Dino uitjes voor deze zomer - 7 leukste tips

Links: worldofdinos.nlRechts: teylersmuseum.nl
Ben jij gek van dino's en wil je alles over dinosaurussen weten en beleven? Bekijk dan deze 7 Dino uitjes. In de zomervakantie zijn er bijzondere exposities te zien over deze bijzondere wezens uit de oertijd. Of bezoek een dinopark of een Dinosaurusmuseum.

Sta oog in oog met levensgrote dinosaurussen, zoals de T. Rex of de vliegende Pterodactylus, wordt een echte archeoloog of help mee een skelet of botten op te graven. Beleef deze zomer de magische wereld van dino's.

World of Dinos

World of Dinos
Deze zomer is de grootste Dino Expo van Europa weer in Utrecht te bewonderen! Kom oog in oog te staan met meer dan tachtig levensgrote en bewegende dinosaurussen, zoals de brullende T-Rex en de razendsnelle, bewegende Velociraptor.

De attractie is compleet vernieuwd en geschikt voor de hele familie.
Foto: World of Dinos

Dinomakers in het Teylers Museum

Dinomakers in het Teylers Museum
De deuren van Teylers Museum in Haarlem zijn weer open én de familietentoonstelling Dinomakers is verlengd tot en met 23 augustus!

Dinomakers is de eerste tentoonstelling over paleokunst in Nederland. Het onderwerp op het snijvlak van natuur, kunst en cultuur past prachtig bij Teylers Museum, museum van kunst en wetenschap. Uitzonderlijk materiaal uit binnen- en buitenland zijn bijeengebracht.

Iedereen kan nog een kijkje nemen bij deze fascinerende familietentoonstelling over 200 jaar verbeelding van dino’s en ander prehistorisch leven door kunstenaars en wetenschappers.
Foto: Mark Witton, Europasaurus holgeri (2016)

Dinopark Landgoed Tenaxx

Dinopark Landgoed Tenaxx
Kom oog in oog te staan met de Triceratops, de Velociraptor en de Tyrannosaurus Rex in Dinopark Landgoed Tenaxx in het Groningse Wedde! In de bossen, met de grootste collectie treurbomen ter wereld, kom je meer dan 30 levensgrote dinosaurussen tegen.
Foto: Sebastian Davidson

Dinoland Zwolle

Dinoland Zwolle
In Dinoland Zwolle wacht een dag vól ontdekkingen. Ga miljoenen jaren mee terug in de tijd en leer van alles over 100 dinosaurussen uit het Trias, Jura en Krijt tijdperk.

Er valt van alles te doen en te beleven voor kinderen van 2 tot 14 jaar en ouders of grootouders!
Foto: Dino Triceratops in Dinoland Zwolle

Oertijdmuseum Boxtel

Oertijdmuseum Boxtel
Kinderen zullen zich niet snel vervelen in Oertijdmuseum Boxtel, ook wel het Dinosaurusmuseum genoemd. Want je ziet er echt heel veel dino's! Lopend onder de grootste potvis van Nederland zie je de hele oergeschiedenis van Nederland aan je voorbijtrekken.

Foto: Oertijdmuseum Boxtel

Dinopark bij DierenPark Amersfoort

Wist jij dat Dierenpark Amersfoort ook een heus Dinopark heeft? Er zijn maar liefst meer dan 70 dino's die je tegen kunt komen!

In het dinopark loop je tussen levensgrote dinosaurussen, zoals de brullende Brachiosaurus en de vliegende Pterodactylus, en kom je er alles over te weten.

Naturalis

Naturalis
Het nieuwe Naturalis Biodiversity Center is een echt familiemuseum waar je kunt zien, doen en beleven! Er is een aparte museumzaal over de Dinotijd en natuurlijk is T. rex Trix weer te bewonderen. Samen met haar tijdgenoten en andere oerreptielen.
Foto: Koen Mol

Genieten van heerlijke zomeravonden
De 10 leukste stranden van Nederland
Regels per 1 juli voor festivals en evenementen
Podia openen weer hun deuren. Zo doen zij dat.
Verrassend er op uit .. »