Inloggen

Grote Muziekfestivals deze zomer

Links: © Jelmer de Haas - Indian Summer festival 2019Rechts: Concert at SEA Festival
Zie optredens van jouw favoriete artiesten bij een van deze grote muziekfestivals deze zomer.

Veel muziek van nationale en internationale artiesten, mooie zomeravonden, feesten, heerlijke festival vibes en happy people. Het festivalseizoen is in volle gang. Bekijk de muziekfestivals in juli, augustus en september 2022.

1. Indian Summer Festival

Indian Summer Festival
Het Indian Summer festival is deze juni weer terug met een vette line-up! De allerbeste artiesten van Nederlandse bodem staan op het podium: Met onder andere Krezip, Chef’Special, Davina Michelle, Antoon en nog vele anderen. Kensington is dit jaar de grote afsluiter.
25 juni 2022 | Oudkarspel (Noord-Holland)

2. Concert at SEA Festival

Concert at SEA op de Brouwersdam in Zeeland is één van de grootste festivals van Nederland. Behalve de programmering is de unieke locatie met uitzicht op de Noordzee en de gezellige sfeer voor veel mensen reden een weekend naar Zeeland te komen.
30 juni t/m 2 juli 2022 | Brouwersdam (Zeeland)

3. Gelderpop

Gelderpop
Dit jaar reizen o.a. Chef'Special, Miss Montreal en DI-RECT af naar de Gelderse Vallei voor een muzikale dag aan één van de mooiste recreatieplassen van Nederland.
2 juli 2022 | Voorthuizen (Gelderland)

4. Bospop Weert

Bospop beleeft haar 40e editie in Weert met optredens van o.a. Sting, Level 42, De Dijk en vele anderen. Op de vooravond van Bospop, organiseert MOJO een concert met Kings of Leon op hetzelfde festivalterrein in Weert.
8 t/m 10 juli 2022 | Weert (Limburg)

5. City of Dance Festival

City of Dance Festival
Een driedaags muziekfestijn aan de Zeeuwse kust met een breed scala aan muziekstijlen, creatieve uitspattingen, de beste (inter)nationale acts en de gezelligste festivalcamping van Nederland.
15 t/m 17 juli 2022 | Middelburg (Zeeland)

6. Vierdaagsefeesten Nijmegen

Op het grootste vrij toegankelijke evenement van Nederland laat heel Nijmegen zien wat ze in huis heeft: kies uit ruim 1000 optredens verdeeld over maar liefst 40 verschillende podia. Er is voor ieder wat wils, of je nu van pop, klassiek, rock, techno of jazz houdt.
16 t/m 22 juli 2022 | Nijmegen (Gelderland)

7. Sambabal

Sambabal
Sneeuwbal Winterfestival presenteert éénmalig een zomerfestival: Sambabal! Het après-ski café wordt ingeruild voor een schuimparty en klinkt er techno, techhouse & house door de speakers van verschillende ‘openlucht’ stages.
23 juli 2022 | Utrecht (Utrecht)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Sweelpop

De line up voor de 40e editie: Antoon, Diggy Dex, Daredevilis, Beatcrooks, Hannah Mae, Brúúnsma en het Noordpoolorkest met o.a. Douwe Bob, Jim van der Zee, Dilana Smith en Jack and the Weatherman.
19 augustus 2022 | Zweeloo (Drenthe)

9. Lowlands

O.a. Arctic Monkeys, The Opposites, Stromae, Balthazar, Liam Gallagher, Noord Nederlands Orkest, Sam Fender, Tash Sultana en vele anderen komen deze zomer naar Biddinghuizen. Lowlands is drie dagen feest met het beste op het gebied van alternatieve muziek, (straat)theater, film, ballet, literatuur, comedy, visuele kunst en amusement.
19 t/m 21 augustus 2022 | Biddinghuizen (Flevoland)

10. Festival Strand

Festival Strand
Hét muziekfestival op het strand van de Haarrijnseplas in Utrecht Leidsche Rijn. Traditiegetrouw staat de vrijdagavond in het teken van muziek uit de nineties en zeroes. Op zaterdag staan o.a. BLØF, Clouseau, The Dirty Daddies, Son Mieux, Wulf en RONDÉ op de planken.
26 en 27 augustus 2022 | Utrecht (Utrecht)

11. Zomerparkfeest

Zomerparkfeest is een vierdaags cultuurfestival in het Julianapark in Venlo. Met ruim 100.000 bezoeken over vier dagen en een programma van zo'n 110 acts is het bovendien een van de grootste gratis Nederlandse festivals in zijn soort.
25 t/m 28 augustus 2022 | Venlo (Limburg)

12. Essential Festival

Essential Festival
Op het Essential Festival kun je genieten van urban tot aan dancemuziek. Met headliners als: Bizzey, Frenna Deluxe, Gunz For Hire, Headhunterz, Kris Kross Amsterdam, Lucas & Steve, Snelle & De Lieve Jongens Band.
3 september 2022 | Oost-Maarland (Maastricht)

13. Tuckerville

Het Twents festival Tuckerville biedt een afwisselend programma vol popmuziek met roots-, folk- en americana-invloeden, aangevuld met een uitgebreid aanbod aan vers bereid eten bij de foodtrucks en een prachtig natuurgebied als decor!
10 september 2022 | Enschede (Overijssel)

14. Appelpop

Appelpop
Appelpop is het grootste gratis festival van Nederland, elk jaar in het tweede weekend van september. Voor velen daarom dé afsluiter van het festivalseizoen.
9 en 10 september 2022 | Tiel (Gelderland)

15. Meer festivals

Uiteraard zijn er naast deze grote popfestivals, nog veel meer muziekfestivals. Ook zijn er talloze foodfestivals, theaterfestivals, filmfestivals en meer. Bekijk de festivalagenda voor het uitgebreide overzicht.

Kerstmarkten in Nederland
Wat te doen dit weekend?
In Attractiepark Toverland komen vier nieuwe attracties
Dino uitjes in Nederland
Bekijk 10 x een Sinterklaashuis of Pietenhuis