Deze exposities kun je weer bezoeken

Door de corona crisis hebben we mooie tentoonstellingen bij musea moeten missen. Maar nu kan het weer! Deze bijzondere tentoonstellingen zijn weer te bezichtigen.

Vanaf 1 juni mochten musea en culturele instellingen de deuren weer openen. Om iedereen de gelegenheid te geven de tentoonstellingen alsnog te bezoeken zijn deze tentoonstellingen verlengd.

Caravaggio-Bernini Barok in Rome

Caravaggio-Bernini Barok in Rome
Het Rijksmuseum verlengt de tentoonstelling 'Caravaggio-Bernini. Barok in Rome' tot en met 13 september 2020. De tentoonstelling opende op 14 februari en werd in de eerste vier weken al door ruim 85.000 bezoekers bezocht.

Meer dan zeventig meesterwerken van Caravaggio, Bernini en hun tijdgenoten zijn te zien op de tentoonstelling Caravaggio-Bernini. Barok in Rome.
Foto: Gian Lorenzo Bernini, Medusa, Rome, 1638–1640, Rome, Musei Capitolini, Palazzo dei Conservatori

Mondo Mendini – De wereld van Alessandro Mendini

In het Groninger Museum is de tentoonstelling 'Mondo Mendini – De wereld van Alessandro Mendini' weer te zien. Deze is verlengd tot en met 30 augustus 2020.

Kort voor zijn overlijden in 2019 selecteerde de hoofdarchitect van het Groninger Museum, Alessandro Mendini, niet alleen tientallen van zijn eigen revolutionaire ontwerpen, maar ook werk van vele andere kunstenaars en ontwerpers.
Meer info over Mondo Mendini – De wereld van Alessandro Mendini >>
Foto: © Foto: Heinz Aebi, Groninger Museum

Juwelen - Schitteren aan het Russische hof

Een van de grote schatten van de Hermitage is de fabelachtige juwelencollectie. Honderden daaruit schitteren in Juwelen!

Samen met vele portretten en een overdaad aan rijk gedecoreerde japonnen en kostuums presenteren zij twee eeuwen mode en juwelen, gedragen door de high society aan het Russische hof in in St-Petersburg.
Meer info over Juwelen - Schitteren aan het Russische hof >>
Foto: Tentoonstelling Juwelen!, © Evert Elzinga

Shao Fan - Between Truth and Illusion

De eerste Nederlandse solotentoonstelling van Chinese kunstenaar Shao Fan. Het Noordbrabants Museum verlengt de expositie 'Shao Fan: Between Truth and Illusion' t/m 18 okt 2020.

De Chinese kunstenaar Shao Fan (1964, Beijing) combineert kunst en design met een diepgaande kennis van de Chinese cultuur.
Meer info over 'Shao Fan: Between Truth and Illusion' >>
Foto: Zaalfoto 'Shao Fan: Between Truth and Illusion' in het Noordbrabants Museum, © Joep Jacobs

Grote beeldenexpositie van William Sweetlove

Grote beeldenexpositie van William Sweetlove
Verrassende kunst met een boodschap; zo kun je de grote beeldententoonstelling van kunstenaar William Sweetlove beschrijven.

In het tuinencomplex rondom het 17-de eeuwse kasteel van de Kasteeltuinen Arcen kun je de reusachtige kleurrijke beelden van Sweetlove bewonderen.
Meer info over 'Beeldenexpositie van William Sweetlove' >>
Foto: Kasteeltuinen Arcen

Verrassend er op uit .. »