Inloggen

Carnaval 2023 - Verlichte optochten en meer

Links: Verlichte Carnavalsoptocht EnschedeRechts: Verlichte Optocht Cothen
Carnaval barst weer los, en dat is niet alleen in het zuiden. Er zijn prachtige verlichte optochten, vastelaovend, kindercarnaval en een hardloopwedstrijd met een carnavalesk tintje.

Ook als je niet van carnaval houdt, zijn de verlichte optochten de moeite van een bezoek waard. Bekijk hieronder waar je de optochten kunt bekijken.

1. Verlichte Carnavalsoptocht Enschede

Verlichte Carnavalsoptocht Enschede
Al op 10 februari is er een grote verlichte Carnavalsoptocht in de wijk Twekkelerveld in Enschede. Geniet van een bonte verzameling grote en kleine praalwagens, loopgroepen, dansers en individuele deelnemers. Alles wordt begeleid met carnavalsmuziek verzorgd door de meelopende muziekverenigingen.
10 februari 2023 | Enschede (Overijssel)

2. Verlichte Optocht Cothen

Verlichte Optocht Cothen
Vele carnavalswagens en loopgroepen uit de wijde omtrek komen op carnavalsvrijdag naar Cothen om mee te doen aan de Verlichte Optocht Cothen. De mooiste deelnemers of deelnemersgroepen krijgen na afloop prijzen uitgereikt.
17 februari 2023 | Cothen (Utrecht)

3. Grootste Verlichte Optocht van Noord Nederland

Op vrijdag 17 februari gaat de Grootste Verlichte Optocht van Noord Nederland weer van start met alle pracht en praal in Emmer-Compascuum. Kom de carnavalswagens en loopgroepen bekijken. Verder is er tijdens carnaval Kainbongelstad, Gala Avond en de Kindercarnaval. Het carnavalspektakel in Emmer-Compascuum sluit af met het traditionele Haringhappen.
17 t/m 21 februari 2023 | Emmer-Compascuum

4. Verlichte Halfvasten Optocht Groesbeek

Verlichte Halfvasten Optocht Groesbeek
Een bonte optocht van verlichte wagens en groepen trekken door de straten van van Groesbeek tijdens de Verlichte Halfvasten Optocht Groesbeek. De duizenden lichtjes die praalwagens en groepen meevoeren zorgen voor een bijzondere sfeer.
13 maart 2023 | Groesbeek (Gelderland)

5. Proms van Solms - Het carnavalsfeest in Oirschot

Direct na de grote optocht op zondag 19 februari, zal het ene na het andere dweilorkest, allen topmuzikanten afkomstig uit het hele land, hun opwachting maken. Onder de vlag van de Proms van Solms is er naast het Kapellenfestival op zondag een programma op de carnavalsvrijdag op 17 februari 2023 onder de naam ’t Skôn Hofkesbal.
17 t/m 19 februari 2023 | Oirschot (Noord-Brabant)

6. Kiendjesbal carnaval

Het is weer tijd voor de "kleintjes" (leeftijd van 0 tot 12 onder begeleiding) tijdens het Kiendjesbal (kindercarnaval) bij FoxFarm. Ongestoord kunnen ravotten, dansen en hossen, terwijl de begeleiders een drankje doen aan de bar.
18 t/m 20 februari 2023 | Tilburg (Noord-Brabant)

7. Carnavals optocht Lewedorp-Kraaienist

Carnavals optocht Lewedorp-Kraaienist
De jaarlijkse optocht, georganiseerd door C.v. De Kraaiepikkers uit Lewedorp, gaat weer van start. Een bonte stoet van wagens en loopgroepen zal vertrekken vanaf het Kerkplein.
18 februari 2023 | Lewedorp (Zeeland)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Kruikenloop

De Kruikenloop is een hardloopwedstrijd in Tilburg met een carnavalesk tintje. Je kunt 15, 10 of 5 km lopen en er is ook een kinderloop (t/m 13 jaar) over 1.111m.
18 februari 2023 | Tilburg (Noord-Brabant)

9. Geistig vastelaoves Theater

Een ruim vier uur durend nostalgisch programma met Remunjse vastelaovend kleinkunst uit heden en verleden. Een selectie van Remunjse artiesten zal voor het publiek hun eigen ode aan die vastelaovend kleinkunst brengen met zang, dans, declamaties en sketches.
18 februari 2023 | Roermond (Limburg)

10. Osse Halfvasten

Een grote optocht door de Osse straten met de prijswinnaars van verschillende carnavalsoptochten uit de regio. Bij de laatste optochten waren er maar liefst 80 inschrijvingen.
12 maart 2023 | Oss (Noord-Brabant)

11. Veel meer leuke uitjes en evenementen

Uiteraard zijn er nog veel meer leuke evenementen en festivals te bezoeken. De uitagenda van Uitzinnig.nl staat bomvol leuke tips voor een dagje uit.

10 x Festivals in maart 2023
Auto- en Motorbeurzen 2024
Voorjaarsvakantie 2024 - De leukste activiteiten voor kinderen
Deze inspirerende filmfestivals kun je bezoeken
Toon de nieuwste thema's »