De 10 leukste dierentuinen in Nederland

Links: WildlandsRechts: bestzoo.nl
Hoeveel dierentuinen ken je? Nederland kent tal van dierentuinen en zoo's, waarvan er vele nog niet zo bekend zijn. Ken jij deze allemaal al?

1. Wildlands Adventure Zoo Emmen

Wildlands Adventure Zoo Emmen
In Wildlands Adventure Zoo Emmen kun je een wereldexpeditie maken in één dag. Je reist samen door de jungle, het poolgebied en de savanne. Als echte globetrotter ontdek je nieuwe werelden, sta je oog in oog met wilde dieren en beleef je spannende avonturen.
34 stemmen Meer info

2. Burgers' Zoo

Dierentuin Burgers' Zoo is een park dat bestaat uit grootschalige nagebouwde leefgebieden van dieren en planten. De leefgebieden geven een natuurgetrouwe presentatie van het leven van de dieren weer.

Ook is er het Burgers' Kids Jungle, een volledig overdekte speeltuin in de vorm van een Zuid- en Midden-Amerikaans jungledorp.
31 stemmen Meer info

3. Ouwehands Dierenpark Rhenen

Ouwehands Dierenpark Rhenen
Er valt van alles te zien en te beleven in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Zo is er het Berenbos, de Zeeleeuwenshow, Apen op Stelten, het biotopen aquarium, een Latijns-Amerikaanse jungle en meer.
29 stemmen Meer info

4. DierenPark Amersfoort

DierenPark Amersfoort
Dierenpark Amersfoort is een grote dierentuin met wel 150 diersoorten. Zowel bekende als minder bekende (en zeldzame) dieren zijn hier van dichtbij te bewonderen.
27 stemmen Meer info

5. Dierenpark Taman Indonesia

Taman Indonesia is een exotisch dierenpark waarbij je je waant in de tropische omgeving van Indonesië. Je vindt er een bonte verzameling van ruim 50 verschillende soorten vogels en tal van kleine Aziatische zoogdieren.
24 stemmen Meer info

6. DoeZoo

Maak kennis met de wereld van insekten in DoeZoo Insektenwereld. Hier kun je spelenderwijs kennis maken met deze dieren en hun plaats die zij in de kringloop innemen. Behalve een groot aantal insekten zelf kom je ook insektenetende planten en dieren tegen, zoals hagedissen, neusberen, kikkers, spinnen en slangen.
22 stemmen Meer info

7. Aqua Zoo Friesland

Aqua Zoo Friesland
AquaZoo Friesland is met de uitgebreide diercollectie, de natuurlijke uitstraling van het park en de bijzondere dierverblijven waar je tussen de dieren loopt, een van de leukste dagjes dierentuin van Noord-Nederland. Beleef de unieke momenten die je niet snel zult vergeten!
19 stemmen Meer info

8. Berkenhof Tropical Zoo

Stap in een wereld vol natuur, kleuren en pracht. In Berkenhof Tropical Zoo en Vlindertuin zijn onder andere tropische vlinders, kleurrijke kameleons en schitterende toekans te bewonderen. Durf jij een hagedis op je hoofd te zetten?
16 stemmen Meer info

9. Dierenpark De Oliemeulen

In dierenpark De Oliemeulen zijn reptielen, vogels en zoogdieren uit alle windsteken samengebracht. Zo zijn er apen, papegaaien, slangen, vogelspinnen, wasberen en hagedissen. Een kleurrijke verzameling dieren in het 'vreemdste dierenpark van Nederland', zoals de dierentuin zichzelf omschrijft.
14 stemmen Meer info

10. Speel- en Dierenpark Sanjesfertier

Speel- en Dierenpark Sanjesfertier
Kom snel een kijkje nemen in het enige combi speel- en dierenpark in Noord-Nederland. Bij Speel- en Dierenpark Sanjesfertier maakt het niet uit of de zon schijnt of het regent; hier kunnen jong en oud zich uren vermaken.

Stap in de monorail en bekijk het speelpark van bovenaf. Of test je verkeersinzicht in het verkeerspark. Bouw een kasteel op de blokkenzolder.
12 stemmen Meer info

11. MeerZoo

Meerzoo is een gezellig dierenpark. Hier kijk je je ogen uit. Voor jong en oud is een bezoek leuk en interessant. De kinderen kunnen zich vermaken in de speeltuinen en op de kinderboerderij. Hier kun je geiten, cavia's, konijnen, varkens en andere lieve dieren zien.
1 stem Meer info

12. Landgoed Hoenderdaell

Landgoed Hoenderdaell
Landgoed Hoenderdaell is een fascinerende plek voor jong en oud. Bewonder dobberende krokodillen, spelende ringstaartmaki's, honderden kleurrijke vogels en kleine damherten. Ga ook eens kijken bij de roofvogelshow.
1 stem Meer info

13. BestZOO

Midden in Brabant ligt BestZOO. In dit mooie en gezellige dierenpark kun je veel dieren uit verschillende werelddelen zien. Een jaguar, oehoe, landschildpad, apen en nog veel meer!
1 stem Meer info

14. Zoo Bizar

In Zoo Bizar maak je wel heel letterlijk kennis met allerlei bijzondere kleine dieren. Er wordt over verteld en sommige dieren mag je ook aanraken en er mee op de foto.. Een leuke én leerzame belevenis voor alle leeftijden!
1 stem Meer info

15. Dierenrijk

In Dierenrijk maak je kennis met de leukste én lelijkste dieren van Europa en daarbuiten. Zo zijn er de bruine beren en lynxen in de Alpen, wisenten en wilde zwijnen in het Oerbos en de Aziatische olifanten.
1 stem Meer info

Verrassend er op uit .. »