Inloggen

Gratis evenementen en festivals in oktober 2022

Links: worldlivingstatues.nlRechts: kindermaand.nl
Gratis een festival bezoeken? Of een ander leuk evenement? Ja hoor, het kan gelukkig nog steeds!

Het leven wordt steeds duurder. Maar met deze gratis evenementen en festivals kun je toch een goedkoop dagje uit beleven. Van gratis muziekoptredens van artiesten tot museumbezoek en van kunst in de buitenlucht tot perenpluk.

Deze evenementen en festivals kun je gratis bezoeken in oktober 2022. Bekijk ze hieronder.

1. World Living Statues Festival

World Living Statues Festival
laat je verrassen door de vele menselijke standbeelden, die je onderweg tegenkomt. Vanaf het allereerste begin heeft het World Living Statues Festival een gigantische aantrekkingskracht. Het festival vindt op diverse data plaats in Zaandam, Arnhem en Alkmaar.
7, 8, 15 en 16 oktober 2022 | Zaandam, Arnhem en Alkmaar

2. Oktober Kindermaand

In oktober kunnen kinderen van 4 t/m 12 jaar gratis naar het museum en theater in de provincies Drenthe en Groningen en in Dokkum en Moddergat. Tijdens Oktober Kindermaand worden tal van workshops, rondleidingen, speurtochten en voorstellingen georganiseerd.
Alle weekenden in oktober 2022 | Diverse locaties

3. Stoofperenfeest

Stoofperenfeest
Een 7 kilometer lange slingerende weg in Ruinerwold met aan beide kanten stoofperenbomen en prachtige Saksische boerderijen vormt ieder jaar het decor voor de traditionele perenpluk. Tijdens het gezellige Stoofperenfeest op diverse boerenerven zijn allerhande kraampjes en foodtrucks te vinden en er is een speciaal kindererf met allerlei kinderactiviteiten.
1 oktober 2022 | Ruinerwold (Drenthe)

4. JekerJazz Maastricht

JekerJazz Maastricht
Het JekerJazz Maastricht 2022 is met 70 concerten een groot stads festival in de binnenstad (centrum) van het mooie oude en gezellige Maastricht, alle 70 concerten zijn Entree vrij / Free entrance / Nada.
7, 8 en 9 oktober 2022 | Maastricht (Limburg)

5. Kunstmarkt Art Dorestad

Art Dorestad is de nieuwe kunstmarkt in het mooie centrum van Wijk bij Duurstede. Op de Markt staan ca 45 kramen met een grote diversiteit aan kunst. Kunstenaars uit heel het land tonen een exclusief aanbod van allerlei vormen van kunst met een diversiteit in disciplines.
2 oktober 2022 | Wijk bij Duurstede (Utrecht)

6. Nationale Bokbierdag

Heel Zutphen staat in het teken van bokbier tijdens de Nationale Bokbierdag. Er is een grote bokbiermarkt met tientallen verschillende bokbieren in het historische hart van Zutphen. Terug van weggeweest: de grote nostalgische optocht met paarden, koetsen en historische voertuigen.
Zondag 9 oktober 2022 | Zutphen (Gelderland)

7. Enkhuizer Klipperrace

Enkhuizer Klipperrace
De Enkhuizer Klipperrace is een historisch en uniek zeilevenement in Enkhuizen. Op zaterdag wordt de befaamde Drie Steden Race gevaren. Op zondag wordt een trapeziumbaan gevaren.
8 en 9 oktober 2022 | Enkhuizen (Noord-Holland)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Chocoladefestival Hattem

Hattem wordt omgetoverd tot een waar chocoladeparadijs. De beste chocolademakers presenteren de laatste trends op chocoladegebied en geven spectaculaire demonstraties. In de straten van het middeleeuwse stadje sta je oog in oog met chocolatiers, kunstenaars en vele kramen vol chocoladewerken, bonbons en truffels met bijzondere smaken.
Zaterdag 22 oktober 2022 | Hattem (Gelderland)

9. Dag van het Ploegpaard & Orveltermarkt

In het mooie monumentale dorpje Orvelte gaan tal van grote trekpaarden op authentiek wijze het land ploegen in wedstrijdverband. Op de Brink is weer een gezellige Orveltermarkt met leuke kramen en toffe standhouders.
Zondag 23 oktober 2022 | Orvelte (Drenthe)

10. Kunst10daagse Bergen a-zee

Kunst10daagse Bergen a-zee
De Kunst10daagse is een evenement waarbij ruim 250 kunstenaars exposeren op bijna 160 locaties in het lommerrijke kunstenaarsdorp Bergen en in het stranddorp Bergen aan Zee in Noord-Holland.
21 t/m 30 oktober 2022 | Bergen aan Zee (Noord-Holland)

11. Veel meer evenementen

Uiteraard zijn er nog veel meer leuke evenementen en festivals te bezoeken. De uitagenda van Uitzinnig.nl staat bomvol leuke tips voor een dagje uit.

Kaartverkoop Central Park Festival van start
Spot de Cheetawelpjes in Beekse Bergen
Wat te doen dit weekend?
Kunstroutes en Atelierroutes in maart - april 2024
Toon de nieuwste thema's »