Inloggen

De leukste Openluchttheaters in Nederland

Links: natuurtheater.nlRechts: © Bostheater Ommen
Genieten van een theatervoorstelling, concert of film in de buitenlucht? Dat kan bij één van de leuke openluchttheaters die Nederland rijk is.

Vaak zijn de openluchttheaters te vinden op bijzondere plekken midden in de natuur. De prachtige omgeving in combinatie met een voorstelling in de buitenlucht maakt een bezoek een unieke belevenis.

Bekijk de 15 leukste Openluchttheaters in Nederland.

1. Natuurtheater Oisterwijk

Natuurtheater Oisterwijk
Beleef hier theater eens anders! Het Natuurtheater Oisterwijk is te vinden op een van de mooiste plekjes van Brabant. Midden in de natuur en de rust is dit gezellige theater gelegen. Geniet van de leukste toneel, komedie, kindertheater, poppenspelen, dans en muziek.

2. Bostheater Ommen

Bostheater Ommen is een amfitheater midden in het bos. Het is gelegen op de Besthemerberg. Geniet hier van een divers programma. Van blues, opera en percussie tot theater, toneel en workshops. Voor zowel kinderen als volwassenen zijn er geschikte voorstellingen en activiteiten.

3. Openluchttheater Borger - De Speulkoel

Openluchttheater Borger - De Speulkoel
Beleef een unieke theatervoorstelling in Openluchttheater De Speulkoel. Dit sfeervolle theater, aan de rand van het dorp Borger, is midden in de natuur te vinden.

4. Openluchttheater Cabrio

In dit sfeervolle en uniek gelegen openluchttheater is voor jong en oud wat te beleven. Cabrio biedt concerten (pop, jazz, klassiek), toneelvoorstellingen, festivals, openluchtfilm, cabaret, opera en familie- en kindervoorstellingen.

5. Openluchttheater Valkenburg

Openluchttheater Valkenburg
Dit is wel een hele bijzondere en unieke plek om een voorstelling in de buitenlucht te beleven! In Openluchttheater Valkenburg zit je tussen het ‘mergel en groen’. Het oudste openluchttheater van ons land bevindt zich op de flanken van de Cauberg en is ontworpen door de beroemde architect Pierre Cuypers.

Voorstellingen vinden plaats in het monumentale Openluchttheater, ontworpen in de vorm ..

6. Openluchttheater De Kösterskoele

Stichting Openluchttheater De Kösterskoele te Markelo staat bekend om de openluchtspelen die elk jaar in juli worden gehouden. Een prachtig decor in de buitenlucht vol spektakel geven je een unieke ervaring.

7. Openluchttheater Amersfoort

Openluchttheater Amersfoort
In Openluchttheater Amersfoort is iedere 4e zondagmorgen in het zomerseizoen een voorstelling. De voorstellingen zijn er speciaal voor de kleintjes, maar ook oudere kinderen en volwassenen kunnen zich vermaken. Geniet hier van de leukste voorstellingen van steeds een ander theatergezelschap.

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Openluchttheater Nijverdal

Beleef theater in de buitenlucht. Lijkt dat je wat? Kom dan snel eens een kijkje nemen in Openluchttheater Nijverdal. Geniet hier van diverse voorstellingen. Van films, toneel en theater tot kindervoorstellingen, concerten en festivals.

9. Slottuintheater

Het Slottuintheater is een openluchttheater op een prachtige locatie: in de tuinen van het zeventiende eeuwse Slot Zeist. Het theater biedt diverse gratis (kinder)voorstellingen en zomeravondconcerten.

10. Openluchttheater Caprera

Openluchttheater Caprera
Openluchttheater Caprera is een sfeervolle plek om nooit te vergeten. Geniet hier van de leukste en beste voorstellingen. Voor iedere smaak en voor jong en oud is er wat wils. Er is muziek, toneel, dans en nog veel meer! Van bekende tot minder bekende artiesten.

11. Natuurtheater De Donck

In een mooie bosrijke omgeving in het Noord-Brabantse Someren ligt Natuurtheater de Donck. In het Natuurtheater kunt u jaarlijks genieten van twee producties met verschillende voorstellingen. Eén jeugdproductie in mei en één volwassenenproductie in september.

12. Theater Naat Piek

Theater Naat Piek
Aan de rand van het groene dorp Uden (precies in de driehoek Nijmegen, 's-Hertogenbosch en Eindhoven) ligt het mooie Openlucht- en Vestzaktheater Naat Piek. Het Vestzaktheater telt 100 zitplaatsen en het openluchttheater maar liefst 350.

13. Shakespeare Theater Diever

Het Shakespearetheater is een buitentheater in de bossen van Diever met 1000 zitplaatsen. Op het programma staan toneelstukken van William Shakespeare.

14. Openluchttheater Mariahout

Openluchttheater Mariahout
Bij Openluchttheater Mariahout kun je een voorstelling beleven op een unieke locatie, in een park in het hart van het dorp. Het is een sfeervol, gemoedelijk theater waar het publiek koning is.

15. Openluchttheater Overloon

Openluchttheater Overloon
Openluchttheater Overloon is gelegen in het Liberty Park. Voor zowel jong als oud zijn in dit sfeervolle theater prachtige voorstellingen. Van circus tot toneel en van theater tot concerten. Het theater is een bruisende plek boordevol leuke activiteiten.

Markten en Braderieën op Hemelvaartsdag
Geniet van de lente met deze wandeltochten in april en mei
De leukste Klimparken in Nederland
Deze festivals kun je op Hemelvaartsdag bezoeken