Inloggen

Planten- en Bloemenmarkten

Links: dekruidhof.nlRechts: onzewinkeleext.nl
Wil je jouw tuin weer opfleuren met mooie bloemen en planten? Zoek je nog iets moois voor jouw balkon? Bezoek dan deze plantenmarkten, bloemenmarkten en tuinbraderie.

Ook zijn er leuke initiatieven om planten, stekjes, zaden en bollen te ruilen. Bekijk hieronder de plantenmarkten en ruilmarkten.

1. Plantenmarkt op De Kruidhof

Plantenmarkt op De Kruidhof
Een gezellige en goedgevulde Plantenmarkt. Het wordt een dag met véél groen en leuke activiteiten. Naast vele standhouders, waaronder groen- en natuurexperts vind je ook mooi houtwerk, diverse lekkernijen en kun je deelnemen aan meerdere workshops.
11 mei 2024 | Buitenpost (Friesland)

Bekijk meer uitjes in het Hemelvaartweekend

2. Voorjaarsmarkt Eext

Voorjaarsmarkt Eext
De bloemenmarkt van Eext is een kleine knusse voorjaars (bloemen)markt. Net als vorig jaar wordt er een grotere markt dan de jaren daarvoor georganiseerd.
11 mei 2024 | Eext (Drenthe)

3. Groei & Bloei - planten ruilen

Heb je planten of andere tuin gerelateerde spullen waar je een ander blij mee kunt maken en ben je zelf op zoek naar planten en/of tuinspullen om jouw eigen verzameling uit te breiden, dan ben je van harte welkom op deze plantenruil avond.
15 mei 2024 | Hillegom (Zuid-Holland)

4. Groenmarkt

Groenmarkt
In een knusse boomgaard achter een boerderij organiseert de vereniging Groei & Bloei Heerenveen en Omstreken een Groenmarkt. Op de gezellige plantenmarkt met 30 marktkramen is alles voor de tuin te koop.
18 mei 2024 | Nieuweschoot (Friesland)

Bekijk meer uitjes in het Pinksterweekend

5. TuinBraderie Odijk

Zet de bloemetjes weer buiten met de TuinBraderie Odijk! De grootste TuinBraderie van Midden-Nederland.
25 en 26 mei 2024 | Odijk (Utrecht)

6. Open Dag Cactuskassen

Cactusliefhebbers kunnen terecht op de open dag. Te zien is een privécollectie in 3 kassen, clubkas en rotstuin. Tevens kun je cactussen, vetplanten en benodigdheden, zoals mest, kopen.
26 mei 2024 | Assendelft (Noord-Holland)

7. Satsuki Azalea Dag

Satsuki Azalea Dag
Ontdek de betovering van de bloeiende bonsai tijdens de Satsuki Azalea Dag-Tentoonstelling & Sale. Er is een Satsuki bonsai tentoonstelling en ook zijn deze te koop.
25 mei 2024 | Harmelen (Utrecht)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Rozendag

De Tuinen in Demen organiseert de Rozendag met activiteiten die met rozen te maken hebben. Je kunt die dag rozen in pot uit Lottum kopen, planten om met rozen te combineren en je vindt biologische rozenmest, rozenbrocante, rozenzeep, rozentheemutsen..
9 juni 2024 | Demen (Noord-Brabant)

9. Bonsai van het Westen

Bonsai van het Westen opent haar poort in de Hortus Botanicus van de TU Delft. Naast een bonsai tentoonstelling, zijn er workshops, rondleidingen, demonstraties en een markt met bonsai en bonsai gerelateerde artikelen.
8 en 9 juni 2024 | Delft (Zuid-Holland)

10. Plantenmarkt Neerijnen

Plantenmarkt Neerijnen
Tuinliefhebbers zijn weer welkom op het idyllische plein bij Kasteel Neerijnen voor de Plantenmarkt. Er is een variëteit aan kwekers met ieder een eigen specialiteit. Zoals heerlijk geurende rozen, biologisch gekweekte kruiden, bijzondere vaste planten, kuipplanten, enz.
8 juni 2024 | Neerijnen (Gelderland)

11. Open Kwekerijdag

Ontdek alles over het telen van bomen, heesters en vaste planten bij de boomkwekers in Boskoop. De Open Kwekerijdag is een feestje voor jong en oud, voor het hele gezin en geheel gratis.
15 juni 2024 | Boskoop (Zuid-Holland)

12. Tuindagen Landgoed Vollenhoven

Tuindagen Landgoed Vollenhoven
Er is veel te beleven tijdens de Tuindagen op dit oude Landgoed in De Bilt. Snuffel tussen verschillende stands (meer dan 60) met lokale producten en doe mee aan workshops. Neem een exclusief kijkje in de historische Engelse Tuin.
28 t/m 30 juni 2024 | De Bilt (Utrecht)

13. Veel meer uitjes en evenementen

Uiteraard zijn er nog veel meer evenementen en festivals te bezoeken. De uitagenda van Uitzinnig.nl staat bomvol tips voor een dagje uit of avond uit. Laat je inspireren met verrassende evenementen en uitjes in Nederland.

De leukste Klimparken in Nederland
Bierfestival Brew at theZoo keert terug naar Beekse Bergen
Beleef een actief en stoer uitje bij één van deze indoor trampolineparken
Wat te doen dit weekend?
Toon de nieuwste thema's »