Dino uitjes in Nederland - de 9 leukste tips

Links: duinrell.nlRechts: dinoexperiencepark.nl
Ben jij gek van dino's en wil je alles over dinosaurussen weten en beleven? Bekijk dan deze 8 Dino uitjes. Ga naar bijzondere exposities over deze prehistorische wezens. Of bezoek een Dinopark of een Dinosaurusmuseum.

Sta oog in oog met levensgrote dinosaurussen, zoals de T. Rex of de vliegende Pterodactylus, word een echte archeoloog of help mee een skelet of botten op te graven. Beleef de magische wereld van dino's.

1. Dino's op Duinrell

Dino's op Duinrell
Wassenaar - In de hele maand oktober kun je levensgrote én bewegende dinosaurussen spotten op Duinrell. Tussen de 40 attracties van Duinrell zijn levensgrote dino’s verstopt. Ga, als een echte Duinrell-ranger, met een speurtocht op zoek naar de verschillende dinosaurussen.

2. Dino Experience Park

Gouda - Bezoek het nieuwe Dino Experience Park in Gouda! Het themapark is deze zomer geopend en bestaat uit een Dino Park met allerlei activiteiten en Jurassic Golf, waar je kunt minigolfen tussen de dino's.

3. World of Dinos

World of Dinos
Utrecht - World of Dinos is wegens succes verlengd t/m 27 september!

De grootste Dino Expo van Europa is weer in Utrecht te bewonderen! Kom oog in oog te staan met meer dan tachtig levensgrote en bewegende dinosaurussen, zoals de brullende T-Rex en de razendsnelle, bewegende Velociraptor.

4. Dino Weken in ZooParc Overloon

Dino Weken in ZooParc Overloon
Kom naar de Dino Weken in ZooParc Overloon deze herfst! Daar kun je zomaar levensechte dinosaurussen tegen het lijf lopen! Superleuk uitje voor in de herfstvakantie.

5. Dinopark Landgoed Tenaxx

Wedde - Kom oog in oog te staan met de Triceratops, de Velociraptor en de Tyrannosaurus Rex in Dinopark Landgoed Tenaxx in het Groningse Wedde! In de bossen, met de grootste collectie treurbomen ter wereld, kom je meer dan 30 levensgrote dinosaurussen tegen.

6. Dinoland Zwolle

Zwolle - In Dinoland Zwolle wacht een dag vól ontdekkingen. Ga miljoenen jaren mee terug in de tijd en leer van alles over 100 dinosaurussen uit het Trias, Jura en Krijt tijdperk.

Er valt van alles te doen en te beleven voor kinderen van 2 tot 14 jaar en ouders of grootouders!

7. Oertijdmuseum Boxtel

Oertijdmuseum Boxtel
Boxtel - Kinderen zullen zich niet snel vervelen in Oertijdmuseum Boxtel, ook wel het Dinosaurusmuseum genoemd. Want je ziet er echt heel veel dino's! Lopend onder de grootste potvis van Nederland zie je de hele oergeschiedenis van Nederland aan je voorbijtrekken.
Foto: Oertijdmuseum Boxtel

8. Dinopark bij DierenPark Amersfoort

Wist jij dat Dierenpark Amersfoort ook een heus Dinopark heeft? Er zijn maar liefst meer dan 70 dino's die je tegen kunt komen!

In het dinopark loop je tussen levensgrote dinosaurussen, zoals de brullende Brachiosaurus en de vliegende Pterodactylus, en kom je er alles over te weten.

9. Naturalis

Leiden - Het nieuwe Naturalis Biodiversity Center is een echt familiemuseum waar je kunt zien, doen en beleven! Er is een aparte museumzaal over de Dinotijd en natuurlijk is T. rex Trix weer te bewonderen. Samen met haar tijdgenoten en andere oerreptielen.
Foto: Koen Mol

De leukste Klimparken in Nederland
De 10 leukste dierentuinen
Halloween uitjes 2020
De 10 leukste stranden van Nederland
Verrassend er op uit .. »