Inloggen

10 x Gratis evenementen en festivals in september

Links: wereldhavendagen.nlRechts: carolinafestival.nl
Gratis een muziekfestival bezoeken? Of een ander leuk evenement? Ja hoor, het kan gelukkig nog steeds!

Met deze gratis evenementen en festivals kun je een goedkoop dagje uit beleven. Van gratis muziekoptredens van populaire artiesten tot museumbezoek en van een film in de buitenlucht tot theaterspektakel.

Deze 10x evenementen en festivals kun je gratis bezoeken in september 2023. Bekijk ze hieronder.

1. Wereldhavendagen

Wereldhavendagen
De Wereldhavendagen Rotterdam is het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland voor jong en oud. Wees getuige van de actie van de Koninklijke Marine. Neem een kijkje aan boord op een gigantisch zeeschip. Geniet van een botenshow en vuurwerk en nog heel veel meer. De meeste activiteiten zijn gratis.
1 t/m 3 september 2023 | Rotterdam (Zuid-Holland)

2. Carolina Festival

Carolina Festival
Een vriendelijk, kleinschalig festival voor het hele gezin. Onder de prachtige bomen van het park is een uitgebreid aanbod van theater, muziek, een kinderveld foodtrucks en een openlucht bioscoop.
1 en 2 september 2023 | Dieren (Gelderland)

3. Open Monumentendag

Duizenden monumenten in Nederland zijn gratis toegankelijk voor publiek tijdens de Open Monumentendag. Door het hele land wordt monumentaal erfgoed opengesteld. Op een laagdrempelige manier kun je de verhalen horen van bijzondere gebouwen bij jou in de buurt.
9 en / of 10 september 2023 | Door heel Nederland

4. Appelpop

Appelpop
Appelpop is het grootste gratis festival van Nederland. Voor velen dé afsluiter van het festivalseizoen. Met dit jaar optredens van Racoon, Nielson, Rolf Sanchez, Bente, YinYin, Personal Trainer, MY BABY, Nobu, Turmoil, BLØF, Krezip, Maan, Kraantje Pappie, en nog veel meer...
8 en 9 september 2023 | Tiel (Gelderland)

5. Vondelpark Openluchttheater

Een hele zomer lang genieten van gratis voorstellingen in het Vondelpark. Het Vondelpark Openluchttheater biedt in de zomermaanden elk weekend een uiteenlopend programma met muziek, comedy, jeugdtheater, dans en klassieke muziek, van gevestigde namen en beginnende talenten.
t/m 10 september 2023 | Amsterdam (Noord-Holland)

6. Warmondse Schippertjesdagen

De gemeentehaven in Warmond wordt weer omgetoverd tot een groot nautisch domein voor de Warmondse Schippertjesdagen. Sleepboten, bakdekkers, opduwers, stoomschepen en vele andere traditionele schepen vullen de haven. Het programma zit weer bomvol en er is vermaak voor iedereen.
8 t/m 10 september 2023 | Warmond (Zuid-Holland)

7. Veerse Dag

Veerse Dag
Voor de 39e keer wordt de Veerse Dag georganiseerd in het centrum van Raamsdonksveer. Met een grote braderie met ca. 250 kramen, kinderattracties, straattheater en muziekoptredens van regionale artiesten.
15 en 16 september 2023 | Raamsdonksveer (Noord-Brabant)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. DoesburgseKadedagen

De IJsselkade in Doesburg staat 2 dagen lang vol met foodtrucks, stands met streekproducten, nieuwe producten, ambachten, creatieve en handgemaakte artikelen en natuurlijk ook kindervermaak. Aan de IJsselkade liggen historische schepen.
16 en 17 september 2023 | Doesburg (Gelderland)

9. West Beach Film Festival

West Beach (Film) Festival: al 20 jaar dé afsluiter van de zomer met film en meer aan de Sloterplas! Een festival voor iedereen, met een hart voor de buurt. Naast een dagelijkse voor- en hoofdfilm heeft elke dag een subthema met gerelateerd programma.
20 t/m 24 september 2023| Amsterdam (Noord-Holland)

10. Chocoladefestival Zutphen

Chocoladefestival Zutphen
Het Chocolade Festival Zutphen wordt dit jaar omgedoopt in een waar Hanze Chocolade Festival vanwege het Hanzejaar. Beleef chocolade in al haar vormen en maten. De historische binnenstad staat bol van de activiteiten voor jong en oud waarbij chocolade centraal staat.
24 september 2023 | Zutphen (Gelderland)

11. Vliegerfestival Scheveningen

Vliegers in alle soorten en maten zijn te bewonderen tijdens het grootste internationale vliegerevenement van Nederland; het Vliegerfestival Scheveningen. Rondom de Pier laat de vliegertop hun kunsten zien met de meest bijzondere vliegers.
23 en 24 september 2023 | Scheveningen (Zuid-Holland)

12. Veel meer evenementen

Uiteraard zijn er nog veel meer leuke evenementen en festivals te bezoeken. De uitagenda van Uitzinnig.nl staat bomvol leuke tips voor een dagje uit.

De leukste uitjes voor treinliefhebbers
Tulpen uitjes 2024 - De Leukste tips voor een dagje uit
Wat te doen dit weekend?
Meivakantie - De leukste activiteiten met kinderen
Toon de nieuwste thema's »