Wat te doen dit weekend en komende week?

Links: theaterkoningshof.nlRechts: vredespaleis.nl
De sneeuw en het ijs zijn weer verdwenen en langzaam lijkt het al lente te worden. Wat valt er allemaal te beleven dit weekend en komende week?

We zitten nog in lockdown, dus zijn er veel online events. Zo kun je online voorstellingen bekijken van opkomend talent, naar een winterlezing van Trompenburg Rotterdam luisteren, kun je lachen bij een internationaal comedyfestival en luisteren naar de beste muziek live vanuit het theater. Ook kun je een koffiewandeling maken door de Plantagebuurt in Amsterdam én hebben we leuke tips voor de voorjaarsvakantie.

In het zuiden van Nederland is het voorjaarsvakantie. En de rest van Nederland krijgt komende week vakantie. We hebben leuke activiteiten voor het hele gezin in de buitenlucht verzameld én activiteiten voor thuis. Bekijk hieronder onze coronaproof uittips voor komend weekend en komende week.

1. Lach op vrijdag

Lach op vrijdag
Online - Pak de borrelnootjes, kaasplankje en jouw drankje er maar bij en maak je klaar voor een waanzinnig avondje lachen met de beste cabaretiers en stand-ups zo in jouw huiskamer, live vanuit Theater Koningshof. Vrijdag 26 februari 2021

2. Interactieve online rondleiding Vredespaleis

Het Vredespaleis is weer open voor bezoekers, althans op een virtuele manier. Op zaterdag 27 februari vindt er een interactieve online rondleiding plaats door het Paleis. Je kunt van tevoren een ticket reserveren en vanuit je huiskamer deelnemen aan de live rondleiding.

3. Utrecht International Comedy Festival

Utrecht International Comedy Festival
Online - Van webinars tot comedyshows, iedereen kan elk weekend een maand lang vanaf de bank genieten van de béste comedy tijdens het Utrecht International Comedy Festival. Van 19 februari t/m 17 maart 2021 zijn er elk weekend comedy shows.

4. Ontdek opkomend talent tijdens Stukafest

Online - Studentenkamerfestival Stukafest presenteert Stukafest TV vanuit 12 studentensteden. Iedere vrijdag in februari kun je online naar 9 opkomende artiesten kijken uit 3 studentensteden.

5. Uniek online winterlezing Trompenburg Rotterdam

Uniek online winterlezing Trompenburg Rotterdam
Online - Rond deze tijd van het jaar is Trompenburg Tuinen & Arboretum in Kralingen het decor van de traditionele Winterlezing van directeur en hortulanus Gert Fortgens. Een event waar veel vaste bezoekers en natuurliefhebbers reikhalzend naar uit kijken. De Winterlezing ‘Oude bomen, levende fossielen’ gaat door, maar wel online. Vanaf 13 februari.

6. Uitjes in de voorjaarsvakantie !

Om iets leuks te doen met de kinderen in de voorjaarsvakantie hebben we zes buitenactiviteiten op een rijtje gezet. Van speurtocht tot klauterpad.

En wil je binnen 'iets leuks' doen? Bekijk dan deze deze activiteiten voor thuis. Van borduren met het Fries Museum tot een fotografieworkshop met je telefoon van het Mauritshuis.

Verrassend er op uit .. »