Inloggen

Dat wordt genieten bij een van deze foodfestivals in mei

Voor foodlovers, Bourgondiërs en levensgenieters wordt het weer volop genieten bij één van de foodtruckfestivals, openluchtrestaurants, of foodfestivals in mei.

Samen met je vrienden en familie proef je de lekkerste gerechten en drankjes met gezellige deuntjes op de achtergrond. Veelal met live muziek en leuke extra activiteiten. Bekijk hieronder waar de foodfestivals in mei 2023 plaats vinden.

1. Hoppaaa! foodtruckfestival

Hoppaaa! foodtruckfestival
Het Hoppaaa! foodtruckfestival komt naar IJsselstein, Breukelen en Hilversum ! Schuif aan op het grootste terras en geniet volop. Borrelplanken, de Wijnclub, foodtrucks, de XL zweefmolen, Silent Disco, Live muziek, proeverijtjes, streekbieren, muzikale bingo, enzovoorts.
5 t/m 7 mei 2023 | IJsselstein (Utrecht)
18 t/m 21 mei 2023 | Breukelen (Utrecht) - Hemelvaartweekend
27 t/m 29 mei 2023 | Hilversum (Utrecht) - Pinksteren

2. Foodfestival Hilaard

Volop gezelligheid bij Foodfestival Hilaard. Met diverse foodtrucks en ondernemers met oa streekproducten. Kom hier genieten van de lekkerste hapjes en drankjes, live muziek en leuke activiteiten.
13 mei 2023 | Hilaard (Friesland)

3. Festival TREK

Festival TREK
Festival TREK is het grootste rondreizende foodfestival van Nederland. Stadsparken in Rotterdam en Maastricht worden in mei omgetoverd tot een groot openluchtrestaurant, met verrassend entertainment van jonge theatermakers, kleinkunst- en muzikaal talent!
11 t/m 14 mei 2023 | Rotterdam (Zuid-Holland)
18 t/m 21 mei 2023 | Maastricht (Limburg) - Hemelvaartweekend
25 t/m 29 mei 2023 | Utrecht (Utrecht) - Pinksteren

4. Toost Foodtruck Festival Wijk bij Duurstede

Toost Foodtruck Festival Wijk bij Duurstede
De TOOST karavaan met een bonte verzameling foodtrucks, een zomerse muziek line-up, kunstzinnig kids-programma en vooral véél lekkers en gezelligheid strijkt neer in Wijk bij Duurstede. Kom met je vrienden, familie, kids en collega’s naar dit lekkere, reizende festival!
12 t/m 14 mei 2023 | Wijk bij Duurstede (Utrecht)

5. Ljouwert Culinair

Ljouwert Culinair is hét culinaire evenement van Leeuwarden voor iedereen die geniet van lekker eten in de buitenlucht. Op de Tweebaksmarkt presenteren dit jaar ongeveer 18 Friese restaurants diverse lekkernijen in een ontspannen en gezellige sfeer.
11 t/m 14 mei 2023 | Leeuwarden (Friesland)

6. Het Weekend van de Rollende Keukens

Het grootste openluchtrestaurant van Nederland strijkt weer neer in Amsterdam! Geniet van lekker eten en drinken bij de vele mobiele restaurants, kleurrijke tenten, relaxte sfeer, live muziek en de zon tijdens Het Weekend van de Rollende Keukens.
17 t/m 21 mei 2023 | Amsterdam (Noord-Holland) - Hemelvaartweekend

7. Lepeltje Lepeltje

Lepeltje Lepeltje
Het Culturele foodfestival Lepeltje Lepeltje wordt na twee jaar weer uit de koelkast gehaald! Levensgenieters uit Eindhoven én Dordrecht kunnen hun geluk niet op: Heerlijke gerechten, live muziek, kindervermaak en een mooie-dingen-markt.
18 t/m 21 mei 2023 | Eindhoven (Noord-Brabant) - Hemelvaartweekend
18 t/m 20 mei 2023 | Dordrecht (Zuid-Holland) - Hemelvaartweekend
26 t/m 29 mei 2023 | Amersfoort (Utrecht) - Pinksteren
27 t/m 29 mei 2023 | Apeldoorn (Gelderland) - Pinksteren

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Lekker Uden

Tijdens het lange Hemelvaartweekend wordt de Markt weer omgetoverd tot het lekkerste plein van Nederland. Kortom, bourgondisch genieten van de Udense gastvrijheid, gezelligheid en culinair vakmanschap voor elke fijnproever.
18 t/m 21 mei 2023 | Uden (Noord-Brabant) - Hemelvaartweekend

9. Aspergefeest Grubbenvorst

Het Aspergefeest Grubbenvorst is een heerlijk, smakelijk en uniek evenement. Er is een uitgebreid programma en uiteraard kun je je hier te goed te doen aan alle asperge-lekkernijen en streekproducten.
27 en 28 mei 2023 | Grubbenvorst (Limburg) - Pinksteren

10. Barrel Food Truck Fest

Barrel Food Truck Fest
Barrel Food Truck Fest is een evenement waar je je hart kunt ophalen aan verrukkelijk streetfood, overheerlijke drankjes, lekkere beats en nog veel meer. Dit jaar wordt het maar liefst 4 dagen Barrelen!
26 t/m 29 mei 2023 | Emmen (Drenthe) - Pinksteren

11. Vorkje Prikken Ede

In het openluchttheater te Ede vindt dit foodfestival plaats. Een kleine 20 trucks, foodstands tonen hier hun kunsten, onder het genot van een drankje en een lekker stukje muziek.
28 en 29 mei 2023 | Ede (Gelderland) - Pinksteren

12. Hapjes Dag - Foodtruckfestival

Hapjes Dag - Foodtruckfestival
Op het historische terrein van streekmuseum ‘De Kalkovens’ in Dedemsvaart vindt het Foodtruckfestival Hapjes Dag plaats. Ga mee op een kleine culinaire wereldreis, geniet van muziek en leuke kinderactiviteiten.
27 en 28 mei 2023 | Dedemsvaart (Overijssel) - Pinksteren

13. Veel meer uitjes en evenementen

Uiteraard zijn er nog veel meer evenementen en festivals te bezoeken. De uitagenda van Uitzinnig.nl staat bomvol tips voor een dagje uit of avond uit. Laat je inspireren.

Bierfestivals en Bierevenementen in mei juni en juli 2024
Tulpen uitjes 2024 - De Leukste tips voor een dagje uit
De leukste Klimparken in Nederland
De leukste uitjes voor treinliefhebbers
Toon de nieuwste thema's »