Inloggen

15 x festivals op Hemelvaartsdag

Links: © Nuya - Nuya.nlRechts: springutrecht.nl
Vier Hemelvaartsdag bij één van deze festivals. Door heel Nederland zijn er muziekfestivals, foodfestivals, kunstenfestivals, theaterfestivals, popfestivals en meer.

Kom genieten van heerlijk eten en drinken, kunst in alle vormen, theater op bijzondere plekken, live muziek van artiesten en bands én elkaar. Bekijk de festivals op 18 mei tijdens Hemelvaart 2023.

1. Green Vibrations

Green Vibrations
Ervaar de beste live-acts, DJ's, kunst en prestaties. Wat ooit begon als een studentenfeestje, tussen het groen op de campus, is nu uitgegroeid tot een volledig festival voor muziek en kunst met diepe wortels.
18 mei 2023 | Enschede (Overijssel)

2. Spring Performing Arts Festival

Het Spring Performing Arts Festival presenteert tien dagen lang een uitdagend programma van internationale topkunstenaars op verschillende locaties in Utrecht.
18 t/m 27 mei 2023 | Utrecht

3. Het Weekend van de Rollende Keukens

Het Weekend van de Rollende Keukens
Geniet van lekker eten en drinken bij de vele mobiele restaurants, kleurrijke tenten, relaxte sfeer, live muziek en de zon tijdens Het Weekend van de Rollende Keukens.
17 t/m 21 mei 2023 | Amsterdam (Noord-Holland)

4. GraauwRock

GraauwRock is een inmiddels jaarlijks terugkerend "open air" festival op Hemelvaartsdag met de tofste bands en artiesten nabij het Zeeuws-Vlaamse Hulst. Ook is er GraauwRock for Specials voor mensen met een beperking.
17 mei en 18 mei 2023 | Graauw (Zeeland)

5. Jaarmarkt Festival Den Hout

Jaarmarkt Festival Den Hout
Jaarmarkt Festival Den Hout is een festival voor jong en oud, met een gezellige combinatie van markt, (straat)theater, kinderactiviteiten en live muziek!
18 mei 2023 | Den Hout (Noord-Brabant)

6. Jannarok

Jannarok is een mini-muziekfestival in het hart van Diepenheim. Een Twents gat dat onmeunig populair is onder de rare snuiters en creatievelingen. Genieten!
17 en 18 mei 2023 | Diepenheim (Overijssel)

7. Lepeltje Lepeltje Dordrecht

Lepeltje Lepeltje Dordrecht
Tijdens Hemelvaart kunnen levensgenieters hun geluk niet op. Cultureel foodfestival Lepeltje Lepeltje Dordrecht biedt een breed palet aan sfeer verhogende elementen die befaamde borrelaars nog altijd weet te verrassen.
18 t/m 20 mei 2023 | Dordrecht (Zuid-Holland)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Breda Jazz Festival

Het Breda Jazz Festival is het oudste en grootste jazzfestival van Nederland en beleeft dit jaar haar 50ste editie! Vier dagen lang optredens van jazzbands en muzikanten uit binnen- en buitenland in de binnenstad.
18 t/m 21 mei 2023 | Breda (Noord-Brabant)

9. Hoogte 80 festival

Tijdens het Hoogte80 Festival kun je vier dagen lang in de buitenlucht genieten van theater, muziek, dans, ontmoetingen, picknick, dans en het mooiste uitzicht van Arnhem!
18 t/m 21 mei 2023 | Arnhem (Gelderland)

10. Karavaan Festival

Karavaan Festival
Maak je klaar voor een nieuw Karavaan Festival van Hemelvaart t/m Pinksteren in regio Groot Alkmaar. Buitengewoon locatietheater in de hele regio.
18 t/m 29 mei 2023 | Alkmaar e.o. (Noord-Holland)

11. Opening Strandseizoen - Royal Festival

Op het strand bij Hoek van Holland wordt het Strandseizoen geopend met het Royal Festival. Zing mee met Emma Heesters, lekker vlinderen met Benny of breek de tent af met Feest DJ Ruud, dit wil je niet missen!
18 mei 2023 | Hoek van Holland (Zuid-Holland)

12. Haarles Feest

Haarles Feest
Het enige tentfeest met het hele weekend gratis entree, top muzikaal entertainment & eigen gecreëerde spellen en activiteiten. In het Hemelvaartweekend staat één van de gezelligste tentfeesten uit het Oosten op het programma: Haarles Feest.
18 t/m 21 mei 2023 | Haarle (Overijssel)

13. Hemels Festival

Dit is het lekkerste en grootste dance festival op Hemelvaartsdag van het Noorden. Klaar voor hét ultieme feest met toffe artiesten?
18 mei 2023 | Leeuwarden (Friesland)

14. Hoppaaa foodtruckfestival Breukelen

Hoppaaa foodtruckfestival Breukelen
Het Hoppaaa! foodtruckfestival komt 4 dagen met Hemelvaart naar Breukelen! Schuif aan op het grootste terras van Stichtse Vecht en geniet volop.
18 t/m 21 mei 2023 | Breukelen (Utrecht)

15. Storioni Festival

Storioni Festival
De zestiende editie van het Storioni Festival in Eindhoven duurt maar liefst twee weken. De grote publieksconcerten vinden plaats op bijzondere locaties in en om de stad.
15 t/m 28 mei 2023 | Eindhoven (Noord-Brabant)

16. Meer evenementen op Hemelvaartsdag

Uiteraard vinden er nog veel meer leuke evenementen plaats op Hemelvaartsdag. Bezoek je liever een markt of fair, autocross, dauwtraptocht, wandeltocht, kunstroute, enz. Het kan allemaal. Bekijk de evenementen op donderdag 18 mei 2023.

Kaartverkoop Central Park Festival van start
10 x Festivals in april 2024
Spot de Cheetawelpjes in Beekse Bergen
De leukste uitjes voor treinliefhebbers
Toon de nieuwste thema's »