Inloggen

Zomervakantie uitjes provincie Groningen - 10 Dagje uit Tips

Links: facebook.comRechts: museumnienoord.nl
De provincie Groningen heeft heel veel te bieden voor een boeiend en leuk dagje weg in de zomervakantie.

Bezoek één van de mooie borgen die deze provincie rijk is, trek de schoenen en sokken uit en beleef het Blote Voeten Pad, sta oog in oog met dino's en bezoek een museum met leuke kinderactiviteiten. Of breng een bezoek aan één van de historische stadjes en ga terug in de tijd en beleef de geschiedenis.

Bekijk hieronder 10 x uitstapjes in Groningen in de zomervakantie.

1. Coopluydenmarkt Appingedam

Coopluydenmarkt Appingedam
Tijdens de Coopluydenmarkt nemen de deelnemers, ondernemers en inwoners je mee op reis door de tijd en laten je het leven in het Appingedam van vroeger ervaren. Het centrum met de vele oude panden en smalle straatjes leent zich perfect als decor voor deze middeleeuwse markt.
4 augustus 2023 | Appingedam (Groningen)

2. Borg- & Rijtuigmuseum Nienoord

Borg- & Rijtuigmuseum Nienoord
Bekijk de ruim 250 koetsen en arrensleden. Museum Nienoord bezit de grootste collectie rijtuigen ter wereld. Het museum bevindt zich op een prachtig historisch landgoed. Ook Borg Nienoord, met een prachtige binnenplaats en tuin, is te bezichtigen.
Leek (Groningen)

3. Groninger Museum

Het Groninger Museum is door haar moderne architectuur een kunstwerk op zich. Binnen haar muren herbergt het museum een schat aan kunstwerken en kunstcollecties. Ook voor kinderen zijn er diverse leuke activiteiten te doen.
Groningen (Groningen)

4. Vesting Bourtange

Vesting Bourtange
In deze kleine en sfeervolle vestingstad ga je terug naar 1742! Je ziet hier het zeer bekende historische verdedigingswerk van Bourtange. Vesting Bourtange ligt in het prachtige Westerwolde (Zuid-Oost Groningen), vlakbij de Duitse grens.
Bourtange (Groningen)

5. DoeZoo

Maak kennis met de wereld van insekten in DoeZoo Insektenwereld. Behalve een groot aantal insekten zelf kom je ook insektenetende planten en dieren tegen, zoals hagedissen, neusberen, kikkers, spinnen en slangen. Insektenwereld organiseert veel kinderactiviteiten.
Leens (Groningen)

6. Landgoed Verhildersum

Landgoed Verhildersum is prachtig gelegen. Er is altijd wat te doen of te beleven. Maak een ontspannen wandeling door de mooie beeldentuin of breng een bezoek aan de ingerichte Borg.
Leens (Groningen)

7. Dinopark Landgoed Tenaxx

Dinopark Landgoed Tenaxx
om oog in oog te staan met de Triceratops, de Velociraptor en de Tyrannosaurus Rex in Dinopark Landgoed Tenaxx! In de bossen, met de grootste collectie treurbomen ter wereld, kom je meer dan 30 levensgrote dinosaurussen tegen.
Wedde (Groningen)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Museumhuisje 't Hoeske van opoe Iet

useumhuisje t' Hoeske van opoe Iet, is een particulier museum en een onvermoede schat in hartje Delfzijl. Een sfeervol museum gevestigd in een woning Amsterdamse School in de fraaie wijk Oud-West in Havenstad Delfzijl.
Delfzijl (Groningen)

9. Noorderzon

Noorderzon Festival of Performing Arts & Society is de ietwat curieuze combinatie van een internationaal kunstenfestival op het scherpst van de snede met spannende hedendaagse podiumkunsten uit alle delen van de wereld.. én een groots zomerfeest in het Noorderplantsoen in Groningen.
17 - 27 Augustus 2023 | Groningen (Groningen)

10. Blote Voeten Pad bij de Fraeylemaborg

Blote Voeten Pad bij de Fraeylemaborg
Wandelen in het fraaie park van de Fraeylemaborg is altijd al een feest, maar in de zomermaanden juli en augustus wordt het een nieuwe belevenis. Trek de schoenen en sokken uit en beleef het Blote Voeten Pad in het Slochterbos!
1 juli t/m 31 augustus 2023 | Slochteren (Gronngen)

11. Meer evenementen en activiteiten in Groningen

Natuurlijk valt er nog veel meer te beleven in Groningen. Zo worden er talloze evenementen georganiseerd in de zomermaanden én zijn er leuke dingen om te doen voor kinderen, zoals pretparken. Daarnaast zijn er mooie musea in deze provincie te vinden.

De 10 leukste musea van Groningen
De 10 leukste theaters van Groningen
De leukste Klimparken in Nederland
Paasmarkten en Paasfairs 2024
Toon de nieuwste thema's »