Wat te doen dit weekend? Bekijk deze online evenementen en coronaproof uitjes

Links: openluchtmuseum.nlRechts: artis.nl
Het weekend komt er weer aan! Op zaterdag 5 december en zondag 6 december 2020 zijn er weer leuke coronaproof evenementen en uitjes. Zowel vanuit huis als op een fysieke locatie.

Het is een druk weekend voor Sinterklaas, maar voor wie wil kan hem nog uitzwaaien op 6 december. Ook zijn er evenementen om al in een winterse en kerstsfeer te komen. Tevens kun je bij een paar streekmarkten terecht voor heerlijke ambachtelijke producten.

Grootschalige evenementen en een bezoek aan de horeca zijn helaas nog geen optie. Wel mogen attractieparken, de bioscopen en musea de deuren open houden voor publiek. Geniet ondertussen op gepaste afstand van de diverse activiteiten die nog wel te doen zijn! Reserveer je tickets hiervoor van tevoren online.

Bekijk hieronder onze uittips voor komend weekend.

1. Winter in het Nederlands Openluchtmuseum

Winter in het Nederlands Openluchtmuseum
Arnhem - Ervaar in het Nederlands Openluchtmuseum hoe de winters van vroeger waren! Loop samen door het feestelijk verlichte museumpark en ontdek bijzondere verhalen op de vele historische locaties, doe samen de Elfstedentocht en nog veel meer...

2. Winter in ARTIS

Amsterdam - Het is Winter in ARTIS. Het dierenpark wordt omgetoverd tot een winterse beleving met twinkelende lichtjes, een authentieke draaimolen en winterse lekkernijen. Tijdens de kerstvakantie en in de weekenden zijn er workshops en kun je luisteren naar verhalen. Het park blijft tot 19.00 uur geopend.

3. Glow Nights

Glow Nights
Wehl - Beleef een avondje Glow Nights: Fungolf (minigolf) in het donker in een gezellige ambiance. Koek & Zopie is aanwezig. De Glow Nights zijn op vrijdag- en zaterdagavond in december.

4. Eigen Kersttafel Markt

Havelte - Bij de Eigen Kersttafel Markt in Vlinderparadijs Papiliorama kun je heerlijk snuffelen tussen de tafels voor dat ene leuke kerstitem, die bal die je al lang zocht, of een paar mooie kaarten om te sturen naar vrienden die nu toch even niet bezocht kunnen worden. Particulieren verkopen hier eigengemaakte kerstspullen, tweedehands kerstspullen of gewoon nog nieuwe kerstspullen die over zijn.

5. Cool Event Scheveningen

Cool Event Scheveningen
Scheveningen - Toch schaatsen dit jaar! En wel op tijdens het Cool Event Scheveningen. De overdekte schaatsbaan op het Kurhausplein is maar liefst 600 m2!

6. Winter Efteling

Kaatsheuvel - Wanneer de dagen korter worden en de wind door de bomen waait, verandert de Efteling in een sprookjesachtige wereld van twinkelende lichtjes en knisperende kampvuren en feestelijke guirlandes. Geniet van de winterse taferelen tijdens de Winter Efteling.

7. MergelRijk - Dé kerstgrot van Valkenburg

MergelRijk - Dé kerstgrot van Valkenburg
Valkenburg - Een magische kerstbeleving in de grotten! Bezichtig in deze kerstgrot het 25m lange diorama van miniaturen die het Bijbelse kerstverhaal uitbeelden. Laat je meeslepen door het ontroerende kerstverhaal van de Zandtovenaar. Bewonder de vele kerstdorpjes met wel duizenden bewoners in winterse landschappen en de indrukwekkende mergelsculpturen.

8. Streekmarkt Twente

Delden - Elke 1e zaterdag van de maand vindt de Streekmarkt Twente plaats; een markt met ambachtelijk gemaakte, lekkere producten, rechtstreeks van de producent. Deze editie vindt anders dan anders plaats op de Cramersweide in Delden.

9. Streekproducten Markt Nienoord

Leek - Op het erf van Boerderij Oosterheerdt in Leek kun je op 5 december de Streekproducten Markt Nienoord bezoeken. En deze editie staat in het teken van de feestmaand.

10. IDFA

IDFA
Amsterdam en online - De laatste week van IDFA: Documentaires kijken uit alle werelddelen, over de meest uiteenlopende onderwerpen tijdens de 33ste editie van het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA), dit jaar ook online te bezoeken.

11. Sinterklaas uitzwaaifeest bij Jan Klaassen

Braamt - Na Pakjesavond zit het werk van Sinterklaas er weer op en kan hij weer terugkeren naar Spanje. Kinderen kunnen nog afscheid nemen van Sinterklaas en hem en de pieten uitzwaaien tijdens het Sinterklaas uitzwaaifeest bij Jan Klaassen!

12. Nog meer inspiratie!

Heb je het nog niet helemaal kunnen vinden? Uiteraard staan er nog veel meer evenementen en uitjes op Uitzinnig.nl.

En wil je niets meer missen? Schrijf je dan hieronder in voor de nieuwsbrief. Zo blijf je altijd op de hoogte van leuke uitjes!

Verrassend er op uit .. »