Inloggen

Historische Evenementen - Proef de Nederlandse geschiedenis

Links: historischfestijn.nlRechts: vlijt100jaar.com
Een leuke manier om een stukje Nederlandse geschiedenis te beleven is op een cultureel historisch evenement. Het leven uit een bepaalde tijdsperiode wordt dan nagebootst door re-enactors. Zie hoe het was in de tijd van de Romeinen, Ridders, Vikingen, of het boerenleven van vroeger.

Veelal zijn er leuke activiteiten met muziek en dans en oude ambachten. Ook leuk voor kinderen! Beleef het verleden en maak een reis door de geschiedenis bij één van deze Historische evenementen die deze zomer plaats vinden.

1. Historisch Festival Doorn

Historisch Festival Doorn
Beleef meer dan 2500 jaar Europese geschiedenis! Het Historisch Festival is een bruisend evenement op het landgoed van Museum Huis Doorn waar het verleden tot leven komt: van Romein tot hippie.
9 en 10 juli 2022 | Doorn (Utrecht)

2. Vikingweekend Oost-Souburg

Vikingweekend Oost-Souburg
Deze zomer keren de Vikingen voor even terug naar Oost-Souburg! De Vikingen bivakkeren in een authentiek Vikingdorp. Zij laten zien hoe de Vikingen vroeger leefden. Met theaterspektakel De Slag om Subburgh.
8 t/m 10 juli 2022 | Oost-Souburg (Zeeland)

3. Hanzeweekend Maasbommel

Heel Maasbommel gaat terug naar 1400! Inwoners en bezoekers vieren Maasbommel, kleinste Hanzestad met allerlei historische activiteiten. Zo is er de indrukwekkende intocht van het Kamper Koggeschip met aan boord “de Hertog van Gelre”.
16 en 17 juli 2022 | Maasbommel (Gelderland)

4. Coopluydenmarkt Appingedam

Coopluydenmarkt Appingedam
Neem een kijkje in het rijke verleden van de stad Appingedam! Tijdens de Coopluydenmarkt nemen de deelnemers je mee op reis door de tijd en laten je het leven in het Appingedam van vroeger ervaren.
5 augustus 2022 | Appingedam (Groningen)

5. Romeinse zomer

In Museumpark Orientalis is een complete Romeinse stadstraat te vinden. Deze zomer kun je de échte Romeinse sfeer beleven als de straat tot leven komt. Er zijn tal van activiteiten voor jong en oud.
30 juli t/m 11 september 2022 | Heilig Landstichting (Gelderland)

6. Dag van de Oogst & Orveltermarkt

De Dag van de Oogst in monumentendorp Orvelte is een dag vol activiteiten, ambachtelijk en educatief. Bekijk hoe het boerenleven vroeger was. Naast streekproducten is er de befaamde Orveltermarkt.
7 augustus 2022 | Orvelte (Drenthe)

7. Beleef Teylingen Handel & Ambacht

Beleef Teylingen Handel & Ambacht
Ervaar het ambachtelijke middeleeuwse leven van alledag. Rond de Ruïne van Teylingen zijn er kampementen en ambachtslieden van verschillende periodes maar met name van de middeleeuwen.
13 en 14 augustus 2022 | Voorhout (Zuid-Holland)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Oogstfeest XXL Groot Zandbrink

Tijdens dit Oogstfeest XXL in de openlucht zijn er diverse demonstraties paarden en oude trekkers. Er wordt gemaaid, gedorst, geploegd en veel meer. Ook is er een markt met oude ambachten.
19 en 20 augustus 2022 | Leusden (Utrecht)

9. Mechteld ten Hamweekeinde

Het Mechteld ten Hamweekeinde is een jaarlijks terugkerend evenement dat herinnert aan het leven en de verbranding van de laatste vrouw die verdacht werd van hekserij: Mechteld ten Ham.
20 en 21 augustus 2022 | 's-Heerenberg (Gelderland)

10. Gebroeders van Lymborch Festival

Gebroeders van Lymborch Festival
Het werk van de grondleggers van de Nederlandse schilderkunst, de gebroeders Van Lymborch komt tot leven tijdens dit middeleeuwse festival. Leer over fijne ambachten en proef, voel en zie de historie.
9 t/m 11 september 2022 | Nijmegen (Gelderland)

11. Meer evenementen

Weten welke Evenementen en Festivals er nog meer zijn? Bekijk de uitagenda van Uitzinnig.nl.

Wat te doen dit weekend?
Gratis eropuit in juli 2024 met deze uitjes en evenementen
10 x de leukste openluchtmusea in 2024
Zomervakantie uitjes Gelderland - 10 x activiteiten en uitstapjes
Toon de nieuwste thema's »