Inloggen

Theaterfestivals met eigenzinnige en verrassende voorstellingen

Laat je verwonderen met eigenzinnige en verrassende voorstellingen op één van de Theaterfestivals die deze zomermaanden plaats vinden in Nederland.

Talentvolle theatermakers zorgen voor een portie ongeremde fantasie! Met voorstellingen op bijzondere locaties, zoals een boerderij, op een desolate bedrijventerrein, serene kerk, op straat of vanuit theatertenten.

Van locatietheater, straattheater tot poppentheater: het wordt genieten bij één van deze avontuurlijke theaterfestivals deze zomer.

De Parade

De Parade
Het grootste rondreizend theaterfestival De Parade bouwt haar grootste en mooiste theatertenten op in de stadsparken, waar je geniet van mooie voorstellingen en heerlijk eten en drinken.

Het is dé plek waar eigenzinnige artiesten grote en kleine verhalen vertellen, dansen en zingen over wat hen bezielt. Op de Parade spelen theater-, dans- , mime- en muziekvoorstellingen voor jong en oud in de theatertenten.
De Parade Den Haag: 7 t/m 23 juli 2023
De Parade Utrecht: 28 juli t/m 13 augustus 2023
De Parade Amsterdam 18 augustus t/m 3 september 2023

Theaterfestival Boulevard

Theaterfestival Boulevard presenteert weer theater, dans, muziek(theater) en kunstvormen die niet in een hokje passen. Voor iedere smaak. Voor iedere portemonnee. Op het bruisende festivalhart, in de podia of op unieke locaties in en om ’s-Hertogenbosch.
3 t/m 13 augustus 2023 | ’s-Hertogenbosch (Noord-Brabant)

Festival Spoffin

Enthousiast nieuw talent, bekende kunstenmakers en rasechte artiesten heten je welkom in hun avontuurlijke wereld, waar alles draait om het nieuwste straattheater, spannende, intieme dans, gewaagd circustheater en andere wonderbaarlijke kunsten op straat. Festival Spoffin transformeert Amersfoort tot één groot openlucht theater.
25 t/m 27 augustus 2023 | Amersfoort (Utrecht)

Cultura Nova

Internationaal beeldend theaterfestival Cultura Nova biedt een uitgebreid en veelzijdig programma voor jong en oud. Ruim 250 voorstellingen, concerten en andere presentaties. Muziek, theater, dans, circus, film en beeldende kunst.
25 augustus t/m 3 september 2023 | Heerlen (Limburg)

Limburg Festival

Beleef betoverende en verrassende theateracts op unieke locaties in Midden-Limburg. Het Limburg Festival is een theaterfestival met bijzonder theater op bijzondere locaties in de openlucht. Laat je verwonderen met theater, toneel, dans, muziek, opera en mime.
24 t/m 28 augustus 2022 | Diverse locaties (Limburg)

Poppentheaterfestival 'Poppen in het Park'

Poppen in het Park is er voor alle kinderen in de leeftijd van 2 tot 10 jaar, ouders, verzorgers, opa’s, oma’s en andere belangstellenden. Poppen in het Park biedt een bijzondere programmering met een verscheidenheid aan poppen- en marionettentheater met zowel voorstellingen ‘uit de oude doos’ als hedendaags poppenspel.
2 en 3 september 2023 | Amersfoort (Utrecht)

Grazende zwaan

Grazende zwaan
Grazende Zwaan is een avontuurlijk theaterfestival in de Haarlemmermeer voor jong en oud, met theater en meer in de polder. Een vrolijk en bijzonder programma op en om monumentale boerderij en landgoed Kleine Vennep in Nieuw-Vennep.
9 en 10 september 2023 | Nieuw-Vennep (Noord-Holland)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

Meer festivals

Uiteraard zijn er naast deze Theaterfestivals nog veel meer leuke festivals. Ook zijn er talloze foodfestivals, muziekfestivals, filmfestivals en meer. Bekijk de festivalagenda voor het uitgebreide overzicht.


De leukste uitjes voor treinliefhebbers
10 x Festivals in maart 2023
Deze inspirerende filmfestivals kun je bezoeken
Kaartverkoop Central Park Festival van start
Toon de nieuwste thema's »