Inloggen

10 x De leukste openlucht bioscopen deze zomer 2023

Links: iffg.nlRechts: Verkadefabriek
Op een bijzondere manier een filmpje pakken? Dat kan bij één van de openluchtbioscopen die deze zomer plaats vinden.

De zomeravonden zijn de perfecte tijd om te genieten van films in de buitenlucht. Vanaf een dakterras, in een openluchttheater, op een plein of met je voeten in het zand. De openlucht cinema en buitenbioscoop zijn het ideale avondje uit!

Bekijk hieronder onze tips voor een film onder de sterrenhemel.

1. Filmavonden in de Buitenlucht - Gorinchem

Filmavonden in de Buitenlucht - Gorinchem
Negen zomeravonden in Gorinchem films op het grote doek bekijken! IFFG Buitenbios is weer op bezoek op 4 locaties waar het grote scherm wordt opgezet. Zak lekker onderuit, neem een lekker drankje en kijk mee!
13 juli t/m 17 augustus 2023 | Gorinchem (Zuid-Holland)

2. Buitenbios Verkadefabriek

Op de binnenplaats van de Verkadefabriek in Den Bosch kun je genieten van films in de Buitenbios. Zeven dagen in de week met premièrefilms, vakantiefilms, natuurfilms, best of, muziekfilms en succesfilms.
6 juli t/m 26 augustus 2023 | Den Bosch (Noord-Brabant)

3. Focus op het Dak - Openluchtcinema

Focus op het Dak - Openluchtcinema
Bij Focus Filmtheater Arnhem kun je films kijken op het dak! Kijk naar films in de unieke dakzaal in de openlucht. In juli, augustus en september worden er vrijwel elke dag openluchtfilms vertoond: muziekfilms, voorpremières, festivalfavorieten, filmklassiekers en 'after dark' films.
14 juli t/m 27 augustus 2023 | Arnhem (Gelderland)

4. Rooftop Cinema bij Pathé Utrecht Leidsche Rijn

Pathé Utrecht Leidsche Rijn biedt deze zomer Rooftop Cinema! Geniet van films op het dak met een fantastisch uitzicht op de skyline van Utrecht.

Op het dakterras kun je ook een hapje en een drankje bestellen. De films in de buitenlucht variëren van actie tot romantische comedy en van sci-fi tot drama. Wekelijks wordt er een nieuw programma bekend gemaakt, ook nog in september.
Zomermaanden | Utrecht (Utrecht)

5. Bosbios

Bosbios
Deze zomer organiseert Buitenplaats de Hoorneboeg weer een bosbios! Een groot scherm tussen de bomen en zodra de schemering invalt samen films kijken waar je hart vanzelf warm van wordt, die je hoop geven of juist stof tot nadenken. Rond ieder verhaal is er een extra programma met muziek of iemand die iets extra’s komt vertellen.
14 juli t/m 27 augustus 2023 | Hilversum (Noord-Holland)

6. TOF - Terschelling Openlucht Filmfestival

Geniet van heerlijke films in de buitenlucht tijdens TOF | Terschelling Openlucht Filmfestival. 10 dagen lang zie je de meest bijzondere films letterlijk onder de sterren!
4 t/m 13 augustus 2023 | West Terschelling (Friesland)

7. Vue Openlucht Filmfestival Apeldoorn

Vue Openlucht Filmfestival Apeldoorn
Kom naar het Vue Openlucht Filmfestival Apeldoorn voor een heerlijk avondje uit in de buitenlucht. In Stadspark Berg & Bos kun je negen avonden lang kijken naar de laatste bioscoophits en filmpremières op een mega groot filmdoek.
11 t/m 19 augustus 2023 | Apeldoorn (Gelderland)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Lumière Open Air Film Festival

Filmliefhebbers in Maastricht kunnen weer genieten van de vierde editie van het Lumière Open Air Film Festival, een pop-up filmfestival in de openlucht. Lumière Cinema is gehuisvest in een prachtig pand in het Sphinxkwartier.
16 t/m 27 augustus 2023 | Maastricht (Limburg)

9. Openlucht filmfestival Nacht van het Witte Doek

Ruim 20 films zijn te zien in het centrum van Deurne tijdens het openluchtfilmfestival Nacht van het Witte Doek. Diverse films waaronder echte publiekstrekkers, maar vooral ook bijzondere films met meer maatschappelijke thema’s worden op prachtige locaties in de buitenlucht gepresenteerd.
25 t/m 27 augustus 2023 | Deurne (Noord-Brabant)

10. Movies at the Hermitage

Movies at the Hermitage
Amsterdams grootste en meest romantische openluchtbioscoop is er weer dit jaar, in de binnentuin van de Hermitage Amsterdam. Tien prachtige filmklassiekers staan garant voor een magische avond.
17 t/m 28 augustus 2022 | Amsterdam (Noord-Holland)

11. Buitenbioscoop bij Vroeg

Restaurant Vroeg organiseert een buitenbioscoop avond op het terrein naast het bunkerpad. Een heerlijke nazomeravond met streetfood (ook vegetarische opties), bier en wijn en natuurlijk een film die je gezien moet hebben.
2 september 2023 | Bunnik (Utrecht)

12. Film op het dak van NEMO

Film op het dak van NEMO
Op het dak van NEMO Science Museum kun je een weekend lang genieten van bijzondere films. Er zijn 2 filmvertoningen in samenwerking met Cinetree. Met voorafgaand live muziek.
1 en 2 september 2023 | Amsterdam (Noord-Holland)

13. Strandbioscoop Film by the Sea

Tijdens filmfestival Film by The Sea kun je gratis een openluchtvoorstelling bijwonen op het strand in Vlissingen. De film die deze avond vertoond wordt is Pirates of the Caribbean.
15 september 2023 | Vlissingen (Zeeland)

14. West Beach Film Festival

West Beach Film Festival
West Beach (Film) Festival is al 20 jaar dé afsluiter van de zomer met film en meer aan de Sloterplas! Verwacht: eten, muziek en film vanuit een hangmat of strandstoel en gezelligheid rond een kampvuur. Een festival voor iedereen, met een hart voor de buurt.
20 t/m zondag 24 september 2023 | Amsterdam Nieuw-West (Noord-Holland)

15. Meer Activiteiten, Evenementen en Festivals

Uitzinnig.nl staat boordevol leuke evenementen en festivals. Naast films kijken in de buitenlucht zijn er nog talloze andere activiteiten om te doen voor jong en oud. Kijk op Uitzinnig.nl voor het complete overzicht.

De leukste Klimparken in Nederland
Wat te doen dit weekend?
10 x Festivals in april 2024
Spot de Cheetawelpjes in Beekse Bergen
Toon de nieuwste thema's »