Inloggen

Zomervakantie uitjes Friesland - 10 Dagje uit Tips

Links: © Thierry Kamminga - Inzet OnlineRechts: duinenzathe.nl
Friesland heeft heel veel te bieden voor een boeiend en leuk dagje uit in de zomervakantie.

Bezoek één van de mooie borgen die deze provincie rijk is, kinderen kunnen zich uitleven in een speelpark, bezoek een openluchtmuseum met leuke kinderactiviteiten. Of ga naar één van de historische stadjes en ga terug in de tijd en beleef de geschiedenis.

Bekijk hieronder 10 x uitstapjes in Friesland in de zomervakantie.

1. Sneekweek

Sneekweek
Sneekweek is het grootste zeilevenement op binnenwater van Europa. Er zijn zeilwedstrijden voor alle erkende klassen op het Sneekermeer en de Poelen. Behalve zeilen wordt er tijdens de Sneekweek feest gevierd op het starteiland en in de binnenstad van Sneek met allerlei activiteiten.
4 t/m 10 augustus 2023 | Sneek (Friesland)

2. Sybrandy's Speelpark

Sybrandy's Speelpark is een attractiepark in Zuid-west Friesland voor kinderen van 3 t/m 13 jaar. In dit overzichtelijke park zijn leuke attracties voor uren speelplezier.
Oudemirdum (Friesland)

3. Verkeers-Attractiepark Duinen Zathe

Verkeers-Attractiepark Duinen Zathe
Verkeers- Attractiepark Duinen Zathe is een all-inclusive attractiepark in Noord- Nederland. Het park heeft volop spannende attracties en een verkeerscircuit. Gezellig voor het gehele gezin.
Appelscha (Friesland)

4. Bezoekerscentrum Terp Hegebeintum

Bezoekerscentrum Terp Hegebeintum
Het landschap langs de Friese kust kenmerkt zich door de terp. Na een klim kun je op Terp Hegebeintum genieten van een schitterend uitzicht op de omgeving. Op de terp kun je een schilderachtige oude kerk en het Archeologisch Steunpunt bezichtigen.
Hogebeintum (Groningen)

5. Aqua Zoo Leeuwarden

Aqua Zoo Leeuwarden is met de uitgebreide diercollectie, de natuurlijke uitstraling van het park en de bijzondere dierverblijven waar je tussen de dieren loopt, een van de leukste dagjes dierentuin van Noord-Nederland.
Leeuwarden (Friesland)

6. Openluchtmuseum It Damshûs

et openluchtmuseum toont op een boeiende manier de geschiedenis van de veenderijen. Ook vertelt het over de armoedige woonomstandigheden en sociale strijd van de veenarbeiders rond 1900.
Nij Beets (Friesland)

7. Puzzelmuseum Joure

Puzzelmuseum Joure
Puzzelliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Puzzelmuseum Joure. Het staat vol met breinbrekers, logische puzzels en raadsels. Er is een expositie over gezichtsbedrog met allerlei voorbeelden van bekende en minder bekende optische illusies. Natuurlijk kun je ook zelf puzzelen met diverse puzzels.
Joure (Friesland)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Ruurd Wiersma Hûs

Stap in de wereld van Ruurd Wiersma. Hij beschilderde de muren en plafond van zijn huisje in vrolijke kleuren. Elke wand stelt een van de vier seizoenen voor. Maar ook de kolenkit, vazen, en zelfs zijn schoenen werden beschilderd!
Birdaard (Friesland)

9. Eise Eisinga Planetarium

In een prachtig grachtenhuis in Franeker bevindt zich het oudste nog werkende planetarium ter wereld. De Friese wolkammer Eise Eisinga heeft dit nauwkeurig bewegend model van het zonnestelsel gebouwd tussen 1774 en 1781 aan het plafond van de woonkamer.
Franeker (Friesland)

10. Fries Museumdorp Aldfaers Erf

Fries Museumdorp Aldfaers Erf
Houd je van vlottenbouwen? Of van ravotten in een grote speeltuin? Ben je ook zo benieuwd hoe de Friezen vroeger leefden en werkten? En hoe rook het vroeger eigenlijk? Kom het beleven en bezoek het Fries Belevingsdorp Aldfaers Erf.
Allingawier (Friesland)

11. Meer evenementen en activiteiten in Friesland

Natuurlijk valt er nog veel meer te beleven in Friesland. Zo worden er talloze evenementen georganiseerd in de zomermaanden én zijn er leuke dingen om te doen voor kinderen, zoals pretparken. Daarnaast zijn er mooie musea in deze provincie te vinden.

De 10 leukste musea van Friesland
De 10 leukste actieve uitjes van Friesland
10 x de leukste openluchtmusea in 2024
Bierfestivals en Bierevenementen in mei juni en juli 2024
Toon de nieuwste thema's »