Menu
Tips

Wat te doen dit weekend en komende week?

Links: parkhilaria.nlRechts: © Nic Limper
Wat valt er allemaal te beleven dit weekend en volgende week? Geniet van mooie concerten op bijzondere locaties. Beleef volop plezier in een tijdelijk pretpark. Bekijk demonstraties van oude ambachten in een monumentendorp. Struin voor unieke spullen op een bijzondere markt, bezoek mooie botanische tuinen met leuke activiteiten. Laat je meevoeren door het verleden en nog veel meer.

Door de nieuwe coronamaatregelen zijn een aantal festivals komen te vervallen. Meerdaagse festivals zonder overnachting mag wel. Er zijn nog volop leuke evenementen en activiteiten in de uitagenda om coronaproof eropuit te gaan. Bekijk hieronder onze uittips en uitjes voor komend weekend.

1. Park Hilaria

Park Hilaria
Eindhoven (Noord-Brabant) - Waaghalzerij en plezier in het leukste tijdelijke pretpark van Nederland: Park Hilaria. Acht dagen lang genieten van zomers topvermaak voor alle leeftijden: het tijdelijke pretpark Park Hilaria is weer terug in aangepaste vorm in Eindhoven.
30 juli t/m 8 augustus 2021

2. NJO Muziekzomer

Diverse locaties in Gelderland - Twee weken lang genieten van muziek gespeeld door de beste jonge talenten van de Nederlandse conservatoria. En dat dan op bijzondere locaties door de hele provincie Gelderland. Dát is de NJO Muziekzomer Gelderland, het jaarlijkse zomerfestival van het Nationaal Jeugdorkest (NJO), in een notendop.
30 juli t/m zondag 15 augustus 2021


3. Dag van de Oogst Orvelte

Dag van de Oogst Orvelte
Orvelte (Drenthe) - Een hele leuke dag in monumentendorp Orvelte. Op de Dag van de Oogst zijn er vele activiteiten. Er zijn demonstraties van allerlei oude ambachten, een optocht van oude tractoren en meer. Tevens is er op de Brink een sfeervolle gevarieerde markt met mooie kramen.
Zondag 1 augustus 2021

Blijf automatisch op de hoogte!


Ongeldig e-mailadres

4. Trots op Sonsbeekpark

Arnhem (Gelderland) - Een pure, heerlijke en eerlijke markt: daar staan de Trots markten voor. En deze keer in Sonsbeekpark te Arnhem. Trots is een markt waar mensen staan die passie hebben voor wat ze aanbieden. Niet strikt Bio of fair-triade maar wel duurzaam en met een eerlijk verhaal.
Zondag 1 augustus 2021

5. Folly Art Norg

Folly Art Norg
Norg (Drenthe) - Een folly is een gek bouwsel, met opzet zonder functie. Tijdens het verrassende evenement Folly Art Norg staan zestien folly’s verspreid in een prachtige route van 7,5 kilometer rond het dorp. Als bezoeker kun je wandelend de bijzondere bouwsels bekijken die op prachtige locaties in de natuur zijn te vinden.
1 t/m 29 augustus 2021

6. Zinderende Zomeravonden in ARTIS

Amsterdam (Noord-Holland) - Wanneer de avond valt en de hemel rood kleurt, biedt ARTIS een avondprogramma gevuld met liefde. Wandel de Veelkleurige Liefdesroute. Op vrijdagavond klinken sensuele jazzklanken door het park tijdens Jazz at the Plantage en er is altijd plek in het warme gras voor een zomerse avondpicknick.
Vrijdag, zaterdag, zondag t/m 5 september 2021

7. Boom Chicago Comedy Festival

Boom Chicago Comedy Festival
Amsterdam (Noord-Holland) - Boom Chicago organiseert haar allereerste festival. Het programma omvat internationale topcomedians, talent uit heel Nederland en lokale Amsterdamse sterren, waaronder de hoofdcast van Boom Chicago. Met talloze comedyshows, workshops en Q&A sessies.
T/m 1 augustus 2021

8. Beleef de geschiedenis

Eindhoven (Noord-Brabant) - In het preHistorisch Dorp beleef je zelf het verleden. Zo krijg je een goed beeld van hoe het vroeger was – van de prehistorie tot de late middeleeuwen. Je mag overal kijken en zelf meehelpen. De ambachtslieden delen graag hun kennis met je!
T/m 5 september 2021

9. Op zomervakantie in Trompenburg Tuinen & Arboretum

Rotterdam (Zuid-Holland) - De botanische tuinen is al een mooie zomerbestemming, maar nu nog leuker met allerlei activiteiten. Voor kinderen zijn er speurtochten door de tuin en diverse workshops. Voor de volwassenen is er een groot aantal (zondag)wandelingen met gids en is er een heus ‘hoorspel’. En met Cabaret Botanique strijkt een ‘zomerfeest’ neer in de tuin.
T/m 25 september 2021

10. Kofferbak markt Venlo

Kofferbak markt Venlo
Venlo (Limburg) - Op zoek naar leuke spullen die nog prima een ronde mee kunnen? Bezoek dan deze gezellige rommelmarkt, waar particulieren hun tweedehands spullen aanbieden vanuit de kofferbak van hun eigen auto.
Zondag 1 augustus 2021

11. Nog meer uitjes

Heb je het nog niet helemaal kunnen vinden? Bekijk dan wat er nog meer te doen is op zaterdag 31 juli en zondag 1 augustus 2021. Vanaf Home kun je ook alle rubrieken bekijken. Fijn weekend!

Genieten van heerlijke zomeravonden
dino uitjes in Nederland
Speurtochten voor kinderen deze zomervakantie
De 10 leukste dierentuinen
Verrassend er op uit .. »