Menu
Tips

Herfstvakantie 2020 - De leukste uitjes met kinderen

Links: zuiderzeemuseum.nlRechts: cinekid.nl
Met het gezin een dagje uit in de herfstvakantie? Kinderen hoeven zich niet te vervelen! Er worden leuke kinderuitjes en activiteiten door heel Nederland georganiseerd. Van Kinder filmfestivals tot een spannende zoektocht. En van museumbezoek tot vlotvaren.

Wat zijn de leukste kinderactiviteiten? Wij hebben de leukste voor je op een rijtje gezet. En uiteraard coronaproof. Dus je kunt weer lekker er op uit met de kids!

1. Nostalgie met de Oudhollandse kermis

Nostalgie met de Oudhollandse kermis
Enkhuizen - Het buitenmuseum van het Zuiderzee Museum is al leuk om te bezoeken, maar in de herfstvakantie valt er nog meer te beleven! Want dan staat de Oudhollandse kermis opgesteld verspreid over het terrein.

Van 10 t/m 25 oktober kunnen kinderen en (groot)ouders genieten van de verschillende, gratis kermisattracties uit de jaren twintig. En elke woensdag en zaterdag zijn er ook nog poppenkastvoorstellingen.

2. Cinekid Festival

Cinekid Festival
Door het land en online - Het internationale kinderfilmfestival Cinekid gaat deze herfst naar de kinderen toe. Cinekid organiseert de 34ste editie met diverse festivals verspreid door het land. Kinderen hebben daar het rijk alleen.

Als je niet naar een festivallocatie kunt gaan, dan is er nog Cinekid Thuis, de online plek met een dagelijks programma met live events rondom de nieuwste jeugdfilms, workshops, games en andere interactieve belevingen.

3. Festival De Betovering

Den Haag - De Betovering, hét kunstfestival voor de jeugd, biedt ruim 500 voorstellingen en workshops op ca. 55 locaties in en rond Den Haag.

Voor kinderen t/m 12 jaar zijn de mooiste dans-, muziek-, film- en theatervoorstellingen uit Nederland en het buitenland naar Den Haag gehaald.
Blijf automatisch op de hoogte!


Ongeldig e-mailadres

4. Dino Weken

Dino Weken
Kom naar de Dino Weken in ZooParc Overloon deze herfst! Daar kun kun je zomaar oog in oog komen te staan met levensechte dinosaurussen!

Natuurlijk kun je ook alle 'gewone' dieren bezoeken die in het park leven.

5. De koffer van de Joffer

Roden, Drenthe - Bij Museum Havezate Mensinge is er een leuke activiteit voor kinderen van 6 t/m 10 jaar. De koffer van de joffer een spannende zoektocht in een eeuwenoud huis.

6. Actieve uitjes in de herfstvakantie

Almere - Beleef knallende avonturen en spetterende uitdagingen bij Outdoorpark SEC Almere. Dagelijks kun je superleuke activiteiten doen, zoals boogschieten, survivallen, vuurtje stoken, klimmen over junglebruggen, kruipen door camotunnels, eten zoeken in de natuur, vlotvaren en nog veel meer. Iedere dag is er in de herfstvakantie iets spannends te beleven!

7. Herfstvakantie stuifin Pompoenen uithollen

Herfstvakantie stuifin Pompoenen uithollen
Amstelveen - Een leuke herfst doe-activiteit voor kinderen! De gehele maand oktober dus ook in de herfstvakantie kun je pompoenen uithollen op de pluktuin Amstelveen.

Na het uithollen, maak je het pompoengezicht. Lichtje erin en klaar! De pompoen mag je natuurlijk mee naar huis nemen.

8. Herfstvakantie bij Slot Zuylen

Oud-Zuilen - Kinderen kunnen samen met (groot)ouders Slot Zuylen ontdekken. Met de audiotour en Kinderspeurtocht hoor en beleef je de mooiste verhalen over de adellijke families die het kasteel eeuwenlang bewoonden.

9. Kindertentoonstelling ‘Op zoek naar Toetanchamon’

Leiden - In het Rijksmuseum van Oudheden is de nieuwe tentoonstelling ‘Op zoek naar Toetanchamon’, speciaal voor kinderen van 7-12 jaar.

Nieuwsgierige speurneuzen kunnen er vanaf 10 oktober aan de slag. Hun missie: het vinden van het graf van Toetanchamon. Met spellen, filmpjes, codes en raadsels.

10. Herfstvakantie in Beeld en Geluid - Kinderen voor Kinderen

Herfstvakantie in Beeld en Geluid - Kinderen voor Kinderen
Hilversum - Ben jij helemaal fan van Kinderen voor Kinderen? Kom dan geheel 'corona-proof' naar Beeld en Geluid.

Grijp je kans en kom in de herfstvakantie nog een laatste keer naar de experience met allerlei leuke activiteiten. Want daarna sluit het museum voorlopig de deuren.

11. Herfstvakantie in FutureLand

Rotterdam - Naast het vaste programma met bus- en rondvaartboottours door de modernste haven van Europa, staan er voor kinderen veel extra’s op het programma tijdens de herfstvakantie bij FutureLand!

12. Space Academy XL

Space Academy XL
Droom jij ervan astronaut te worden en de ruimte een keer te bezoeken? Luchtvaartmuseum Aviodrome staat deze herfstvakantie in het teken van de ruimtevaart!

Kom leuke doe-activiteiten doen en leer meer over de ruimte!

13. Hoge Veluwe Wilde Weken

Veluwe - In de herfstvakantie kun je naar de coronaproof-versie van de Wilde Weken op De Hoge Veluwe. Deze weken staan in het teken van wild en actief bezig zijn in de natuur. Met leuke activiteiten en workshops voor jong en oud!

14. Op avontuur in Het Scheepvaartmuseum

Amsterdam - Het Scheepvaartmuseum neemt je mee op avontuur. ‘Vaar’ mee door de tijd en neem deel aan de dagelijkse familieactiviteiten voor kinderen vanaf 3 jaar.

Bezoek de driemasters clipper Stad Amsterdam en bark Europa, luister naar de indrukkende verhalen van de familieverteller, teken je eigen droomschip en ontdek het museum met de nieuwe familiekijktocht. Ga het avontuur aan!

15. Middeleeuwse speelweken

Eindhoven - Bikkelen, koten, hoepelen en nog veel meer volksspelletjes. Kinderen in de middeleeuwen konden zich er prima iedere dag mee vermaakten.

Die spelletjes kun je in de herfstvakantie allemaal doen. Kom spelen en knutselen in het preHistorisch Dorp in Eindhoven!

16. Halloween uitjes 2020 - Lekker griezelen en magie beleven

In de herfstvakantie zijn er ook leuke evenementen met als thema Halloween. Met spannende activiteiten voor de echte durfals, maar ook zijn er vrolijke Halloween-activiteiten voor de hele familie. Bekijk de halloween uitjes.

10 x de leukste openluchtmusea
De leukste fairs en markten in juli
Sprookjesachtige uitjes - Van kabouterpad tot attractiepark
De mooiste tuinen in Nederland
Verrassend er op uit .. »