Uit met Kinderen in de Zomervakantie - De 15 leukste uitjes

Links: outdoorparkalmere.nlRechts: paleishetloo.nl
Het is weer zomervakantie! De 15 leukste Uitjes met Kinderen hebben wij voor je verzameld. Dus vervelen deze zomer? Hoeft niet...

Er is van alles te doen en te beleven voor kinderen in Nederland. Van lekker actieve uitjes waarbij kinderen hun energie kwijt kunnen, tot aan activiteiten waarbij kinderen zelf aan de slag gaan en er ook nog iets van leren. We gaan een heerlijke zomer tegemoet!

1. Beleef knallende avonturen en spetterende uitdagingen

Beleef knallende avonturen en spetterende uitdagingen
Almere - Je moet bij Outdoorpark SEC Survivals zijn voor knallende avonturen en spetterende uitdagingen. In de zomervakantie bieden zij een vakantieprogramma vol superleuke activiteiten.

Zo kun je boogschieten, survivallen, vuurtje stoken, klimmen over junglebruggen, kanovaren, kruipen door tunnels, eten zoeken in de natuur, vlotvaren en nog veel meer!

2. Prinsen- & Prinsessendagen bij een echt paleis

Prinsen- & Prinsessendagen bij een echt paleis
Apeldoorn - Wil jij voor een dag een echte prins of prinses zijn? Op Paleis het Loo kan dat tijdens de Prinsen- & Prinsessendagen in de zomervakantie!

3. Ga deze zomer op jungle-expeditie in eigen land

Luttelgeest - Cubaanse flamingo’s spotten, op expeditie in het Amazone Regenwoud, een vakantiekiekje bij tropische watervallen en pootjebaden in de rivieren van het Mangrovebos.

Deze zomervakantie kun jij het gewoon allemaal beleven in één dag en op één locatie: Junglepark de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest!

4. De Spannendste Tijdreis in de Zomervakantie

De Spannendste Tijdreis in de Zomervakantie
Hoorn - De Spannendste Tijdreis begint met een avontuur langs de stoere stoomlocomotieven op het museumterrein in Hoorn. Daarna reis je met de stoomtram langs de mooiste stations naar Medemblik.

Nieuw is de speurtocht over wat je allemaal ziet tijdens de tijdreis. Na een bezoek aan de sfeervolle stad aan het IJsselmeer brengt de stoomtram je weer terug naar Hoorn.

5. Doe een speurtocht in het park van Paleis Soestdijk

Baarn - Vier de zomer in het park van Paleis Soestdijk! Paleis Soestdijk opent deze zomer tijdelijk de deuren van het park.

Doe de speurtocht en neem ook een kijkje bij het Speelhuisje van de voormalige prinsesjes. Je kunt zelfs je eigen bosje bloemen plukken.

6. Zomervakantie in Het Land van Jan Klaassen

Braamt - Speciaal voor de jongste kinderen is Het Land van Jan Klaassen leuk om te bezoeken!

In de enorme buitenspeeltuin kunnen de kinderen zich helemaal uitleven. En de waterspeeltuin is perfect om in af te koelen tijdens warme zomerdagen. Jan Klaassen is te zien tijdens diverse poppenkastvoorstellingen.

7. Bezoek World of Dinos

Bezoek World of Dinos
Utrecht - Deze zomervakantie is de grootste Dino Expo van Europa weer in Utrecht te bewonderen! Kom oog in oog te staan met meer dan tachtig levensgrote en bewegende dinosaurussen, zoals de brullende T-Rex en de razendsnelle, bewegende Velociraptor.

8. Ridder- en Drakenweken bij Kasteel De Keverberg

Kessel - Kom deze zomervakantie naar Kasteel De Keverberg en bezoek de ridder- en drakenweken! Help samen met jouw kinderen de vuurspuwende draak te verslaan door de spannende zoektocht in en om het kasteel te voltooien.

9. Zomervakantie in het preHistorisch Dorp

Eindhoven - De hele zomervakantie kun je in het preHistorisch Dorp als archeoloog aan de slag. Kom graven in de opgraving en ontdek hoe oud de spullen zijn die je hebt opgegraven.

In het preHistorisch Dorp mag je overal kijken, meedoen of helpen. Vuurtjes stoken als een Viking, kanoën als een jager of wol vilten bij een middeleeuwse ambachtsman. Een historisch dagje uit in de buitenlucht!

10. Vind de weg in het Maisdoolhof!

Vind de weg in het Maisdoolhof!
Dongen - Vind jouw weg door het Maisdoolhof! Met een speurtocht door het maisveld moet je de uitgang zien te vinden. Thema dit jaar is 'Superhelden''.

11. Ga mee op fantasie-vakantie in Het Scheepvaartmuseum

Amsterdam - Het Scheepvaartmuseum organiseert allerlei leuke activiteiten voor kinderen in de zomervakantie. Het Scheepvaartmuseum verandert in een echte vakantiebestemming voor het hele gezin.

Ga op fantasie-vakantie en doe mee aan de dagelijkse familieactiviteiten voor kinderen vanaf 3 jaar.

12. Kinderactiviteiten bij Museum Het Schip

Kinderactiviteiten bij Museum Het Schip
Amsterdam - Museum Het Schip organiseert deze zomer gratis workshops voor kinderen. Bij de Midzomer Mokum Ambachtenworkshops gaan kinderen van 4 t/m 10 jaar aan de slag met Amsterdamse School-ambachten zoals lino snijden, boekbinden, tekenen en mozaïeken.

13. Spelen met treinen in station Sneek

Sneek - In de zomervakantie is een gedeelte van het station in Sneek voor het vijfde seizoen omgetoverd tot kinderspeelparadijs. Meer dan honderd houten treinen, wagons, stootblokken, stations en bruggen staan op lage tafels om mee te spelen. Genoeg voor uren speelplezier!

14. We doen de wasch

Culemborg - Wasdagen in het weeshuis! Over weken en bleken, wringen en drogen, blauwen en stijven. Help je ook mee met de was? De hele zomervakantie in de prachtige binnentuin van het Elisabeth Weeshuis Museum.

15. Zee vol verhalen in het Zuiderzeemuseum

Enkhuizen - Kinderen vissen letterlijk naar verhalen bij het Zuiderzeemuseum deze zomer! Met allerlei leuke activiteiten bij dit museumdorp.

16. Uit met Kinderen

Wil je nog meer inspiratie voor een uitje met kinderen? Dan hebben wij nog veel meer voor je. Bekijk de pagina Uit met Kinderen. Je kunt dan ook alle kinderuitjes per provincie bekijken. In de Kinderuitagenda vind je alle evenementen, theatervoorstellingen, tentoonstellingen die leuk zijn om met kinderen te bezoeken.

Verrassend er op uit .. »