Wat te doen dit weekend? Deze uitjes gaan door!

Links: kasteeltuinen.nlRechts: weekvanhetlandschap.nl
Het weekend komt er weer aan! Op vrijdag 9 oktober, zaterdag 10 oktober en zondag 11 oktober 2020 kun je weer leuke coronaproof evenementen bezoeken. Zelfs na de persconferentie van 28 september, zijn er nog genoeg evenementen die door mogen en kunnen gaan.

Zoals een bijzonder Lichtkunstfestival, herfstvakantie activiteiten voor kinderen, Halloween uitjes, een atelierroute en evenementen die plaats vinden in de buitenlucht en meer. Reserveer wel je tickets van tevoren.

Laat je verrassen met deze leuke uitjes voor komend weekend. Door het Covid-19 virus hebben alle evenementen extra maatregelen genomen om iedereen op een veilige manier te verwelkomen. Met inachtneming van de 1,5 meter-regel, kunnen we toch een lekker dagje uit!

1. Lichtkunstfestival Enchanted Gardens

Lichtkunstfestival Enchanted Gardens
Arcen - Kasteeltuinen Arcen opent haar poorten voor een nieuwe editie van het International Lichtkunstfestival Enchanted Gardens. Geniet in de avonduren van een wandeling door het park van spectaculaire lichtkunst op verrassende plekken!

2. Week van het Landschap

Heel Nederland - Lekker naar buiten! In elke provincie van Nederland wordt een Week van het Landschap georganiseerd met volop (gratis) activiteiten in de natuur voor jong en oud. Juist in deze coronatijd is het fijn om buiten te zijn en van de natuur te genieten!

3. Poppenhuizen Poppen & Miniaturenbeurs

Poppenhuizen Poppen & Miniaturenbeurs
Rijswijk - Wie het kleine wél eert is van harte welkom op de Poppenhuizen, Poppen & Miniaturenbeurs. Hier tref je alles in miniatuurformaat en de fijnste materialen voor het vervaardigen van uw eigen poppenhuis.

Wil jij met korting naar de Internationale Poppen Poppenhuizen & Berenbeurs? Kijk hier voor de kortingscode.

4. De Grote Bossche Platenbeurs

Den Bosch - De grootste Brabantse platenbeurs van het jaar vindt plaats in de Brabanthallen. Meer dan 300 meter aan kramen met lp's, cd's en andere geluidsdragers.

5. Kinderboekenweek

Kinderboekenweek
Heel Nederland - Tijdens de Kinderboekenweek 2020 gaan we terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid. Met leuke activiteiten voor kinderen bij jou in de buurt.

6. Oktober Pawpaw maand

Nijverdal - Weet jij wat Pawpaw is? Tijdens de oktober Pawpaw maand kom je daarachter!

Met elk weekend rondleidingen in het voedselbos, aquaponic en kwekerij met maximaal 5 personen per keer.

7. Flinke Flea Market

Flinke Flea Market
Hemelum - Kofferbak Verkoop in het gezelligste weiland van Friesland: Flinke Flea Market op de Flinkefarm in Hemelum. En ben je uitgekeken, dan wachten de Gaasterlandse bossen om de hoek voor een heerlijke wandeling!

8. Atelierroute Utrecht

Utrecht - De komende 2 zondagen kun je bijzondere kunst ontdekken tijdens de tweejaarlijkse Utrechtse atelierroute. Door de hele stad zijn er ateliers open. De kunstenaars nemen voorzorgsmaatregelen om bezoek veilig te ontvangen.

9. Huis van Belle-dag 2020

Zwolle - De Huis van Belle-dag is hét tienermeiden-event van het jaar!
Of je nu houdt van shoppen, lekker chillen met vriendinnen, uit je dak gaan met een te gekke band, de diepte in met een inspirerende spreker, crea bezig zijn of juist spectaculair in de actie.

10. Het is weer Herfstvakantie!

Het is weer herfstvakantie! Vanaf 10 oktober heeft regio Noord vakantie. Een week later volgt regio Zuid en Midden. Door het hele land zijn weer leuke uitjes met kinderen te doen. Bekijk hier de tips voor in de herfstvakantie.

11. Halloween uitjes

De tijd van Halloween breekt weer aan. Lekker griezelen tijdens spannende Halloween evenementen in de avond, waarbij angstaanjagende wezens je de stuipen op het lijf jagen. Maar ook zijn er vrolijke Halloween-activiteiten voor de hele familie. Bekijk alle Halloween uitjes.

12. Nog meer inspiratie!

Heb je het nog niet helemaal kunnen vinden? Uiteraard staan er nog veel meer evenementen en uitjes op Uitzinnig.nl. Of zoek je speciaal iets om met kinderen te doen? Kijk dan op de pagina Uit met Kinderen of de Kinder Uitagenda.

En wil je niets meer missen? Schrijf je dan hieronder in voor de nieuwsbrief. Zo blijf je altijd op de hoogte van leuke uitjes!

Verrassend er op uit .. »