Inloggen

Mozarts komische opera ‘La finta giardiniera’ van 28 juni t/m 2 juli in Amare

Op 28 & 29 juni en 1 & 2 juli staat Mozarts komische opera La finta giardiniera, uitgevoerd door de Dutch National Opera Academy en het Residentie Orkest, in de Conservatoriumzaal van het Haagse theater Amare.

La finta giardiniera, een komische opera in drie bedrijven, is een bijzonder onwaarschijnlijk verhaal over liefde en dubbele identiteiten.

Over La finta giardiniera

Over La finta giardiniera
De burgemeester van Lagonero heeft zijn oog laten vallen op zijn tuinierster Sandrina. In werkelijkheid is zij gravin Violante Onesti. Onder een valse naam is zij op zoek is naar graaf Belfiore, haar vroegere minnaar. Belfiore gelooft echter dat Violante dood is omdat hij denkt haar per ongeluk te hebben vermoord tijdens hun laatste ruzie. Sandrina’s bediende Nardo is smoorverliefd op het dienstmeisje Serpetta, terwijl zij op haar beurt probeert de aandacht van de burgemeester terug te winnen.

Ook ongelukkig verliefd is baron Ramiro, die voor een graaf in de steek werd gelaten door Arminda, de nicht van de burgemeester. Op de bruiloft van Arminda – met Belfiore (!) – ontmoeten alle geliefden elkaar en neemt de emotionele achtbaan zijn beloop.

Met muzikale diepgang, briljante ensembles, warrige liefdesdriehoeken, vermommingen, serieuze onderstromen, herkennen we in Mozarts radicale, vroege meesterwerk La finta giardiniera de kiem van de operakomedies Le nozze di Figaro en Così fan tutte. De imposante, op Nederlandse schilderijen geïnspireerde productie wordt gepresenteerd in samenwerking met het Badisches Staatstheater Karlsruhe.

De uitvoerenden van Mozarts komische opera

La finta giardiniera wordt gezongen en gespeeld door studenten van de Dutch National Opera Academy, de tweejarige masteropleiding voor de grootste talenten van Conservatorium van Amsterdam en Koninklijk Conservatorium Den Haag. De cast bestaat uit Marcelo Alexandre, Samantha Faina, Hannah Gries, Sterre Decru, Rommie Rochell, Hugo Kampschreur, Theodor Uggla, Sharon Tadmor, Filips Krauklis en Fabian Homburg.

Het creatieve team wordt gevormd door Anja Künhold (regie), Anna-Sophia Blersch (decor & kostuums), Valentina di Taranto (taalcoach) en Jasper Nijholt (licht), terwijl Chloe Rooke het Residentie Orkest dirigeert. De opera wordt gezongen in het Italiaans met Nederlandse boventiteling.

Foto's:
Ambrosius Bosschaert the Elder - Still Life with flowers
Kampschreur (Belfiore) Homburg (Nardo) - Reinout Bos

De leukste fairs en markten in april 2024
Bierfestivals en Bierevenementen in mei juni en juli 2024
10 x de leukste openluchtmusea in 2024
10 x Festivals in april 2024
Toon de nieuwste thema's »