Inloggen

15 x Gratis evenementen in mei 2024

Links: © Rob Jansen - festival BuitenBlikRechts: © Milou Vleggeert - LOUUITGOUDA fotografie
Een gratis dagje uit of avondje uit beleven? In mei zijn er leuke festivals en evenementen die je zonder entree kunt bezoeken.

Geniet van gratis optredens van artiesten tot markten zonder entree en van kunst in de natuur tot eigenzinnig theaterfestival. Bekijk hieronder de evenementen en festivals die je gratis kunt bezoeken in mei 2024.

1. BuitenBlik Festival

BuitenBlik Festival
BuitenBlik Festival is een eigenzinnig, intiem en niet alledaags cultureel festival voor jong en oud met muziek en theater op een prachtige locatie aan de oevers van waterplas De Breuly in het buitengebied van Zevenaar. Toegang tot het festivalterrein en genieten van buitenfilm, muziek en theater is gratis.
10 t/m 12 mei 2024 | Zevenaar (Gelderland)

Deze festivals kun je op Hemelvaartsdag bezoeken

2. Goudse Keramiekdagen

Tijdens Hemelvaart, vinden de Goudse Keramiekdagen plaats in Gouda. Voor de 47ste keer alweer, staat de markt in Gouda dan vol met kramen van keramisten die hun beste werk tonen.
9 en 10 mei 2024 | Gouda (Zuid-Holland)

Bekijk meer uitjes met Hemelvaart

3. Nationale Molendagen

Nationale Molendagen
Kom naar de molens op Nationale Molendag! Vele honderden oude molens in heel Nederland zijn geopend. Er zijn rondleidingen, excursies, muzikanten, springkussens, pannenkoeken, markten en meer.
11 en 12 mei 2024 | Door heel Nederland

4. Woerkums kampioenschap vis bakken

In het historische vesting- en vissersstadje Woudrichem wordt het Festival Weekend gehouden. Een grote publiekstrekker is het landelijk unieke evenement het 'Woerkums kampioenschap vis bakken', dat op Hemelvaartsdag plaatsvindt.
9 mei 2024 | Woudrichem (Noord-Brabant)

Bekijk meer uitjes op Hemelvaartsdag

5. Opening Watersportseizoen Grou

Opening Watersportseizoen Grou
In Grou wordt op feestelijke wijze het Watersport Seizoen geopend. Het hele weekend zijn er diverse activiteiten voor jong en oud. Van kermis tot muziek en van watersport tot winkelen.
9 t/m 12 mei 2024 | (Grou) Friesland

Deze evenementen zijn er ook met Hemelvaart

6. Dweilorkestendag Groenlo

Op Hemelvaartsdag staat heel Groenlo weer in het teken van het jaarlijkse dweilorkestenfestival. Het Open Achterhoeks Dweilorkesten Kampioenschap wordt dan voor de 27e keer georganiseerd.
9 mei 2024 | Groenlo (Gelderland)

Meer Hemelvaart uittips? Bekijk het hier.

7. Joure onder de wol

Joure onder de wol
In het centrum van Joure worden schapen vakkundig uit hun winterjas geholpen. Je mag de lammetjes en alpaca's knuffelen en bewonderen. En er zijn meer dan 70 standhouders die laten zien wat zij van wol maken.
18 mei 2024 | Joure (Friesland)


Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Vestingval Elburg

Volop genieten van unieke, bijzondere en spraakmakende kunst bij Vestingval Elburg! Kom genieten van een breed scala aan kunst, heerlijke muziek in de prachtige ambiance van de oude binnenstad van Elburg.
8 t/m 18 mei 2024 | Elburg Gelderland

9. Feest van de Geest - Groningen - Noord Drenthe

In de regio Groningen – Noord Drenthe kun je in 20 volgende kerken het werk van 22 kunstenaars bezoeken. Een verrassende kunstroute in de periode vanaf Hemelvaart tot en met Tweede Pinksterdag.
9, 11, 12, 18, 19 en 20 mei 2024 | Diverse locaties (Groningen en Drenthe)

10. Zomergeblaos

Zomergeblaos
Zomergeblaos is een gratis toegankelijk muziekfestival. Elk jaar is er een gevarieerd programma, met diverse stijlen zoals: Latin, Pop, Rock, Blues, Disco en Nederpop. Het festivalterrein bevat twee podia.
18 en 19 mei 2024 | Hilvarenbeek (Noord-Brabant)

Deze festivals en evenementen zijn er ook met Pinksteren

11. Schaapscheerdersfeest en Exeler-Fair

Gezellige ambachtelijke markt met streekproducten, demonstraties, schaapscheren, muziek, NK Schaapscheren, springkussen, broodjesbakken, Schoapendansers, kindermarkt en nog veel meer.
18 mei 2024 | Exloo (Drenthe)

12. Festival Achterland

Festival Achterland
Festival Achterland; nog steeds het leukste festival van Doetinchem! 4 dagen lang theater, muziek, eten, drinken, zweven en nog veel meer!
17 t/m 20 mei 2024 | Doetinchem (Gelderland)

Bekijk meer uitjes op 1e en 2e Pinksterdag

13. Havendagen Tholen

Een historisch en gezellig evenement voor alle leeftijden in het vestingstadje Tholen! Tijdens de Havendagen Tholen zijn er optredens van bekende artiesten, nostalgische kermis, een food- en visplein, rondvaarten, straattheater, braderie, Thoolse kotters en veel meer.
31 mei en 1 juni 2024 | Tholen (Zeeland)

14. Amsterdam Art Week

Amsterdam Art Week
Amsterdam Art Week presenteert in samenwerking met meer dan 50 vooraanstaande en experimentele hedendaagse kunstinstellingen in Amsterdam een bruisend vijfdaags programma van tentoonstellingen, openingen, performances, screenings, artist talks, rondleidingen ontmoetingen en events. Gratis toegankelijk.
29 mei t/m 2 juni 2024 | Amsterdam (Noord-Holland)

15. Festival Tussenland

Festival Tussenland
Tussenland rolt cultuur uit over de hele binnenstad van Zwolle. Tussenland programmeert circustheater, storytelling en rootsmuziek van internationale klasse, in een eigenzinnige mix van volkscultuur en avantgarde. Het festival is gratis toegankelijk, maar een donatie mag.
31 mei t/m 2 juni 2024 | Zwolle (Overijssel)

Meer verrassende festivals vind je in de festivalagenda.

16. Veel meer uitjes en evenementen

Uiteraard zijn er nog veel meer evenementen en festivals te bezoeken. De uitagenda van Uitzinnig.nl staat bomvol tips voor een dagje uit of avond uit. Laat je inspireren met verrassende tips voor een dagje uit.

Deze gratis evenementen kun je in juni bezoeken
Wat te doen dit weekend?
Open Tuindagen - Bewonder prachtige tuinen van particulieren
De leukste Klimparken in Nederland
Toon de nieuwste thema's »