Inloggen

8 x leuke festivals voor kinderen

Links: festivalcircolo.nlRechts: debetovering.nl
Acht te gekke festivals die leuk zijn voor kinderen! Van circusfestival tot interactieve kunstfestival. Deze evenementen prikkelen de verbeelding, voeden de nieuwsgierigheid en inspireren.

Deze festivals bieden spannende en leuke dingen om te doen voor kinderen. Dus bekijk onderstaande kinderfestivals en beleef een dag vol magie en plezier samen met jouw (klein)kinderen.

1. Festival Circolo

Festival Circolo
Het grootste circusfestival van Nederland is terug in Tilburg! Tien dagen gevuld met het circus van nú verspreid over internationale voorstellingen vol spektakel, acrobatiek en humor.
13 t/m 22 oktober 2023 | Tilburg (Noord-Brabant)

2. Festival De Betovering

Festival De Betovering
Tijdens de herfstvakantie staat Den Haag wederom in het teken van Festival de Betovering, internationaal kunstfestival voor de jeugd. Kinderen t/m 12 jaar kunnen zich negen dagen lang onderdompelen in theater- en dansvoorstellingen, films, muziek, workshops en straattheater op meer dan 60 locaties door de stad.
13 t/m 21 oktober 2023 | Den Haag (Zuid-Holland)

3. Light Nights - Treasures of Time

Als de maan tevoorschijn komt en de dieren gaan slapen, komt een magische wereld van miljoenen jaren geleden tot leven in Ouwehands Dierenpark. Tijdens het lichtspektakel Light Nights - Treasures of Time sta je oog in oog met metershoge dino’s. Een lichtspektakel voor jong en oud.
13 oktober 2023 t/m 27 januari 2024 | Rhenen (Utrecht)

4. Cinekid Festival

Cinekid Festival
Spring in de wereld van Cinekid; het grootste film- en mediafestival voor kinderen tussen de 3 en 14 jaar. Met 40 festivallocaties in het land is Cinekid de hele herfstvakantie bij jou in de buurt!
15 t/m 29 oktober 2023 | Door heel Nederland

5. Herfst festijn

Herfst festijn is een kleinschalig festival voor jong en oud op Kultuureiland Damsterplas bij Steendam. Het programma bevat muziek, kinetische- en steampunk kunst, kinderactiviteiten, voordrachten, djembé en (h)eerlijke horeca.
21 oktober 2023 | Steendam (Groningen)

6. Light Safari

Ga mee op Light Safari! Safaripark Beekse Bergen organiseert deze winter een bijzonder evenement vol licht en kleur: Light Safari. Een magisch avondspektakel met een speciale wandelroute door 12 magische kleurzones en langs 3000 lichtgevende dieren, planten en bloemen. Bestel t/m 18 oktober tickets met korting!
7 december t/m 25 februari 2024 | Hilvarenbeek (Noord-Brabant)

7. Het Amsterdamse Winterparadijs

Het Amsterdamse Winterparadijs
Het Amsterdamse Winterparadijs brengt ruim twee weken lang winterse betovering voor bezoekers van alle leeftijden. Verken het nieuwe adembenemende "Lichtjesparadijs" te voet of waag je aan “De Wonder Helling”. Naast talloze attracties zijn er ook weer live optredens.
14 t/m 30 december 2023 | Amsterdam (Noord-Holland)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Het Wereldberoemde Verhalenfestival

Wandel door de prachtige stad Zwolle, langs voorstellingen en concerten van wereldberoemde verhalen in winkels, middeleeuwse kelders, griezelige stegen en sfeervolle schuilkerkjes. Leuk voor volwassenen en voor kinderen.
16 en 17 december 2023 | Zwolle (Overijssel)

9. Veel meer leuke kinderactiviteiten

Uiteraard zijn er nog veel meer leuke evenementen en festivals te bezoeken. De uitagenda van Uitzinnig.nl staat bomvol leuke tips voor een dagje uit. Vergeet niet de kinderuitagenda te bekijken.

Wat te doen dit weekend?
De leukste uitjes voor treinliefhebbers
Spot de Cheetawelpjes in Beekse Bergen
Bierfestival Brew at theZoo keert terug naar Beekse Bergen
Toon de nieuwste thema's »