Inloggen

Herfstvakantie 2021 - De leukste uitjes met kinderen

Links: kasteeldehaar.nlRechts: Dino Weken in ZooParc Overloon
Met het gezin een dagje uit in de herfstvakantie? Kinderen hoeven zich niet te vervelen! Er worden leuke kinderuitjes en activiteiten door heel Nederland georganiseerd. Van Kinderfestivals tot een spannende speurtocht door een echt kasteel. En van museumbezoek tot vlotvaren.

Wat zijn de leukste kinderactiviteiten? Wij hebben de leukste voor je op een rijtje gezet. Dus je kunt weer lekker er op uit met de kids deze herfst!

1. Speurtocht Het gestolen recept

Speurtocht Het gestolen recept
Haarzuilens (Utrecht) - Deze herfstvakantie heeft Kasteel de Haar hulp nodig van alle speurders en detectives! Chefkok Jean-Luc is er, na een akkefietje met de barones, vandoor gegaan. Het is echt verschrikkelijk als het recept verloren gaat. Daarom doet de barones bij deze een oproep aan alle kinderen om te helpen zoeken.
16 t/m 31 oktober 2021

2. Dino Weken

Dino Weken
Overloon (Noord-Brabant) - Kom naar de Dino Weken in ZooParc Overloon deze herfst! Daar kun kun je zomaar oog in oog komen te staan met levensechte dinosaurussen! Natuurlijk kun je ook alle 'gewone' dieren bezoeken die in het park leven.
1 oktober t/m 7 november 2021

3. Festival Circolo

Tilburg (Noord-Brabant) - Het grootste circusfestival van Nederland. Festival Circolo toont je het circus van de toekomst. Tien dagen gevuld met het circus van nú verspreid over internationale voorstellingen vol spektakel, acrobatiek en humor.
22 t/m 31 oktober 2021

4. Herfst & historie

Herfst & historie
Eindhoven (Noord-Brabant) - Luister naar verhalen over vroeger bij het kampvuur en ontdek de historie tijdens de herfst! Beleef het preHistorisch Dorp op zijn knust tijdens de herfstvakantie en leer je eigen mening te vormen over vroeger.
16 t/m 31 oktober 2021

5. Herfstvakantie bij Nationaal Militair Museum

Soesterberg (Utrecht) - Bij Nationaal Militair Museum is binnen én buiten van alles te doen! Leer alles over camouflage met de speurtocht 'Camouflage: je ogen bedrogen' én de nieuwe activiteit Operatie Woodland!: een spannende outdoor lasergame-missie.
16 t/m 31 oktober 2021

6. Cinekid Festival

Door heel Nederland - Spring in de wereld van Cinekid; het grootste film- en mediafestival voor kinderen tussen de 3 en 14 jaar. Cinekid biedt kinderen (en hun ouders) het mooiste en het beste op het gebied van films, tv-producties, apps, games en interactieve kunst. Het programma is rijk, kleurrijk en avontuurlijk.
13 t/m 31 oktober 2021

7. Help Spookje Boe

Help Spookje Boe
Kessel (Limburg) - Spookje Boe is een vriendelijk spookje dat al eeuwenlang in Kasteel De Keverberg woont. Maar door de harde wind zijn alle vriendjes van Spookje Boe weggeblazen. Door middel van een leuk activiteitenprogramma kunnen kinderen Spookje Boe komen helpen.
18 t/m 31 oktober 2021

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Nostalgie met de Oudhollandse kermis

Enkhuizen (Noord-Holland) - Het buitenmuseum van het Zuiderzee Museum is al leuk om te bezoeken, maar in de herfstvakantie valt er nog meer te beleven! Want dan staat de Oudhollandse kermis opgesteld. En elke woensdag en zaterdag zijn er ook nog poppenkastvoorstellingen.
16 t/m zondag 24 oktober 2021

9. Festijn Bouwsteentjes

Sneek (Friesland) - Voor alle LEGO fans is er het Festijn Bouwsteentjes in de herfstvakantie! Met LEGO showmodellen van LEGO Masters Ernesto Lemke en Marco ten Hoff. En ook kun je ze zelf ontmoeten!
16 t/m 24 oktober 2021

10. Waar is Willem? in Het Scheepvaartmuseum

Waar is Willem? in Het Scheepvaartmuseum
Amsterdam - Een bezoek aan Het Scheepvaartmuseum mag je deze herfstvakantie niet missen! Er valt voor families met kinderen vanaf 3 en vanaf 6 jaar van alles te ontdekken & te doen. Rond het thema 'Waar is Willem?' zijn er leuke activiteiten.
16 t/m 24 oktober 2021

11. Hersftspeurtocht

Jelsum (Friesland) - De bomen kleuren rood en geel, de kastanjes vallen op de grond, de herfst is begonnen! Om kinderen, en hun (groot)ouders, extra te kunnen laten genieten van herfst op Dekema State kunnen kinderen vanaf 4 jaar de hele herfstvakantie terecht voor een speurtocht!
Zaterdag 16 t/m zondag 24 oktober 2021

12. Herfstvakantie bij huis Verwolde

Herfstvakantie bij huis Verwolde
Laren (Gelderland) - Inde herfstvakantie biedt Huis Verwolde leuke activiteiten voor kinderen. Tijdens Op stap met de gouvernante mogen kinderen verkleed als freules of jonkers mee op een bijzondere wandeling door het huis. Er is een voorsteling Monstersoep van Professor Bombasticus. En je kunt met de de knapzak op pad in de omgeving!
Diverse data van 20 t/m 24 oktober 2021

13. Nog meer leuke dingen doen in de herfstvakantie

In de herfstvakantie zijn er ook leuke evenementen met als thema Halloween. Met vrolijke Halloween-activiteiten voor de hele familie. Lekker griezelen en magie beleven met deze halloween uitjes voor kinderen. En wil je nog meer leuke dingen doen in de herfstvakantie? Bekijk de uitagenda voor kinderen.

De leukste kunstmarkten in juli augustus en september
Grote muziekfestivals in juli, augustus en september
Rondvaarten in Nederland - Ontdek een stad of regio vanaf het water
Oldtimer evenementen - voor liehebbers van klassiekers