. Hoppaaa foodtruckfestival Breukelen

Hoppaaa foodtruckfestival Breukelen
Het Hoppaaa! foodtruckfestival komt 2 dagen met Hemelvaart naar Breukelen! Schuif aan op het grootste terras van Stichtse Vecht en geniet volop.
26 en 27 mei 2022 | Breukelen (Utrecht)

16. Karavaan Festival

Maak je klaar voor een nieuw Karavaan Festival van Hemelvaart t/m Pinksteren in regio Groot Alkmaar. Buitengewoon locatietheater in de hele regio.
26 mei t/m 6 juni 2022 | Alkmaar e.o. (Noord-Holland)

17. Meer evenementen op Hemelvaartsdag

Uiteraard vinden er nog veel meer leuke evenementen plaats op Hemelvaartsdag. Bezoek je liever een markt of fair, autocross, dauwtraptocht, wandeltocht, kunstroute, enz. Het kan allemaal. Bekijk de evenementen op donderdag 26 mei 2022.

Plantenmarkten in februari maart en april 2023
Valentijnsdag 2023 - Vier de liefde
8 x Kunstbeurzen in januari februari en maart 2023
Beeld & Geluid opent nieuw mediamuseum op 11 februari 2023