Inloggen

Gratis eropuit in juli met deze uitjes en evenementen

Links: © Ilse Kootkar - Stichting Sail Den HelderRechts: northsearoundtown.nl
Beleef een gratis dagje uit of avond uit in juli. Met deze evenementen, festivals en uitjes hoeft een dagje weg niet duur te zijn.

Er zijn nog steeds gratis evenementen en festivals zodat je kunt genieten van een een goedkoop dagje uit. Van gratis muziekoptredens van populaire artiesten tot museumbezoek en van een film in de buitenlucht tot theaterspektakel.

Deze evenementen, festivals en uitjes kun je gratis bezoeken in juli 2023. Bekijk ze hieronder.

1. Sail Den Helder en Marinedagen

Sail Den Helder en Marinedagen
In 2023 vallen de Marinedagen in Den Helder samen met Sail Den Helder. Drie dagen lang kun je de Koninklijke Marine van binnenuit beleven. Er zijn meerdere schepen geopend. Speciaal voor Sail Den Helder gaan vele tientallen indrukwekkende en bijzondere Tall Ships vanuit de hele wereld voor anker in de haven van Den Helder. Er zijn dus volop gratis activiteiten in Den Helder te beleven!
29 juni t/m 2 juli 2023 | Den Helder (Noord-Holland)

2. North Sea Round Town

North Sea Round Town
North Sea Round Town is hét jaarlijkse fringe festival van NN North Sea Jazz, dat met meer dan 350 concerten door Rotterdam trekt. Ontdek de beste jazz, soul, r&b, funk, impro, electronic, hip-hop, en pop op 125 verschillende locaties in alle wijken van de stad. Een groot deel van het programma is gratis toegankelijk.
22 juni t/m 9 juli 2023 | Rotterdam (Zuid-Holland)

3. Kasteeltuin concerten

De Helmondse kasteeltuin wordt omgetoverd tot een ware concertlocatie met diverse bands variërend van salsa tot nederpop. De 21e editie van De Kasteeltuinconcerten Helmond vindt plaats op 8 vrijdagavonden in juli en augustus. En zo als altijd, gratis toegankelijk.
Vrijdag 7, 14, 21 en 28 juli 2023 | Helmond (Noord-Brabant)

4. Festival Deventer Op Stelten

Festival Deventer Op Stelten
Op het internationaal buitentheaterfestival 'Deventer Op Stelten' zijn er in en rondom de historische binnenstad van Deventer ruim 150 nationale en internationale topvoorstellingen op het gebied van buitentheater te zien. De toegang tot bijna alle voorstellingen is gratis. Voor slechts een enkele voorstelling zijn tickets nodig.
7 t/m 9 juli 2023 | Deventer (Overijssel)

5. Stiefkiekn

Stiefkiekn zijn de Open Kampioenschappen Levende Standbeelden in Westerbork. Op een route door het centrum staan diverse prachtig uitgedoste levende standbeelden die jou vermaken en doet verwonderen. Tevens is er een kunstmarkt met zo'n 40 kunstenaars.
9 juli 2023 | Westerbork (Drenthe)

6. Brand Parkies Dordrecht

Heerlijke onbezorgde avondjes in het Wantijpark in Dordrecht. Vanaf 10 juli is Brand Parkies weer terug in Dordrecht. Geniet 6 weken lang van gratis toegankelijke concerten.
Vanaf 10 juli 2023 | Dordrecht (Zuid-Holland)

7. Spakenburgse Dagen

Spakenburgse Dagen
Beleef een heerlijk dagje uit op de Spakenburgse Dagen. Kom in het centrum cultuur proeven, klederdracht spotten of gezellig inhaken bij optredens van shantykoren. Flaneer op de braderie met maar liefst 250 kramen.
Woensdag 19, 26 juli / 2, 9 augustus 2023 | Spakenburg (Utrecht)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Grolsch Summer Sounds

Funky beats en summer vibes. Vier donderdagedities van de Grolsch Summer Sounds in Enschede met o.a. La Fuente en Sharon Doorson. Geniet van gezellige zomerse avonden op de Oude Markt. Helemaal gratis.
Donderdag 20, 27 juli en 3, 10 augustus 2023 | Enschede (Overijssel)

9. Vierdaagsefeesten Nijmegen

Nijmegen wordt weer even de hoofdstad van Nederland: gedurende 7 dagen genieten ruim anderhalf miljoen bezoekers van het grootste evenement van het land. Er zijn meer dan 1000 optredens verspreid over 45 podia in de stad.
15 t/m 21 juli 2023 | Nijmegen (Gelderland)

10. Rotterdam Unlimited Zomercarnaval

Rotterdam Unlimited Zomercarnaval
Rotterdam Unlimited Zomercarnaval overspelt Rotterdam weer met veel kleuren, live muziek en feest. Het iconische Zomercarnaval is een van de hoogtepunten van Rotterdam Unlimited en bestaat uit de Warming Up en de iconische Straatparade.
25 t/m 29 juli 2023 | Rotterdam (Zuid-Holland)

11. C'est la Vie Festival

Het C’est la Vie festival is een gratis en spectaculair straattheater festival.
Het C’est la Vie festival wordt aangevuld met een groots opgezette vlooienmarkt en braderie. ’s Avonds neemt de horeca het stokje over met een gevarieerd muziekprogramma op verschillende buitenpodia.
Zondag 23 juli 2023 | Emmen (Drenthe)

12. Kamper Uitdagen

Kamper Uitdagen
Bezoek de historische binnenstad van Kampen tijdens de Kamper Uit Dagen. Op 5 donderdagen vindt er een grote zomerbraderie plaats met kramen door de hele binnenstad. Daarnaast is er entertainment door de straten, kinderactiviteiten en meer.
27 juli en 3, 10, 17, 24 augustus 2023 | Kampen (Overijssel)

13. Veel meer uitjes en evenementen

Uiteraard zijn er nog veel meer evenementen en festivals te bezoeken. De uitagenda van Uitzinnig.nl staat bomvol tips voor een dagje uit of avond uit. Laat je inspireren met verrassende tips voor een dagje uit.

10 x de leukste openluchtmusea in 2024
Beleef een actief en stoer uitje bij één van deze indoor trampolineparken
Tulpen uitjes 2024 - De Leukste tips voor een dagje uit
Kaartverkoop Central Park Festival van start
Toon de nieuwste thema's »