Inloggen

Het culturele seizoen gaat van start

Links: © Tara Kiers - Tara KiersRechts: Stg. Cultureel Festival Baarn
Traditiegetrouw is begin september de opening van het culturele seizoen. In veel plaatsen wordt dit uitbundig gevierd met een Uitfeest, uitfestival of cultureel festival en krijg je een voorproefje wat er allemaal op cultureel gebied te doen is in 2023 en 2024.

Geniet van live muziek, dans optredens, theater, workshops en meer. En helemaal gratis! Bekijk hieronder in welke plaatsen je de opening van het culturele seizoen kunt beleven.

1. Kopje Cultuur Steenwijkerland

Kopje Cultuur Steenwijkerland
Kornelis Kopje Cultuur neemt je mee in de cultuur van de Kop van Overijssel en ver daarbuiten en laat publiek van jong tot oud de cultuur beleven. Overal in de stad barst het van de activiteiten op het gebied van muziek, theater, dans en unieke acts.
8 t/m 10 september 2023 | Steenwijk (Overijssel)

2. Cultureel Festival Baarn

Cultureel Festival Baarn
Drie dagen lang viert Cultureel Festival Baarn haar 25-jarig jubileum.
Op vrijdag gaat het festival van start met Jazz in the Park. Zaterdag staat de Pekingtuin in het teken van kinderen, sport en genieten. Op zondag is er een grote kunstmarkt en klassieke muziek.
1 t/m 3 september 2023 | Baarn (Utrecht)

3. Cultuur aan de Maas

Cultuur aan de Maas vindt plaats in het centrum van de voormalige gemeente Cuijk. Ook dit jaar nemen de diverse groeperingen van de nieuwe gemeente Land van Cuijk en haar omgeving deel aan deze Culturele Manifestatie met vele leuke activiteiten.
3 september 2023 | Cuijk (Gelderland)

4. Corso & Cultuur Festival

Corso & Cultuur Festival
Tijdens de tweede editie van het Corso & Cultuur Festival in Valkenswaard kun je het hele weekend lang genieten van diverse previews, muzikale optredens, kleurrijke dahlia-objecten en natuurlijk dé corsoparade op de zondagmiddag.
8 t/m 10 september 2023 | Valkenswaard (Noord-Brabant)

5. Kleurrijk Uit in Wijk

Kleurrijk Uit in Wijk is een cultureel spektakel voor jong en oud in de binnenstad van Wijk bij Duurstede. Dit jaar 2 dagen! Met een openluchtbioscoop, veel muziek en dans, een internationale markt, kinderactiviteiten, informatiestands.
1 en 2 september 2023 | Wijk bij Duurstede (Utrecht)

6. Bussum Cultureel

Bussum Cultureel is de start van het cultureel seizoen in Gooise Meren. Met onder meer een culturele markt, een Art Fair, openluchtbioscoop, optredens, foodtrucks, een sfeervolle terras, Festival Smaak en Young Go Loud, het Music, Art & Streetculture event, etc.
15 t/m 17 september 2023 | Bussum (Noord-Holland)

7. Spotlight Festival

Spotlight Festival
Wat voorheen het UIT Festival was is nu ‘Spotlight Festival Den Haag: jouw stad, jouw podium’ geworden. Maak op verrassende manier kennis met het grote culturele aanbod van Den Haag. Je bent twee dagen lang welkom bij de theaters, podia en Cultuurankers van Den Haag.
1 en 2 september 2023 | Den Haag (Zuid-Holland)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Uit in Huis

Uit in Huis viert het begin van het culturele seizoen in Leeuwarden. Het is een festival voor jong en oud waar zo'n 40 culturele organisaties aan meedoen. Zij zetten hun deuren wagenwijd open. En dit jaar extra leuk omdat Open Monumentendag met 15 historische panden ook meedoet.
9 september 2023 | Leeuwarden (Friesland)

9. Uitfeest

Het Uitfeest vormt de opening van het Utrechtse culturele seizoen. Er zijn vele creatieve hotspots te bezoeken waar van ‘s ochtends tot ’s avonds laat van alles te beleven is. Zoals optredens, workshops, rondleidingen, exposities en lekker eten in festivalsfeer.
9 en 10 september 2023 | Utrecht (Utrecht)

10. Uitfestival Emmen

Uitfestival Emmen
Tijdens de Uitmarkt Emmen wordt dit jaar niet alleen het Rensenpark omgetoverd tot een festivalterrein, maar is er verspreid door het centrum van Emmen van alles te beleven. Op diverse locaties kun je luisteren, kijken, dansen, genieten, workshops volgen en lekker eten.
Zaterdag 9 september 2023 | Emmen (Drenthe)

11. Nog veel meer leuke dingen om te doen

Uiteraard zijn er nog veel meer leuke evenementen en festivals te bezoeken. De uitagenda van Uitzinnig.nl staat bomvol leuke tips voor een dagje uit.

De leukste uitjes voor treinliefhebbers
Bierfestival Brew at theZoo keert terug naar Beekse Bergen
10 x Festivals in april 2024
Gratis Festivals op Koningsnacht en Koningsdag 2024
Toon de nieuwste thema's »