Menu
Tips

Herfstvakantie 2021 - De leukste uitjes met kinderen

Links: © Madelon DielenRechts: cultuurbarbaren.com
Met het gezin een dagje uit in de herfstvakantie? Kinderen hoeven zich niet te vervelen! Er worden leuke kinderuitjes en activiteiten door heel Nederland georganiseerd. Van Kinderfestivals tot een spannende speurtocht door een echt kasteel. En van museumbezoek tot vlotvaren.

Wat zijn de leukste kinderactiviteiten? Wij hebben de leukste voor je op een rijtje gezet. Dus je kunt weer lekker er op uit met de kids deze herfst!

1. Nostalgie met de Oudhollandse kermis

Nostalgie met de Oudhollandse kermis
Enkhuizen (Noord-Holland) - Het buitenmuseum van het Zuiderzee Museum is al leuk om te bezoeken, maar in de herfstvakantie valt er nog meer te beleven! Want dan staat de Oudhollandse kermis opgesteld. En elke woensdag en zaterdag zijn er ook nog poppenkastvoorstellingen.
16 t/m zondag 24 oktober 2021

2. Cultuurbarbaren

Cultuurbarbaren
Delft (Zuid-Holland) - Kinderen en hun ouders kunnen weer genieten van kunst, theater, film, workshops en andere activiteiten in Delft! Tijdens het festival worden jonge cultuurbarbaren van 4 t/m 12 jaar uitgedaagd om tijdens het culturele festival te ontdekken wat hun dromen en talenten zijn en hoe ze deze waarmaken.
16 t/m zondag 24 oktober 2021

3. Festival De Betovering

Den Haag (Zuid-Holland) - De Betovering, hét kunstfestival voor de jeugd, biedt ruim 500 voorstellingen en workshops op ca. 55 locaties in en rond Den Haag. Voor kinderen t/m 12 jaar zijn de mooiste dans-, muziek-, film- en theatervoorstellingen uit Nederland en het buitenland naar Den Haag gehaald.
15 t/m 23 oktober 2021
Blijf automatisch op de hoogte!


Ongeldig e-mailadres

4. Dino Weken

Dino Weken
Overloon (Noord-Brabant) - Kom naar de Dino Weken in ZooParc Overloon deze herfst! Daar kun kun je zomaar oog in oog komen te staan met levensechte dinosaurussen! Natuurlijk kun je ook alle 'gewone' dieren bezoeken die in het park leven.
1 oktober t/m 7 november 2021

5. Actieve uitjes in de herfstvakantie

Almere (Flevoland) - Beleef knallende avonturen en spetterende uitdagingen bij Outdoorpark SEC Almere. Dagelijks kun je superleuke activiteiten doen, zoals boogschieten, survivallen, vuurtje stoken, klimmen over junglebruggen, kruipen door camotunnels, eten zoeken in de natuur, vlotvaren en nog veel meer. Iedere dag is er in de herfstvakantie iets spannends te beleven!
16 t/m 24 oktober 2021

6. Festival Circolo

Tilburg (Noord-Brabant) - Het grootste circusfestival van Nederland. Festival Circolo toont je het circus van de toekomst. Tien dagen gevuld met het circus van nú verspreid over internationale voorstellingen vol spektakel, acrobatiek en humor.
22 t/m 31 oktober 2021

7. Speurtocht Het gestolen recept

Speurtocht Het gestolen recept
Haarzuilens (Utrecht) - Deze herfstvakantie heeft Kasteel de Haar hulp nodig van alle speurders en detectives! Chefkok Jean-Luc is er, na een akkefietje met de barones, vandoor gegaan. Het is echt verschrikkelijk als het recept verloren gaat. Daarom doet de barones bij deze een oproep aan alle kinderen om te helpen zoeken.
16 t/m 31 oktober 2021

8. Herfst & historie

Eindhoven (Noord-Brabant) - Luister naar verhalen over vroeger bij het kampvuur en ontdek de historie tijdens de herfst! Beleef het preHistorisch Dorp op zijn knust tijdens de herfstvakantie en leer je eigen mening te vormen over vroeger.
16 t/m 31 oktober 2021

9. Caribische Week

Luttelgeest (Flevoland) - Kom deze herfstvakantie naar de Orchideeën Hoeve en schud die herfstdip even lekker van je af tijdens de Caribische Week! Ga ‘CoCo Nuts’ tijdens de gloednieuwe jungleshow in het theater, geniet van het swingende optreden van de tropische steelband of laat jouw flamingo fever stijgen tijdens een ontmoeting met de flamingoverzorger.
16 t/m 24 oktober 2021

10. Festijn Bouwsteentjes

Festijn Bouwsteentjes
Sneek (Friesland) - Voor alle LEGO fans is er het Festijn Bouwsteentjes in de herfstvakantie! Met LEGO showmodellen van LEGO Masters Ernesto Lemke en Marco ten Hoff. En ook kun je ze zelf ontmoeten!
16 t/m 24 oktober 2021

11. Speurtocht Kasteel Sterkenburg

Driebergen-Rijsenburg (Utrecht) - Altijd al op ontdekking willen gaan door een echt kasteel? Kasteel Sterkenburg geeft jou die kans met een speurtocht voor het hele gezin! Een ideaal uitje in de herfstvakantie.
Zondag 17 oktober 2021

12. Hersftspeurtocht

Hersftspeurtocht
Jelsum (Friesland) - De bomen kleuren rood en geel, de kastanjes vallen op de grond, de herfst is begonnen! Om kinderen, en hun (groot)ouders, extra te kunnen laten genieten van herfst op Dekema State kunnen kinderen vanaf 4 jaar de hele herfstvakantie terecht voor een speurtocht!
Zaterdag 16 t/m zondag 24 oktober 2021

13. Herfstvakantie bij Nationaal Militair Museum

Soesterberg (Utrecht) - Bij Nationaal Militair Museum is binnen én buiten van alles te doen! Leer alles over camouflage met de speurtocht 'Camouflage: je ogen bedrogen' én de nieuwe activiteit Operatie Woodland!: een spannende outdoor lasergame-missie.
16 t/m 31 oktober 2021

14. Waar is Willem? in Het Scheepvaartmuseum

Amsterdam - Een bezoek aan Het Scheepvaartmuseum mag je deze herfstvakantie niet missen! Er valt voor families met kinderen vanaf 3 en vanaf 6 jaar van alles te ontdekken & te doen. Rond het thema 'Waar is Willem?' zijn er leuke activiteiten.
16 t/m 24 oktober 2021

15. Herfstvakantie bij huis Verwolde

Laren (Gelderland) - Inde herfstvakantie biedt Huis Verwolde leuke activiteiten voor kinderen. Tijdens Op stap met de gouvernante mogen kinderen verkleed als freules of jonkers mee op een bijzondere wandeling door het huis. Er is een voorsteling Monstersoep van Professor Bombasticus. En je kunt met de de knapzak op pad in de omgeving!
Diverse data van 20 t/m 24 oktober 2021

16. Nog meer leuke dingen doen in de herfstvakantie

In de herfstvakantie zijn er ook leuke evenementen met als thema Halloween. Met vrolijke Halloween-activiteiten voor de hele familie. Lekker griezelen en magie beleven met deze halloween uitjes voor kinderen. En wil je nog meer leuke dingen doen in de herfstvakantie? Bekijk de uitagenda voor kinderen.

Leuke activiteiten om de regio te verkennen
Lichtkunstfestivals - Beleef een magisch schouwspel van licht deze wintermaanden
Halloween voor durfals - Horroravonden en huiveringwekkende events
De 10 leukste dierentuinen
Verrassend er op uit .. »