De leukste openlucht bioscopen en drive-in bioscopen deze zomer

Links: westbeachfilmfestival.comRechts: focusarnhem.nl
Op een bijzondere manier een filmpje pakken? Dat kan bij één van de openluchtbioscopen en drive-in bioscopen die deze zomer met corona maatregelen mogen plaats vinden.

De zomeravonden zijn de perfecte tijd om te genieten van films in de buitenlucht. Vanaf een dakterras, in een openluchttheater, op een plein, met je voeten in het zand of vanuit je eigen auto. De openlucht cinema en drive-in bioscoop zijn het ideale avondje uit!

1. West Beach Film Festival

West Beach Film Festival
Amsterdam - West Beach (Film) Festival is een festival voor iedereen, met films en meer aan de Sloterplas van 17 t/m 21 september.

Proef van verschillende culturen, kijk naar een film vanuit een hangmat of strandstoel en zit gezellig rond het kampvuur! Voor kinderen is er een speciale Kids Movie Night op 19 september.

2. Focus op het Dak - Openluchtcinema

Arnhem - Bij Focus Filmtheater Arnhem kun je tot 13 september films kijken op het dak! Kijk naar films vol muziek en virtuele reizen in de unieke dakzaal in de openlucht.

Vanwege het mooie verwachte weer zijn er extra openluchtvoorstellingen op 14, 15 en 16 september!

3. Boogie Nights Movie Weekend

Boogie Nights Movie Weekend
Arnhem - Heerlijk naar een film kijken op groot scherm met je voeten in het zand! Dat kan bij Stadsstrand Zuid waar het Boogie Nights Movie Weekend plaats vindt van 21 t/m 23 augustus en 11 t/m 13 september!

Vanuit je strandstoel met je voeten in het zand kun je genieten van o.a. The Beach, Footloose, Mamma Mia, A Bridge too far en Bohemian Rhapsody.

4. Indoor drive-in tijdens Film by the Sea

Vlissingen - Tijdens het filmfestival Film by the Sea wordt er in de Machinefabriek een indoor drive-in zaal gecreëerd met een vaste opstelling van 50 auto’s.

Van 12 tot en met 15 september worden films vertoond als: Grease, The Blues Brothers, April, May en June, Mad Max: Fury Road, True Romance, La La Land en Drive.

5. Rooftop Cinema bij Pathé Utrecht Leidsche Rijn

Pathé Utrecht Leidsche Rijn biedt deze zomer Rooftop Cinema! Geniet van films op het dak met een fantastisch uitzicht op de skyline van Utrecht.

Op het dakterras kun je ook een hapje en een drankje bestellen. De films in de buitenlucht variëren van actie tot romantische comedy en van sci-fi tot drama. Wekelijks wordt er een nieuw programma bekend gemaakt, ook nog in september.

6. A4 Drive-in Cinema

Roelofarendsveen - Op een groot terrein Roelofarendsveen is een heuse Drive-in Cinema verrezen. Er draaien aankomende periode verschillende films op een groot scherm, die vanuit de eigen auto te bekijken en te horen zijn. Een unieke belevenis! Vanaf juli t/m begin oktober.

7. Deze hebben al plaats gevonden

Onderstaande film festivals in de buitenlucht en drive-in bioscopen hebben inmiddels plaats gevonden.

8. Forest Filmfestival

Amstelveen - Wat is er leuker dan films kijken midden in het bos? Filmplatform Cinetree en het Amsterdamse Bostheater organiseren een 4 daags openlucht filmfestival in het Amsterdamse bos eind augustus en begin september.

Heerlijk films kijken, vanuit je strandstoel met een picknickmand in het Amsterdamse bos op 21 en 22 augustus en 4 en 5 september!

9. Buitenbios Verkadefabriek

Den Bosch - Op de binnenplaats van de Verkadefabriek in Den Bosch kun je nog tot eind augustus genieten van films in de Buitenbios.

Zeven dagen in de week met premièrefilms, vakantiefilms, natuurfilms, best of, muziekfilms en succesfilms.

10. Pleinbioscoop Rotterdam

Pleinbioscoop Rotterdam
Rotterdam - Pleinbioscoop meets Lantaren Venster dit jaar. Maar liefst 19 dagen lang in augustus films kijken onder de sterrenhemel in hartje stad.

Neem familie of jouw geliefde mee naar de openluchtbioscoop op de Wilhelminapier, waar spetterende Hollywoodhits, filmhuistoppers en highlights uit de wereldcinema te zien zijn.

11. Ally's Drive In

Almere - Ally’s Drive-in bij Almere Poort is 3 dagen van theater, cabaret en film vanuit de eigen auto.

Met een 16 meter breed scherm en genoeg parkeerruimte wordt de Amerikaanse traditie van de drive-in naar Almere gehaald. Laatste weekend van augustus.

12. Lumière Open Air Film Festival

Lumière Open Air Film Festival
Maastricht - De eerste editie van het Lumière Open Air Film Festival gaat op 19 augustus van start. Bij Lumière Cinema kun je o.a. kijken naar 'The Untouchables', de gloednieuwe film ‘Babyteeth’ en twee filmconcerten met live muziek.

Verrassend er op uit .. »