Inloggen

Kunstmarkten en atelierroutes in mei

Links: kunstwarkintpark.nlRechts: kunstinspaarndam.nl
Ontdek mooie kunst tijdens een Kunstmarkt of Atelierroute. Wandel of fiets langs mooie kunstobjecten of langs galeries, ateliers en huizen van kunstenaars. Zo kom je direct in contact met de kunstenaars zelf. Zij vertellen je graag meer over hun werk.

Bekijk hieronder een aantal mooie kunstroutes en -markten die in mei 2024 plaats vinden.

1. Kunstwark in't Park

Kunstwark in't Park
Kunstwark in ’t Park is een must voor liefhebbers van kunst. Kom direct in contact met de kunstenaars en vind betaalbare kunst van een goed niveau.
25 mei 2024 | Hoogeveen (Drenthe)

2. KIS - Kunst in Spaarndam

KIS - Kunst in Spaarndam
Geniet al wandelend van kunst, dans, muziek, literatuur, poëzie en culinaire verrassingen. Op dit kunstfestival komen de meest getalenteerde creatieve mensen samen in het bloedmooie en pittoreske dorpje naast Haarlem!
25 en 26 mei 2024 | Spaarndam (Noord-Holland)

3. Vijfhoekkunstroute Haarlem

Wandel door de mooiste wijk van Haarlem terwijl je kunst kijkt in open ateliers, winkels en hofjes. De sfeervolle Haarlemse wijk de Vijfhoek verandert weer in een bruisende expositie.
25 en 26 mei 2024 | Haarlem (Noord-Holland)

4. Huntenkunst

Huntenkunst
Voor de 30ste keer vindt de internationale kunstmanifestatie Huntenkunst plaats. 250 kunstenaars uit 30 landen presenteren in hun unit eigentijdse beeldende kunst. Ook zijn er kunstenaars afkomstig uit buiten Europa. Huntenkunst vindt binnen plaats.
24 t/m 26 mei 2024 | Ulft (Gelderland)

5. Kunstmarkt Dronten

Op de kunstmarkt in Dronten laten vele kunstenaars jou graag hun kunstwerken zien. Geniet van veel soorten kunst, glasblazen en andere activiteiten. Kom je kijken?
25 mei 2024 | Dronten (Flevoland)

6. Kunstfestival Hattem

Ontdek diverse kunstdisciplines, geniet van live muziek en straattheater, leef je creatief uit bij workshops en ontmoet inspirerende kunstenaars. Dit buitenevenement trekt al jaren kunstenaars uit het hele land en er zijn veel creatieve activiteiten voor jong en oud.
25 mei 2024 | Hattem (Gelderland)

7. Kunstmarkt Buren

Kunstmarkt Buren
In Buren wordt de niet meer weg te denken Kunstmarkt gehouden. Ruim 90 kunstenaars richten de tuinen van het (voormalige) Marechausseemuseum in tot de grootste openlucht expositie van het Rivierengebied.
Zondag 26 mei 2024 | Buren (Gelderland)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Zaanse atelierroute

Verdeeld over heel Zaanstad openen keramisten, textielkunstenaars, fotografen, edelsmeden en allerlei andere disciplines de deuren van hun ateliers en werkplaatsen om hun nieuwe werk te tonen.
25/26 mei en 1/2 juni 2024 | Zaanstad (Noord-Holland)

9. Kunstmarkt Stadskanaal

Ontdek kunst op de Kunstmarkt in het centrum van Stadskanaal. Er doen meer dan 75 professionele- en amateur kunstenaars aan mee.
Zaterdag 25 mei 2024 | Stadskanaal (Groningen)

10. Amsterdam Art Week

Amsterdam Art Week
Met meer dan 50 vooraanstaande en experimentele hedendaagse kunstinstellingen in Amsterdam is er een bruisend vijfdaags programma van tentoonstellingen, openingen, performances, screenings, artist talks, rondleidingen ontmoetingen en events.
29 mei t/m 2 juni 2024 | Amsterdam (Noord-Holland)

11. Kunst en Cultuurroute Buren Bijzonder

In het historische stadje Buren en omstreken vindt de jaarlijkse Kunst en Cultuurroute Buren Bijzonder plaats. Wandel of fiets langs de fraaie locaties die speciaal voor de kunstroute beschikbaar zijn gesteld.
31 mei t/m 2 juni 2024 | Buren (Gelderland)

12. Kunstmaand Laren

Kunstmaand Laren
Kunstliefhebbers opgelet! Naast het bekende Art Laren op de Brink staat Laren een maand lang in het teken van de kunst gedurende de hele maand juni.
31 mei t/m 30 juni 2024 | Laren (Noord-Holland)

13. Nog veel meer leuke uitjes

Nog meer kunst beleven? Kijk dan ook in de tentoonstellingsagenda. Daarnaast staat de uitagenda van Uitzinnig.nl boordevol leuke festivals en evenementen die in Nederland georganiseerd worden.

Wat te doen dit weekend?
De leukste fairs en markten in juni 2024
De leukste uitjes voor treinliefhebbers
Joost Klein komt naar Pinkpop 2024
Toon de nieuwste thema's »