Menu
Tips

De 10 leukste musea van Groningen

Links: © Aly Poelstra - Borg- & Rijtuigmuseum NienoordRechts: © Rudy Brinkman
Hoe vaak ga jij naar een museum? Ken je deze musea in Groningen al? Ook de minder bekende musea in dit overzicht zijn de moeite waard. Laat je verrassen!

1. Muzeeaquarium Delfzijl

Muzeeaquarium Delfzijl
Muzeeaquarium Delfzijl is in 2018 heropend en is een eigentijds en verrassend familiemuseum geworden. Het ontdekken van de natuur- en cultuurgeschiedenis van dit deel van Nederland staat centraal.
41 stemmen Meer info

2. Museumhuisje 't Hoeske van opoe Iet

Museumhuisje t'Hoeske van opoe Iet, een onvermoede schat in hartje Delfzijl. Een sfeervol museum gevestigd in een woning Amsterdamse School in de wijk Oud-West nabij openbaar vervoer en het centrum.
38 stemmen Meer info

3. Borg- & Rijtuigmuseum Nienoord

Borg- & Rijtuigmuseum Nienoord
Kijk hier je ogen uit! Museum Nienoord bezit de grootste collectie rijtuigen ter wereld. Bekijk de ruim 250 koetsen en arrensleden. Het museum bevindt zich op een prachtig historisch landgoed. Ook Borg Nienoord, met een prachtige binnenplaats en tuin, is te bezichtigen.

Bewonder de paardenstallen, het restauratieatelier en de bijzondere schelpengrot. Deze schelpengrot is omstreeks 1700 ..
35 stemmen Meer info
Blijf automatisch op de hoogte!


Ongeldig e-mailadres

4. De Theefabriek

Als theeliefhebber ben je bij De Theefabriek op de goede plek! Hier vind je het enige theemuseum in Nederland. Ook is er een gezellige theeschenkerij waar je kunt kiezen uit 300 soorten thee. In de theewinkel kun je terecht voor de lekkerste smaken.
33 stemmen Meer info

5. Museum Stad Appingedam

Museum Stad Appingedam
Museum Stad Appingedam is een cultuurhistorisch museum dat vertelt over de geschiedenis en ontwikkeling van de stad Appingedam en haar omgeving.
30 stemmen Meer info

6. Museum Musica

Maak in Museum Musica een ontdekkingstocht in muziek. Hier zie je de ontwikkelingen van muziek door de jaren heen. Dans mee met het draaiorgel of laat je verrassen door muziekinstrumenten van vroeger!
26 stemmen Meer info

7. Groninger Museum

Groninger Museum
Het Groninger Museum is door haar moderne architectuur een kunstwerk op zich. Binnen haar muren herbergt het museum een schat aan kunstwerken en kunstcollecties. Vaste collecties zijn o.a. de Mesdagcollectie (met werk van schilders uit de Haagse School), de collectie Munten en Penningen, het Aziatisch Keramiek en het Werkman archief.
22 stemmen Meer info

8. MOW I Museum Westerwolde

Aan de lange, statige Hoofdweg van Bellingwolde vind je een uniek museum dat steeds nieuwe exposities toont, grotere en kleinere naast elkaar. Vaak rond kunst maar ook met oog voor de geschiedenis en verbeelding van Westerwolde.
19 stemmen Meer info

9. Landgoed Verhildersum

Landgoed Verhildersum is prachtig gelegen. Er is altijd wat te doen of te beleven. Maak een ontspannen wandeling door de mooie beeldentuin of breng een bezoek aan de ingerichte Borg. Kom ook te weten hoe het plattelandsleven er voor de mechanisatie uitzag.
16 stemmen Meer info

10. Streekhistorisch Centrum Stadskanaal

Streekhistorisch Centrum Stadskanaal
Het Streekhistorisch Centrum (SCS) is gevestigd in een monumentale herenboerderij en laat in wisselende tentoonstellingen de geschiedenis van Stadskanaal en deze streek zien. Ook is er een documentatiecentrum voor familieonderzoek.
13 stemmen Meer info

11. Landgoed Fraeylemaborg

De Fraeylemaborg is gelegen op een prachtig landgoed. Het park heeft een Engelse landschapsstijl. Je waant je in vroegere tijden. In het park staan ornamenten uit de 17e en 18e eeuw.
1 stem Meer info

12. Museum voor Handwerktuigen Station Kropswolde

Museum voor Handwerktuigen Station Kropswolde
Het Museum voor Handwerktuigen bestaat uit een zeer diverse collectie werktuigen van meestal verdwenen beroepen. Ook zijn er regelmatig wissel tentoonstellingen. Daarnaast heeft het museum een voor Nederland unieke collectie Groninger rijwielen van meest reeds verdwenen fabrieken.
1 stem Meer info

13. Museum Lammert Boerma

Museum met werk van de kunstenaars Lammert Boerma en Janke Steneker. Lammert Boerma is een beeldend kunstenaar en maakt vooral realistische en surrealistische schilderijen. Janke Steneker maakt meer abstracte schilderijen.

De kunst wordt met veel zorg tentoongesteld in een historische boerderij die geheel gerestaureerd is. Temidden van schitterend ingerichte kamers is de kunst ..
1 stem Meer info

14. Klooster Ter Apel

In dit klooster kom je veel te weten over de klooster- en kerkgeschiedenis en religieuze kunst. Bewonder schilderijen en middeleeuwse gebruiksvoorwerpen, meubels en sculpturen. Ook kun je de tien iconen van beeldend kunstenaar Theo Berends zien.
1 stem Meer info

15. Museum Møhlmann

Museum Møhlmann is een landelijk bekend platform voor hedendaagse realistische en figuratieve kunst. Voor kunst dus die wat voorstelt. Het museum is gevestigd in Rijksmonument de Muzeheerd aan de rand van het historische stadje Appingedam. Er is ook een koffiekamer en een museumtuin.
1 stem Meer info

Alle musea in Groningen
De 10 leukste theaters van Groningen
Sinterklaas uitjes en evenementen
De 10 leukste dierentuinen
Welke gevolgen hebben de coronamaatregelen voor uitjes en evenementen
Verrassend er op uit .. »