Inloggen

Bewonder kerststallen en kersttaferelen in Nederland

Links: © Femke Lockefeer - De Mooiste Kerststal bij Museum CatharijneconventRechts: Kerstgroepententoonstelling Stadsmuseum Vollenhove
Een kerststal bezoeken kan een mooie manier zijn om in de kerstsfeer te komen en te genieten van de tradities van het seizoen. Een leuk uitje dus voor in de kerstvakantie.

Tijdens de kerstperiode kun je het tafereel van de geboorte van Jezus bekijken, met figuren zoals de Maagd Maria, Jozef en de herders. De unieke kerststallen, die vaak zorgvuldig zijn gemaakt en gedetailleerd zijn uitgebeeld, kun je bewonderen bij kerken, musea, maar ook bij mensen in de tuin.

Bekijk hieronder waar je een Kerststallenroute en kerstgroepen tentoonstelling kunt bezoeken.

1. De mooiste kerststal van Nederland

De mooiste kerststal van Nederland
Bij Museum Catharijneconvent kun je gratis genieten van honderden eeuwenoude, handgemaakte kerststalfiguren die samen een betoverende stad in miniatuur vormen. En dat alles in Utrechtse sferen.
14 december 2023 t/m 14 januari 2024 | Utrecht (Utrecht)

2. Kerstgroepen uit alle landen

Een bezoek aan Vollenhove en het stadsmuseum is in deze periode zeker de moeite waard. Bij het stadsmuseum kun je een mooie kerstgroepententoonstelling van ongeveer 2200 verschillende groepen bekijken. Bewonder ook de ramen van bewoners in de Kerkstraat en de Bisschopstraat in Vollenhove.
9 december 2022 t/m 8 januari 2023 | Vollenhove (Overijssel)

3. Kribkesroute Liempde

Kribkesroute Liempde
Wandel langs honderden kerststalletjes in het gezellig verlichte Liempde. De Kribkesroute Liempde bestaat uit vier wandelroutes en een speciale kinderroute. Het is hiermee de grootste kerststallenroute van Nederland!
9 december t/m 6 januari 2024 | Liempde (Noord-Brabant)

4. Kerstshow in MergelRijk

Kerstminiaturen, Mergelbeelden en nog véél méér kerstbeleving! In de grot van MergelRijk zijn er dit jaar nóg meer kerstminiaturen en sculpturen te bewonderen, het is een hele show.
19 november t/m 8 januari 2024 | Valkenburg (Limburg)

5. Internationale Kerststallen Expositie

Internationale Kerststallen Expositie
Bezoek de Sint Ansfriduskerk in Amersfoort voor de Internationale Kerststallen expositie. Te zien zijn 120 kerststallen en kerstgroepen uit de hele wereld.
9 t/m 17 december 2023 | Amersfoort (Utrecht)

6. Museum in Wintersfeer

Museum in Wintersfeer is hét kerstuitje in Museum Klok & Peel, met een heuse Lego-Experience en andere geweldige activiteiten voor ouders en kinderen. Bouw met lego, bekijk meer dan 100 mooie kerststallen van over de hele wereld en nog veel meer.
26 december 2023 t/m 7 januari 2024 | Asten (Noord-Brabant)

7. Kribkesroute Meijel

Kribkesroute Meijel
Wandel of fiets langs een 60-tal Kerst-Kribkes, die her en der in Meijel staan opgesteld. Dit kan dagelijks. Op een speciale plattegrond-flyer staan alle adressen.
17 december 2023 t/m 6 januari 2024 | Meijel (Limburg)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Kribkeswandeling Schinnen

Maak een sfeervolle wandeling langs de kerststallen van Schinnen. De kribkes van inwoners, buurtverenigingen, kunstenaars, etc. vind je op vensterbanken, nisjes, open huiskamers, portieken, tuinen, terrassen en groenstroken.
9 december t/m 6 januari 2024 | Schinnen (Limburg)

9. Kerststallenroute Baarn

Verwonder je over de grote variatie aan kerststallen en kersttaferelen in Baarnse tuinen. Beleef de Kerststallenroute en wandel, fiets of rijd langs maar liefst 346 Baarnse tuinen waar kerststallen staan opgesteld.
18 december t/m 6 januari 2024 | Baarn (Utrecht)

10. Meer uitjes

Meer uitjes
Uitzinnig.nl staat deze periode vol mooie kerstmarkten, kerstfairs en winterse evenementen. Of zoek je een leuk uitje in de kerstvakantie? Bekijk ook de uitagenda met evenementen door heel Nederland.

Tulpen uitjes 2024 - De Leukste tips voor een dagje uit
10 x Festivals in april 2024
Beleef een actief en stoer uitje bij één van deze indoor trampolineparken
De leukste uitjes voor treinliefhebbers
Toon de nieuwste thema's »