Inloggen

De 10 leukste dierentuinen in Nederland

Links: WildlandsRechts: Burgers' Zoo
Hoeveel dierentuinen ken je? Nederland kent tal van dierentuinen en zoo's, waarvan er vele nog niet zo bekend zijn. Ken jij deze allemaal al?

Bekijk hieronder de 10 populairste dierentuinen in Nederland.

1. Wildlands Adventure Zoo Emmen

Wildlands Adventure Zoo Emmen
In Wildlands Adventure Zoo Emmen kun je een wereldexpeditie maken in één dag. Je reist samen door de jungle, het poolgebied en de savanne. Als echte globetrotter ontdek je nieuwe werelden, sta je oog in oog met wilde dieren en beleef je spannende avonturen.

2. Burgers' Zoo

Dierentuin Burgers' Zoo is een park dat bestaat uit grootschalige nagebouwde leefgebieden van dieren en planten. De leefgebieden geven een natuurgetrouwe presentatie van het leven van de dieren weer.

Ook is er het Burgers' Kids Jungle, een volledig overdekte speeltuin in de vorm van een Zuid- en Midden-Amerikaans jungledorp.

Door het jaar heen zijn er diverse activiteiten in ..

3. Ouwehands Dierenpark Rhenen

Ouwehands Dierenpark Rhenen
Er valt van alles te zien en te beleven in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Bewonder de enige koala's in Nederland. Of breng een bezoek aan de reuzenpanda's. Verder is er het Berenbos, de Zeeleeuwenshow, Apen op Stelten, het biotopen aquarium, een Latijns-Amerikaanse jungle en meer.

Kinderen kunnen zelf ervaren hoe dieren zich voortbewegen in RavotAapia. Dit is Europa's grootste ..

4. DierenPark Amersfoort

DierenPark Amersfoort
Dierenpark Amersfoort is een grote dierentuin met wel 150 diersoorten. Zowel bekende als minder bekende (en zeldzame) dieren zijn hier van dichtbij te bewonderen.

5. Dierenpark Taman Indonesia

Taman Indonesia is een exotisch dierenpark waarbij je je waant in de tropische omgeving van Indonesië. Je vindt er een bonte verzameling van ruim 50 verschillende soorten vogels en tal van kleine Aziatische zoogdieren.

Niet alleen ontmoet je spannende Aziatische dieren zoals de Binturong, de Loewaks en Maleise Bosuilen, je kunt ook een kijkje nemen in een traditioneel Mentawai paalwoning, ..

6. DoeZoo

Maak kennis met de wereld van insekten in DoeZoo Insektenwereld. Hier kun je spelenderwijs kennis maken met deze dieren en hun plaats die zij in de kringloop innemen. Behalve een groot aantal insekten zelf kom je ook insektenetende planten en dieren tegen, zoals hagedissen, neusberen, kikkers, spinnen en slangen.

7. Aqua Zoo Leeuwarden

Aqua Zoo Leeuwarden
Aqua Zoo Leeuwarden is met de uitgebreide diercollectie, de natuurlijke uitstraling van het park en de bijzondere dierverblijven waar je tussen de dieren loopt, een van de leukste dagjes dierentuin van Noord-Nederland. Beleef de unieke momenten die je niet snel zult vergeten!

Beleef de spetterende zeeberenshow, laat je omringen door los lopende ringstaartmaki's en wandel over het strand ..

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Berkenhof Tropical Zoo

Stap in een wereld vol natuur, kleuren en pracht. In Berkenhof Tropical Zoo en Vlindertuin zijn onder andere tropische vlinders, kleurrijke kameleons en schitterende toekans te bewonderen. Durf jij een hagedis op je hoofd te zetten?

De Tropical Zoo heeft ook een overdekte kids Jungle en Buitenspeelbos waar je kunt klimmen en klauteren. Maak een spannende tocht door de Fossielenmijn en kom ..

9. Dierenpark De Oliemeulen

In dierenpark De Oliemeulen zijn reptielen, vogels en zoogdieren uit alle windsteken samengebracht. Zo zijn er apen, papegaaien, slangen, vogelspinnen, wasberen en hagedissen. Een kleurrijke verzameling dieren in het 'vreemdste dierenpark van Nederland', zoals de dierentuin zichzelf omschrijft.

Enkele keren per week zijn er roofvogeldemonstraties en demonstraties met slangen en ..

10. Speel- en Dierenpark Sanjesfertier

Speel- en Dierenpark Sanjesfertier
Kom snel een kijkje nemen in het enige combi speel- en dierenpark in Noord-Nederland. Bij Speel- en Dierenpark Sanjesfertier maakt het niet uit of de zon schijnt of het regent; hier kunnen jong en oud zich uren vermaken.

Stap in de monorail en bekijk het speelpark van bovenaf. Of test je verkeersinzicht in het verkeerspark. Bouw een kasteel op de blokkenzolder.

11. MeerZoo

Meerzoo is een gezellig dierenpark. Hier kijk je je ogen uit. Voor jong en oud is een bezoek leuk en interessant. De kinderen kunnen zich vermaken in de speeltuinen en op de kinderboerderij. Hier kun je geiten, cavia's, konijnen, varkens en andere lieve dieren zien.

12. BestZOO

BestZOO
Midden in Brabant ligt BestZOO. In dit mooie en gezellige dierenpark kun je veel dieren uit verschillende werelddelen zien. Een jaguar, oehoe, landschildpad, apen en nog veel meer!

13. Dierenvallei

In de Dierenvallei ben je van harte welkom. Neem een kijkje bij de schapen, geiten en kippen. Knuffel de liefste konijnen en cavia's en bewonder de twee kleine varkentjes.

14. GaiaZOO

GaiaZOO
GaiaZOO is een dierentuin vol avontuur, die je dicht bij de natuur brengt. Maak kennis met de mooiste dieren uit alle windstreken zoals gorilla's, muskusossen, rendieren, neushoorns, giraffen, cheeta's en leeuwen. Zo reis je in GaiaZoo in één dag over de hele wereld.

15. Dierenrijk

Dierenrijk
In Dierenrijk maak je kennis met de leukste én lelijkste dieren van Europa en daarbuiten. Zo zijn er de bruine beren en lynxen in de Alpen, wisenten en wilde zwijnen in het Oerbos en de Aziatische olifanten.

Gedurende de hele dag zijn er voederpresentaties en kun je op alle zondagen samen met een gids een begeleide wandeling maken door het park. In juli en augustus vinden de rondleidingen ..

De leukste fairs en markten in augustus
Oldtimer evenementen - voor liehebbers van klassiekers
Zomervakantie uitjes Zeeland - 10 x activiteiten en uitstapjes
10 x openlucht bioscopen in Nederland
Toon de nieuwste thema's »