Inloggen

15 x Gratis evenementen in mei 2023

Links: © XL-Evenementen - Geranium- en Groenmarkt Wijk bij DuurstedeRechts: © Ed Peeters - Bevrijdingsfestival Drenthe
Een gratis dagje uit of avondje uit beleven? In mei zijn er leuke festivals en evenementen die je zonder entree kunt bezoeken.

Geniet van gratis optredens van artiesten tot markten zonder entree en van kunst in de natuur tot eigenzinnig theaterfestival.

Bekijk hieronder de evenementen en festivals die je gratis kunt bezoeken in mei 2023.

1. Geranium- en Groenmarkt Wijk bij Duurstede

Geranium- en Groenmarkt Wijk bij Duurstede
De 36e editie van de Geranium- en Groenmarkt vindt weer plaats in het pittoreske Wijk bij Duurstede. Leuke en gezellige (voorjaars) plantenmarkt, voorheen bekend als de Geraniummarkt.
6 mei 2023 | Wijk bij Duurstede (Utrecht)

2. Bevrijdingsfestivals

Nog steeds gratis! De bevrijdingsfestivals 2023 bieden een uitgebreid programma met ruim 200 verschillende muzikale optredens en ruim 100 inhoudelijke programma’s. Bekijk alle Bevrijdingsfestivals in Nederland per provincie.
5 mei 2023 | Door heel Nederland

3. Kunst achter Dijken

Kunst achter Dijken
Kunstfestival Kunst Achter Dijken heeft dit jaar als thema: zee van ruimte. 25 kunstenaars gaan met het thema aan de slag. Het aanbod van kunst is heel divers.
6 en 7 mei 2023 | Pingjum (Friesland)

4. Opening Watersportseizoen Grou

In Grou wordt op feestelijke wijze het Watersport Seizoen geopend. Het hele weekend zijn er diverse activiteiten voor jong en oud. Van kermis tot muziek en van watersport tot winkelen.
12 t/m 14 mei 2023 | Friesland

5. IK TOON op de stoep

IK TOON op de stoep
IK TOON op de stoep is een reizend festival. Met drie trekkers en platte kar trekken amateurartiesten, jonge verhalenvertellers en muzikanten de wijken van Zwolle in voor aanstekelijke optredens bij jou voor de deur.
13 en 14 mei 2023 | Zwolle (Overijssel)

6. Festival Weekend Woudrichem

In het historische vesting- en vissersstadje Woudrichem wordt voor de 50ste keer het Festival Weekend gehouden. Een grote publiekstrekker is het landelijk unieke evenement het 'Woerkums kampioenschap vis bakken', dat op Hemelvaartsdag plaatsvindt.
17 t/m 20 mei 2023 | Woudrichem (Noord-Brabant)

7. Joure onder de wol

Joure onder de wol
In het centrum van Joure worden schapen vakkundig uit hun winterjas geholpen. Je mag de lammetjes en alpaca's knuffelen en bewonderen. En er zijn meer dan 50 standhouders die laten zien wat zij van wol maken.
13 mei 2023 | Joure (Friesland)


Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Vestingval Elburg

Volop genieten van unieke, bijzondere en spraakmakende kunst bij Vestingval Elburg! Dit jaar belooft het extra speciaal te worden vanwege het Hanzejaar. Kom genieten van een breed scala aan kunst, heerlijke muziek in de prachtige ambiance van de oude binnenstad van Elburg.
17 t/m 27 mei 2023 | Elburg Gelderland

9. Goudse Keramiekdagen

Tijdens Hemelvaart, vinden de Goudse Keramiekdagen plaats in Gouda. Voor de 46ste keer alweer, staat de markt in Gouda dan vol met kramen van keramisten die hun beste werk tonen.
18 en 19 mei 2023 | Gouda (Zuid-Holland)

10. Nationale Molendag

Nationale Molendag
Kom naar de molens op Nationale Molendag! Vele honderden oude molens in heel Nederland zijn geopend. Er zijn rondleidingen, excursies, muzikanten, springkussens, pannenkoeken, markten en meer.
13 en 14 mei 2023 | Door heel Nederland

11. Hoogte 80 Festival

Hemelvaartsweekend is ook dit jaar weer het extra lange weekend waarop Hoogte80 Festival. Vier dagen lang theater, muziek, dans, ontmoeting, picknick en het mooiste uitzicht van Arnhem.
18 t/m 21 mei 2023 | Arnhem (Gelderland)

12. BuitenBlik Festival

BuitenBlik Festival
BuitenBlik Festival is een eigenzinnig, intiem en niet alledaags cultureel festival voor jong en oud met muziek en theater op een prachtige locatie aan de oevers van waterplas De Breuly in het buitengebied van Zevenaar.
19 t/m 21 mei 2023 | Zevenaar (Gelderland)

13. Kunst aan het Klompenpad

Aan het Klompenpad dat loopt tussen Rhenen en Wageningen, kunnen wandelaars en fietsers tijdens dit weekend volop genieten van unieke kunstwerken van hout, glaswerk, keramiek, poëzie, sculpturen en nog veel meer.
20 en 21 mei 2023 | Rhenen (Gelderland)

14. Jazz in Duketown

Jazz in Duketown
Het grootste gratis jazzfestival van Nederland, met meer dan 100.000 bezoekers per jaar! Jazz in Duketown richt zich op jazz en aanverwante muzieksoorten, zoals soul en funk gerelateerde jazz.
26 t/m 28 mei 2023 | Den Bosch (Noord-Brabant)

15. Festival Tussenland

Festival Tussenland
Tussenland rolt cultuur uit over de hele binnenstad van Zwolle, met humoristische en groteske straattheateracts in de straten en op de pleinen. Geniet van storytelling, literatuur, rootsmuziek, circus en dans.
26 t/m 28 mei 2023 | Zwolle (Overijssel)

16. Veel meer uitjes en evenementen

Uiteraard zijn er nog veel meer evenementen en festivals te bezoeken. De uitagenda van Uitzinnig.nl staat bomvol tips voor een dagje uit of avond uit. Laat je inspireren met verrassende tips voor een dagje uit.

De leukste uitjes voor treinliefhebbers
De leukste fairs en markten in april 2024
De leukste Klimparken in Nederland
Spot de Cheetawelpjes in Beekse Bergen
Toon de nieuwste thema's »