Inloggen

Gratis evenementen en festivals in augustus en september 2022

Links: zomerparkfeest.nlRechts: volksvermakengroningen.nl
Gratis een muziekfestival bezoeken? Of een ander leuk evenement? Ja hoor, het kan gelukkig nog steeds!

Het leven wordt steeds duurder. Maar met deze gratis evenementen en festivals kun je toch een goedkoop dagje uit beleven. Van gratis muziekoptredens van populaire artiesten tot museumbezoek en van een film in de buitenlucht tot theaterspektakel.

Deze evenementen en festivals kun je gratis bezoeken in augustus en september 2022. Bekijk ze hieronder.

1. Zomerparkfeest

Zomerparkfeest
Zomerparkfeest is een gratis toegankelijk, vierdaags cultuurfestival in het Julianapark in Venlo. Met ruim 100.000 bezoeken over vier dagen en een programma van zo'n 110 acts is het bovendien een van de grootste gratis Nederlandse festivals in zijn soort.
25 t/m 28 augustus 2022 | Venlo (limburg)

2. Groningens Ontzet

Groningens Ontzet
Jaarlijks is het groot feest tijdens Groningens Ontzet met veel activiteiten in de binnenstad e.o. Waaronder een re-enactment, Hollandse muziekfeest, Historische optocht, kinderactiviteiten en een groots vuurwerkspektakel. Dit jaar is het de jubileumeditie van 350 jaar Groningens Ontzet.
26 t/m 28 augustus 2022 | Groningen (Groningen)

3. Carolina Festival

Een vriendelijk, kleinschalig festival voor het hele gezin. Onder de prachtige bomen van het park is een uitgebreid aanbod van theater, muziek, een kinderveld foodtrucks en een openlucht bioscoop.
2 en 3 september 2022 | Dieren (Gelderland)

4. Wereldhavendagen

Wereldhavendagen
De Wereldhavendagen Rotterdam is het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland voor jong en oud. Wees getuige van de actie van de Koninklijke Marine. Neem een kijkje aan boord op een gigantisch zeeschip. Ga plastic vissen. Geniet van een botenshow en vuurwerk en nog heel veel meer. De meeste activiteiten zijn gratis.
2 t/m 4 september 2022 | Rotterdam (Zuid-Holland)

5. Opening Amsterdamse Galerieseizoen

GalleryViewer, Art Rotterdam en Het Parool nodigen iedereen uit om de opening van het galerieseizoen 2022 met hen te vieren. Kunstliefhebbers kunnen een route afleggen langs de feestelijke openingen van 36 Amsterdamse galeries.
2 en 3 september 2022 | Amsterdam (Noord-Holland)

6. Nationale Glas- en Kunstdagen Leerdam

Langs de pittoreske haven met haar karakteristieke muizentorentjes en in het gezellige centrum van Leerdam wordt ieder jaar de Nationale Glas- en Kunstdagen georganiseerd. De vele standhouders tonen hier hun mooie en / of opvallende (glas)kunstwerken.
9 t/m 11 september 2022 | Leerdam (Utrecht)

7. Appelpop

Appelpop
Appelpop is het grootste gratis festival van Nederland. Voor velen dé afsluiter van het festivalseizoen. Met dit jaar optredens van Guus Meeuwis, S10, Chef'Special, Suzan & Freek, Froukje, Meau, Son Mieux, Diggy Dex, Goldband, The Vices, Pip Blom, en nog meer...
9 en 10 september 2022 | Tiel (Gelderland)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Landelijke Fruitplukdagen

Ze zijn er weer, appels en peren van Nederlandse bodem! Hoe leuk is het om deze zelf te plukken en te proeven? Dat kan de komende weken op meerdere fruitbedrijven in ons land. Tijdens ‘De Fruitigste Hardfruitdagen’ openen circa 30 telers hun deuren voor het publiek. Een perfect uitje voor het hele gezin!
Diverse data in september | Door het hele land

9. Open Monumentendag

Duizenden monumenten in Nederland zijn gratis toegankelijk voor publiek tijdens de Open Monumentendag. Door het hele land wordt monumentaal erfgoed opengesteld. Op een laagdrempelige manier kun je de verhalen horen van bijzondere gebouwen bij jou in de buurt.
10 en / of 11 september 2022 | Door heel Nederland

10. West Beach Film Festival

West Beach Film Festival
West Beach (Film) Festival: al 19 jaar dé afsluiter van de zomer met film en meer aan de Sloterplas! Een festival voor iedereen, met een hart voor de buurt. Naast een dagelijkse voor- en hoofdfilm heeft elke dag een subthema met gerelateerd programma.
15 t/m 25 september 2022 | Amsterdam (Noord-Holland)

11. Chocoladefestival Zutphen

Beleef het Chocoladefestival Zutphen met chocolade in al haar vormen en maten. De historische binnenstad staat bol van de activiteiten voor jong en oud waarbij chocolade centraal staat.
25 september 2022 | Zutphen (Gelderland)

12. Veel meer evenementen

Uiteraard zijn er nog veel meer leuke evenementen en festivals te bezoeken. De uitagenda van Uitzinnig.nl staat bomvol leuke tips voor een dagje uit.

10 x Dagje Uit Tips voor Pinksteren 2023
Markten en Fairs op eerste en tweede Pinksterdag 2023
Beleef een actief en stoer uitje bij één van deze indoor trampolineparken
Wat te doen dit weekend?