Inloggen

Zomervakantie uitjes provincie Groningen - 10 Dagje uit Tips

Links: kultuureiland.nlRechts: facebook.com
De provincie Groningen heeft heel veel te bieden voor een boeiend en leuk dagje weg in de zomervakantie.

Bezoek één van de mooie borgen die deze provincie rijk is, sta oog in oog met dino's en bezoek een museum of evenement met leuke kinderactiviteiten. Of breng een bezoek aan één van de historische stadjes en ga terug in de tijd en beleef de geschiedenis.

Bekijk hieronder 10 x uitstapjes in Groningen in de zomervakantie.

1. Kultuureiland Zomerfestijn

Kultuureiland Zomerfestijn
Het Kultuureiland Zomerfestijn biedt op 20 juli 2024 een kleurrijk spektakel op het park rond de Damsterplas met muziek, (straat)theater, kinderactiviteiten, een kunst- en streekproductenmarkt en veel meer. Op het horeca terras kun je met een koele versnapering lekker relaxen.
20 juli 2024 | Steendam (Groningen)

2. Coopluydenmarkt Appingedam

Coopluydenmarkt Appingedam
Tijdens de Coopluydenmarkt nemen de deelnemers, ondernemers en inwoners je mee op reis door de tijd en laten je het leven in het Appingedam van vroeger ervaren. Het centrum met de vele oude panden en smalle straatjes leent zich perfect als decor voor deze middeleeuwse markt.
2 augustus 2024 | Appingedam (Groningen)

Meer evenementen in Groningen vind je hier

3. Borg- & Rijtuigmuseum Nienoord

Bekijk de ruim 250 koetsen en arrensleden. Museum Nienoord bezit de grootste collectie rijtuigen ter wereld. Het museum bevindt zich op een prachtig historisch landgoed. Ook Borg Nienoord, met een prachtige binnenplaats en tuin, is te bezichtigen.
Leek (Groningen)

4. Vesting Bourtange

Vesting Bourtange
In deze kleine en sfeervolle vestingstad ga je terug naar 1742! Je ziet hier het zeer bekende historische verdedigingswerk van Bourtange. Vesting Bourtange ligt in het prachtige Westerwolde (Zuid-Oost Groningen), vlakbij de Duitse grens.
Bourtange (Groningen)

5. Groninger Museum

Het Groninger Museum is door haar moderne architectuur een kunstwerk op zich. Binnen haar muren herbergt het museum een schat aan kunstwerken en kunstcollecties. Ook voor kinderen zijn er diverse leuke activiteiten te doen.
Groningen (Groningen)

6. DoeZoo

Maak kennis met de wereld van insekten in DoeZoo Insektenwereld. Behalve een groot aantal insekten zelf kom je ook insektenetende planten en dieren tegen, zoals hagedissen, neusberen, kikkers, spinnen en slangen. Insektenwereld organiseert veel kinderactiviteiten.
Leens (Groningen)

7. Landgoed Verhildersum

Landgoed Verhildersum
Landgoed Verhildersum is prachtig gelegen. Er is altijd wat te doen of te beleven. Maak een ontspannen wandeling door de mooie beeldentuin of breng een bezoek aan de ingerichte Borg.
Leens (Groningen)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Dinopark Landgoed Tenaxx

om oog in oog te staan met de Triceratops, de Velociraptor en de Tyrannosaurus Rex in Dinopark Landgoed Tenaxx! In de bossen, met de grootste collectie treurbomen ter wereld, kom je meer dan 30 levensgrote dinosaurussen tegen.
Wedde (Groningen)

9. Museumhuisje 't Hoeske van opoe Iet

useumhuisje t' Hoeske van opoe Iet, is een particulier museum en een onvermoede schat in hartje Delfzijl. Een sfeervol museum gevestigd in een woning Amsterdamse School in de fraaie wijk Oud-West in Havenstad Delfzijl.
Delfzijl (Groningen)

10. Noorderzon

Noorderzon
Noorderzon Festival of Performing Arts & Society is de ietwat curieuze combinatie van een internationaal kunstenfestival op het scherpst van de snede met spannende hedendaagse podiumkunsten uit alle delen van de wereld.. én een groots zomerfeest in het Noorderplantsoen in Groningen.
22 augustus t/m 1 september 2024 | Groningen (Groningen)

Bekijk meer evenementen in de provincie Groningen

11. Meer evenementen en activiteiten in Groningen

Natuurlijk valt er nog veel meer te beleven in Groningen. Zo worden er talloze evenementen georganiseerd in de zomermaanden én zijn er leuke dingen om te doen voor kinderen, zoals pretparken. Daarnaast zijn er mooie musea in deze provincie te vinden.

De 10 leukste musea van Groningen
De 10 leukste theaters van Groningen
Beleef een actief en stoer uitje bij één van deze indoor trampolineparken
Zomervakantie uitjes Utrecht - 10 x activiteiten en uitstapjes
Toon de nieuwste thema's »