Inloggen

Gratis uitjes in juli

Links: © Alle Oldenbeuving Fotografie - StiefkieknRechts: theaterschuurlinde.nl
Beleef een gratis dagje uit of avond uit in juli. Met deze evenementen, festivals en uitjes zonder entree hoeft een dagje weg niet duur te zijn.

Er zijn nog steeds gratis evenementen en festivals zodat je kunt genieten van een een goedkoop dagje uit. Van gratis muziekoptredens van populaire artiesten tot mode & design event en van een zomerse straatparade tot theaterspektakel in de buitenlucht.

Deze zomerse evenementen, festivals en uitjes kun je gratis bezoeken in juli 2024. Bekijk ze hieronder.

1. Stiefkiekn

Stiefkiekn
Stiefkiekn zijn de Open Kampioenschappen Levende Standbeelden in Westerbork. Op een route door het centrum staan diverse prachtig uitgedoste levende standbeelden die jou vermaken en doet verwonderen. Tevens is er een kunstmarkt met zo'n 40 kunstenaars.
Zondag 7 juli 2024 | Westerbork (Drenthe)

2. ZomerGoed

ZomerGoed
ZomerGoed is een kleinschalig openluchtfestival in Linde met optredens van muzikanten, schrijvers, dichters en theatermakers in de tuin van Theaterschuur Linde. Met in de tegenoverliggende boomgaard de landgoedfair.
Zaterdag 6 juli 2024 | Linde (Drenthe)

3. Kasteeltuin concerten

De Helmondse kasteeltuin wordt omgetoverd tot een ware concertlocatie met diverse bands variërend van salsa tot nederpop. De 22e editie van De Kasteeltuinconcerten Helmond vindt plaats op 8 vrijdagavonden in juli en augustus. En zo als altijd, gratis toegankelijk.
Vrijdag 5, 12, 19 en 26 juli 2024 | Helmond (Noord-Brabant)

4. Stockdagen Arnhem

Stockdagen Arnhem
Een feest voor Mode en Design liefhebbers! Ontwerpers uit het hele land en winkels in Arnhem openen hun deuren om hun stock te verkopen. Tijdens dit mode en design event vind je geweldige items uit oude en nieuwe collecties, samples, prototypes en stoffen van topontwerpers. De toegang is gratis.
4 t/m 7 juli 2024 | Arnhem (Gelderland)


5. Festival Deventer Op Stelten

Op het internationaal buitentheaterfestival 'Deventer Op Stelten' zijn er in en rondom de historische binnenstad van Deventer ruim 150 nationale en internationale topvoorstellingen op het gebied van buitentheater te zien. De toegang tot bijna alle voorstellingen is gratis. Voor slechts een enkele voorstelling zijn tickets nodig.
12 t/m 14 juli 2024 | Deventer (Overijssel)

6. Big Rivers Festival

Meer dan 100.000 bezoekers trekken naar de historische binnenstad van Dordrecht om te genieten van een gevarieerd programma. Het gratis toegankelijke Big Rivers Festival biedt zo'n 150 optredens op meer dan 10 podia!
12 t/m 14 juli 2024 | Dordrecht (Zuid-Holland)

7. Hanzeweekend Maasbommel

Hanzeweekend Maasbommel
Bekijk hoe het Middeleeuws leven, spel, handel en water was in de Hanzetijd. Tijdens het Hanzeweekend Maasbommel zie je oude ambachten, middeleeuwse markt en kom je verschillende groepen zoals troubadours, vuurspuwers, goochelaars en jongleurs tegen.
13 en 14 juli 2024 | Maasbommel (Gelderland)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Vierdaagsefeesten Nijmegen

Nijmegen wordt weer even de hoofdstad van Nederland: gedurende 7 dagen genieten ruim anderhalf miljoen bezoekers van het grootste evenement van het land. Er zijn meer dan 1000 optredens verspreid over 45 podia in de stad.
13 t/m 19 juli 2024 | Nijmegen (Gelderland)

9. Rotterdam Unlimited Zomercarnaval

Rotterdam Unlimited Zomercarnaval overspoelt Rotterdam weer met veel kleuren, live muziek en feest. De iconische Straatparade met praalwagens, talloze dansers en danseressen beleeft dit jaar de 40e editie. Gratis toegankelijk.
27 juli 2024 | Rotterdam (Zuid-Holland)

10. Groetjes uit Orvelte

Groetjes uit Orvelte
Tijdens het gratis toegankelijk straattheaterfestival 'Groetjes uit Orvelte' kom je al lopend door het dorp, de meest vreemdsoortige kunstenmakers tegen, soms vertederend, soms hilarisch, maar altijd verrassend.
Zondag 28 juli 2024 | Orvelte (Drenthe)

11. Veel meer uitjes en evenementen

Uiteraard zijn er nog veel meer evenementen en festivals te bezoeken. De uitagenda van Uitzinnig.nl staat bomvol tips voor een dagje uit of avond uit. Laat je inspireren met verrassende tips voor een dagje uit.

10 uitjes in Amsterdam deze zomer
De leukste Klimparken in Nederland
Grote muziekfestivals in juli, augustus en september 2024
Zomervakantie uitjes in Nederland - Activiteiten, Evenementen en Uitstapjes
Toon de nieuwste thema's »