Inloggen

De leukste openlucht bioscopen en drive-in bioscopen deze zomer

Links: © Ruben van der Horst - Focus op het Dak bij Focus FilmtheaterRechts: verkadefabriek.nl
Op een bijzondere manier een filmpje pakken? Dat kan bij één van de openluchtbioscopen die deze zomer plaats vinden.

De zomeravonden zijn de perfecte tijd om te genieten van films in de buitenlucht. Vanaf een dakterras, in een openluchttheater, op een plein of met je voeten in het zand. De openlucht cinema en buitenbioscoop zijn het ideale avondje uit!

Bekijk hieronder onze tips voor een film onder de sterrenhemel.

1. Focus op het Dak - Openluchtcinema

Focus op het Dak - Openluchtcinema
Arnhem (Gelderland) - Bij Focus Filmtheater Arnhem kun je films kijken op het dak! Kijk naar films in de unieke dakzaal in de openlucht. In juli, augustus en september worden er vrijwel elke dag openluchtfilms vertoond: muziekfilms, voorpremières, festivalfavorieten, filmklassiekers en 'after dark' films.
22 juli t/m 5 september 2021

2. Buitenbios Verkadefabriek

Den Bosch (Noord-Brabant) - Op de binnenplaats van de Verkadefabriek in Den Bosch kun je genieten van films in de Buitenbios. Zeven dagen in de week met premièrefilms, vakantiefilms, natuurfilms, best of, muziekfilms en succesfilms.
1 juli t/m 5 september 2021

3. IFFG Buitenbios - Natuurcentrum

IFFG Buitenbios - Natuurcentrum
Gorinchem (Zuid-Holland) - Het Internationaal Filmfestival Gorinchem (IFFG) gaat naar buiten deze zomer! Neem je eigen stoel, kussen of kleedje mee en wij zorgen voor de rest. Schuif aan voor prachtige wereldcinema onder de sterrenhemel!
23 en 24 juli en in augustus 2021

4. Rooftop Cinema bij Pathé Utrecht Leidsche Rijn

Utrecht - Pathé Utrecht Leidsche Rijn biedt deze zomer Rooftop Cinema! Geniet van films op het dak met een fantastisch uitzicht op de skyline van Utrecht.

Op het dakterras kun je ook een hapje en een drankje bestellen. De films in de buitenlucht variëren van actie tot romantische comedy en van sci-fi tot drama. Wekelijks wordt er een nieuw programma bekend gemaakt, ook nog in september.

5. Pleinbioscoop Rotterdam

Pleinbioscoop Rotterdam
Rotterdam - (Zuid-Holland) Pleinbioscoop meets Lantaren Venster dit jaar. Maar liefst 19 dagen lang in augustus films kijken onder de sterrenhemel in hartje stad.

Neem familie of jouw geliefde mee naar de openluchtbioscoop op de Wilhelminapier, waar spetterende Hollywoodhits, filmhuistoppers en highlights uit de wereldcinema te zien zijn.
Woensdag 11 t/m zondag 29 augustus 2021

6. Movies at the Hermitage

Amsterdam (Noord-Holland) - Amsterdams grootste en meest romantische openluchtbioscoop is er weer dit jaar, in de binnentuin van de Hermitage Amsterdam. Tien prachtige filmklassiekers staan garant voor een magische avond.
18 t/m 29 augustus 2021

7. West Beach Film Festival

West Beach Film Festival
Amsterdam Nieuw-West (Noord-Holland) - Tijdens het tiendaagse West Beach Film Festival vormt film de kapstok van een veelzijdig programma en proef je smaken van verschillende culturen. Verwacht: eten, muziek en film vanuit een hangmat of strandstoel en gezelligheid rond een kampvuur.
16 t/m 26 september 2021

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Bosbios

Hilversum (Noord-Holland) - Deze zomer organiseren Buitenplaats de Hoorneboeg samen met Cinetree een bosbios! Een groot scherm tussen de bomen en zodra de schemering invalt samen films kijken waar je hart vanzelf warm van wordt, die je hoop geven of juist stof tot nadenken. Rond ieder verhaal is er een extra programma met muziek of iemand die iets extra’s komt vertellen.
6 augustus t/m 11 september 2021 - Diverse data

9. Film by the Sea

Vlissingen (Zeeland) - Film by the Sea is één van de belangrijkste culturele evenementen in Zeeland. Dit grote filmfestival biedt zo’n 140 films uit alle hoeken van de wereld. Naast de hoofdlocatie is het festival ook te zien op meerdere satellietlocaties in Zeeland, er zijn drive-in-voorstellingen, drijf-uitvoorstellingen (op een ferry) en een filmconcert.
10 t/m 19 september 2021

Dagje uit met Hemelvaart kids
De mooiste tuinen in Nederland
Deze festivals kun je op Hemelvaartsdag bezoeken
Kunstbeurzen in Nederland in het voorjaar