Menu
Tips

Wat te doen dit weekend en komende week?

Links: © William Hoogteijling - Nationale ArcheologiedagenRechts: demaasdijk-events.nl
Wat valt er allemaal te beleven dit weekend en volgende week? Het zijn zomerse temperaturen! Er staan leuke evenementen en activiteiten in de uitagenda om eropuit te gaan.

Je kunt in heel Nederland ontdekken en graven. Beleef een compleet avondje uit op een theaterfestival. We geven tips waar je bij buitenzwembaden verkoeling kunt vinden. Het is zondag Vaderdag, dus ga met je vader een leuk actief uitje doen. Er zijn wandel- en fietstochten en meer. Bekijk hieronder onze uittips en uitjes voor komend weekend.

1. Nationale Archeologiedagen

Nationale Archeologiedagen
Door heel Nederland en online - Kom zien, horen ontdekken en graven. Tijdens de Nationale Archeologiedagen kun je een kijkje nemen in de schatkamer van onze nationale archeologie. Organisaties door heel het land hebben een prachtig coronaproof programma in elkaar gezet met meer dan 150 activiteiten.
18 t/m 20 juni 2021

2. De Maasdijk

Oss - Wandelen, fietsen en skaten bij het grootste en meest veelzijdige sportevenement van Oss. De Maasdijk biedt dit jaar wandeltochten, inclusief de Kennedymars en de Nacht van De Osse Maaskant (40 km nachtwandeling); fietstoertochten van 50 en 80 km en de skate- step en me-movers-toertochten van 30 en 60 km.
19 en 20 juni 2021

3. De Parade Eindhoven

De Parade Eindhoven
Eindhoven - Beleef een compleet avondje uit op rondreizend theaterfestival De Parade! De Parade reist voor de 30e keer langs de grootste steden van Nederland, weliswaar in aangepaste vorm. De Parade bouwt haar grootste en mooiste theatertenten op in de stadsparken, waar je aan een tafeltje geniet van twee voorstellingen én heerlijk eten en drinken. De Parade doet voor het eerst Eindhoven aan!
18 t/m 27 juni 2021
Blijf automatisch op de hoogte!


Ongeldig e-mailadres

4. Julianapop bij je thuis

Online - Julianapop vier je dit jaar bij je thuis! Via een gratis livestream vanuit de studio en vanaf het veld, komen diverse acts je tuin, huiskamer, slaapkamer of wherever you like binnen.
Zaterdag 19 juni 2021

5. Beauty & Fashion door de eeuwen heen

Beauty & Fashion door de eeuwen heen
Eindhoven - Met midzomer zet het preHistorisch Dorp de beauty- en fashion-wereld centraal en maak je in het openluchtmuseum een reis langs 10.000 jaar fashionista’s. Rijkse Romeinse burgers, prehistorische boeren, uitgedoste soldaten, de bijzondere kleding uit de Tachtigjarige Oorlog en nog veel meer.
Zaterdag 19 en zondag 20 juni 2021

6. Expeditie Vaderdag

Almere - Expeditie Vaderdag is een avontuurlijk uitje voor het hele gezin bij Outdoorpark SEC Almere. Op Vaderdag staat vader aan het hoofd van zijn team. Met broertjes, zusjes, moeder, oma’s, opa’s en iedereen die het leuk vindt om mee te doen vorm je een team. Samen ga je op expeditie, op zoek naar de schat.

7. Shakespeare Take Away

Shakespeare Take Away
Zutphen - Iedereen kent de verhalen van William Shakespeare….Toch? Maar wie kan ze echt navertellen? Twee acteurs nemen jou vol passie mee en spelen met hun hulp één van zijn bekende tragedies. Deze wandeling geeft je op een heel ongedwongen en uiterst komische wijze een onmisbaar stukje theatrale kennis mee.
Zaterdag 19 en zondag 20 juni 2021

8. Tentoonstelling Eva Jospin - Paper Tales

Den Bosch - Het Noordbrabants Museum introduceert met Eva Jospin opnieuw een internationaal rijzende ster in Nederland. Met ruimtevullende installaties gemaakt van eenvoudig karton laat Jospin bossen, tempels, ruïnes en grotten ontstaan. Eva Jospin: Paper Tales neemt je mee door een sprookjesachtig landschap.
T/m 19 september 2021

9. De leukste openluchtzwembaden in Nederland

Lekker buiten zwemmen in één van de openluchtzwembaden die Nederland rijk is. Voor kinderen gegarandeerd uren zwem- en speelplezier! Bekijk 12 tips waar je verkoeling kunt vinden voor een heerlijk dagje uit bij het zwembad.

10. Nog meer uitjes

Nog meer uitjes
Heb je het nog niet helemaal kunnen vinden? Bekijk dan wat er nog meer te doen is op zaterdag 19 juni en zondag 20 juni 2021. Vanaf Home kun je ook alle rubrieken bekijken. Fijn weekend!

Deze Tentoonstellingen worden verlengd
World Press Photo Exhibition 2021 in De Nieuwe Kerk Amsterdam
De 10 leukste dierentuinen
Opening eerste TikTok experience van Nederland
Verrassend er op uit .. »