Inloggen

Zomervakantie uitjes Utrecht - 10 Dagje uit Tips

Links: slottuintheater.nlRechts: © Jolanda Koops-Walther
Bezoek je de provincie Utrecht deze zomer? Een wandeling in Nationaal Park De Utrechtse Heuvelrug, een bezoek aan een dierentuin of kasteel, of wordt het een stoer uitje? Voor leuke gezinsuitjes en activiteiten kun je hier prima terecht.

Bekijk 10 x zomervakantie uitjes in Utrecht voor een heerlijk dagje uit!

1. Slottuintheater

Slottuintheater
Het Slottuintheater in de tuin van Slot Zeist biedt gratis theatervoorstellingen voor kinderen in de maanden juli en augustus, op zondagmiddagen en alle woensdagmiddagen in de zomervakantie. Verder zijn er ook enkele avondconcerten.
T/m 1 september 2022 | Zeist (Utrecht)

2. Spakenburgse Dagen

Spakenburgse Dagen
Op diverse woensdagen in de zomermaanden zijn de Spakenburgse Dagen. Kom tijdens deze dagen in het centrum cultuur proeven, klederdracht spotten of gezellig inhaken bij optredens van shantykoren. Flaneer op de braderie met maar liefst 250 kramen.
Diverse data | Spakenburg (Utrecht)

3. DierenPark Amersfoort

Bewonder van dichtbij wel 150 diersoorten in Dierenpark Amersfoort. Zo wordt je betoverd door de gangenstelsels van de parasolmieren, zie je olifantje Kyan opgroeien en loop je tussen nachtdieren in de donkere Nacht. Bezoek ook het Dinobos waar je teruggaat in de tijd tot 400 miljoen jaar geleden.
Amersfoort (Utrecht)

4. Kasteel de Haar

Kasteel de Haar
Kasteel de Haar is het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland. Ontdek zelf alle verhalen over hoe het eraan toe ging tijdens het verblijf van de baron en barones. Kinderen kunnen de speurtochten Parkspeurtocht zoek de ontsnapte dieren en Parkspeurtocht ontdek het kasteelpark doen. Voor volwassenen is er ook een puzzeltocht
9 juli t/m 4 september 2022 | Haarzuilens (Utrecht)

5. Nationaal Militair Museum

In het Nationaal Militair Museum staat het belang van de landmacht en luchtmacht voor Nederland centraal. In de zomervakantie zijn er dagelijks stoere activiteiten te doen, zoals meerijden in een rupsvoertuig of test jouw skills als soldaat.
9 juli t/m 4 september | Soest (Utrecht)

6. Pyramide van Austerlitz

In de bosrijke omgeving van de Utrechtse Heuvelrug ligt de Pyramide van Austerlitz, een bezienswaardigheid uit de tijd van Napoleon. Daar vlakbij ligt ook de grote buitenspeeltuin Pyramide van Austerlitz, met leuke attracties voor kleine kinderen.
Austerlitz (Utrecht)

7. Boerenkaasmarkt Woerden

Boerenkaasmarkt Woerden
Op de Woerdense kaasmarkt wordt de échte boerenkaas verhandeld. In het seizoen stallen handelaren en zelfkazende boeren hun kazen uit, terwijl de spreekstalmeester de bezoekers meeneemt in de wereld van kaas.
Diverse data | Woerden (Utrecht)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Ouwehands Dierenpark Rhenen

Er valt van alles te zien en te beleven in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Zo is er het Berenbos, de Zeeleeuwenshow, Apen op Stelten, het biotopen aquarium, een Latijns-Amerikaanse jungle en meer. Kinderen kunnen zelf ervaren hoe dieren zich voortbewegen in RavotAapia, Europa's grootste overdekte speeljungle.
Rhenen (Utrecht)

9. Kasteel Groeneveld

Kasteel Groeneveld is een buitenplaats in Baarn, omringd door een prachtig landgoed. Heerlijk om te wandelen en voor kinderen om het Kabouterpad te doen. Hier wordt ook de Trotsmarkt gehouden.
Baarn (Utrecht)

10. Het Kersenmuseum

Het Kersenmuseum
Maak kennis met de rijke historie van de kersenteelt in het Kersenmuseum. Deze is gevestigd in Landwinkel en Schenkerij 'De Kersenhut'. Er is een wandelroute door de Kersenboomgaard uitgezet en een speurtocht voor kinderen. Bezoek ook het pittoreske stadje Wijk bij Duurstede.
Cothen (Utrecht)

11. Nog veel meer activiteiten in Utrecht

Natuurlijk valt er nog veel meer te beleven in Utrecht. Zo worden er talloze evenementen georganiseerd in de zomermaanden én zijn er leuke dingen om te doen voor kinderen. Daarnaast zijn er mooie musea in deze provincie te vinden.

10 x Festivals in april 2024
Wat te doen dit weekend?
De leukste fairs en markten in april 2024
10 x de leukste openluchtmusea in 2024
Toon de nieuwste thema's »