Inloggen

Herfstvakantie 2022 - De leukste uitjes met kinderen

Links: cinekid.nlRechts: Dino expositie in ZooParc Overloon
Met het gezin een dagje uit in de herfstvakantie? Kinderen hoeven zich niet te vervelen! Er worden leuke kinderuitjes en activiteiten door heel Nederland georganiseerd. Van Kinderfestivals tot een spannende speurtocht door een echt kasteel. En van museumbezoek tot pompoenen uithollen.

Er zijn volop leuke dingen om te doen voor kinderen. Wij hebben de leukste activiteiten voor binnen als buiten voor je op een rijtje gezet. Dus je kunt weer lekker er op uit met de kids deze herfst!

1. Cinekid

Cinekid
Spring in de wereld van Cinekid; het grootste film- en mediafestival voor kinderen tussen de 3 en 14 jaar. Cinekid biedt kinderen (en hun ouders) het mooiste en het beste op het gebied van films, tv-producties, apps, games en interactieve kunst. Het programma is rijk, kleurrijk en avontuurlijk.
15 t/m 30 oktober 2022 | Door heel Nederland

2. Dino Weken

Dino Weken
Kom naar de Dino Weken in ZooParc Overloon deze herfst! Daar kun kun je zomaar oog in oog komen te staan met levensechte dinosaurussen! Natuurlijk kun je ook alle 'gewone' dieren bezoeken die in het park leven.
30 september t/m 13 november 2022 | Overloon (Noord-Brabant)

3. Opa- en Omadagen - Ga op expeditie langs de Arat

Kom in de herfstvakantie naar de Opa- en Omadagen in het Drents Museum en het Drents Archief. Ga met je speciale paspoort op expeditie langs de berg de Ararat, een liedjeslokaal en de houten Ark van Noach. Verzamel nieuwe dierenweetjes en maak je eigen stempel om het middeleeuwse button atelier binnen te komen.
18, 19 of 20 oktober 2022 | Assen (Drenthe)

4. Nostalgie met de Oudhollandse kermis

Nostalgie met de Oudhollandse kermis
Het buitenmuseum van het Zuiderzee Museum is al leuk om te bezoeken, maar in de herfstvakantie valt er nog meer te beleven! Want dan staat de Oudhollandse kermis opgesteld. En elke woensdag en zaterdag zijn er ook nog poppenkastvoorstellingen.
15 t/m 30 oktober 2022 | Enkhuizen (Noord-Holland)

5. Festival Circolo

Het grootste circusfestival van Nederland. Festival Circolo toont je het circus van de toekomst. Tien dagen gevuld met het circus van nú verspreid over internationale voorstellingen vol spektakel, acrobatiek en humor.
21 t/m 30 oktober 2022 | Tilburg (Noord-Brabant)

6. Hoge Veluwe Wilde Weken

In de herfstvakantie kun je naar de Wilde Weken op De Hoge Veluwe. Deze weken staan in het teken van wild en actief bezig zijn in de natuur met leuke activiteiten en workshops voor jong en oud!
15 t/m 30 oktober 2022 | Veluwe (Gelderland)

7. Herfstvakantie activiteiten bij het Zaans Museum

Herfstvakantie activiteiten bij het Zaans Museum
Chocola, iedereen is er gek op! Maar hoe wordt chocolade eigenlijk gemaakt, waar komt het vandaan en wie werken er allemaal in een chocoladefabriek? Kom een dagje naar het Zaans Museum en draai mee in de leukste chocoladefabriek van Nederland.
15 t/m 30 oktober 2022 | Zaandam (Noord-Holland)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Oktober Kindermaand

In oktober kunnen kinderen van 4 t/m 12 jaar gratis naar het museum en theater in de provincies Drenthe en Groningen. Tijdens Oktober Kindermaand worden tal van workshops, rondleidingen, speurtochten en voorstellingen georganiseerd.
In de weekenden | Drenthe en Groningen

9. Festival De Betovering

Een half duizend (!) theater- en dansvoorstellingen, films, muziek, workshops en straattheater voor kinderen t/m 12 jaar. Den Haag staat meer dan ooit in het teken van De Betovering, het internationale kunstfestival voor de jeugd.
21 t/m 29 oktober 2022 | Den Haag (Zuid-Holland)

10. Sprookjesfestival

Sprookjesfestival
In de herfstvakantie wordt Arnhem omgetoverd tot sprookjesstad tijdens het Sprookjesfestival. Met sprookjesachtige voorstellingen, theater, dans, muziek, tentoonstellingen, workshops en het Kabouterbos in Park Sonsbeek en omgeving.
22 t/m 30 oktober 2022 | Arnhem en omgeving (Gelderland)

11. Techlab XL

Altijd al willen weten hoe het spoor eigenlijk werkt? Wat er allemaal nodig is om een trein te laten rijden? Tijdens Techlab XL staat het hele Spoorwegmuseum in het teken van de techniek achter de trein.
22 t/m 30 oktober 2022 | Utrecht (Utrecht)

12. Pompoendagen Asten

Pompoendagen Asten
Kom in de herfstvakantie naar Museum Klok & Peel en geniet van de Pompoendagen, een feest voor de hele familie in de sfeer van Halloween. Geniet van prachtige pompoencreaties en activiteiten op het hele terrein.
22 t/m 30 oktober 2022 | Asten (Noord-Brabant)

13. Kids Herfstvakantie bij Museum ANNO

De hele herfstvakantie wordt bij Museum ANNO de herfstvakANNO gevierd! Je kunt meedoen aan leuke workshops, zelf naar een inloopworkshop komen, of komen graven naar schatten en archeoloog in een uur worden!
15 t/m 23 oktober 2022 | Zwolle (Overijssel)

14. Herfstvakantie bij huis Verwolde

Herfstvakantie bij huis Verwolde
Met de knapzak op pad, voorstellingen, Natuurexpeditie Verwolde of met de gouvernante op pad; Er zijn weer volop leuke activiteiten voor kinderen te beleven bij huis Verwolde!
15 t/m 30 oktober 2022 | Laren (Gelderland)

15. Nog meer leuke dingen doen in de herfstvakantie

Nog meer leuke dingen doen in de herfstvakantie
In de herfstvakantie zijn er ook leuke evenementen met als thema Halloween. Met vrolijke Halloween-activiteiten voor de hele familie. Ook zijn er volop leuke kinderactiviteiten in de musea. En wil je nog meer leuke dingen doen in de herfstvakantie? Bekijk de uitagenda voor kinderen.

Beleef een actief en stoer uitje bij één van deze indoor trampolineparken
Wat te doen dit weekend?
Bierfestival Brew at theZoo keert terug naar Beekse Bergen
De leukste fairs en markten in april 2024
Toon de nieuwste thema's »