Inloggen

De 10 leukste musea van Zeeland

Links: WatersnoodmuseumRechts: © Styling Maarten Spruyt Fotograaf Koen Hauser
Hoe vaak ga jij naar een museum? Ken je deze musea in Zeeland al? Ook de minder bekende musea in dit overzicht zijn de moeite waard. Laat je verrassen!

1. Vleeshal

Vleeshal
Kunst met een hoofdletter V
Kunst met een hoofdletter K staat voor gevestigde kunst. Vleeshal ontwikkelt en toont kunst met een hoofdletter V: veelzijdig, verrassend en vernieuwend.

Vleeshal is een centrum voor hedendaagse kunst. Vleeshal ontwikkelt samen met (inter)nationale kunstenaars nieuwe werken, speciaal voor haar unieke gotische tentoonstellingsruimte. Sinds de jaren zeventig worden ..
42 stemmen Toon info

2. Museumbunker Vlissingen

Kom veel te weten over de Duitse verdedigingslinie Atlantikwall in de Museumbunker Vlissingen. Stichting Bunkerbehoud heeft een aantal bunkers ingericht waarbij de Tweede Wereldoorlog centraal staat. Neem een kijkje en leer over de intensieve strijd die gevoerd is.
38 stemmen Toon info

3. Bunkermuseum Zoutelande

Bunkermuseum Zoutelande
Kom veel te weten over de Duitse verdedigingslinie Atlantikwall in het Bunkermuseum Zoutelande. Stichting Bunkerbehoud heeft een aantal bunkers ingericht waarbij de Tweede Wereldoorlog centraal staat. Neem een kijkje en kom veel te weten over de intensieve strijd die gevoerd is.
35 stemmen Toon info

4. Watersnoodmuseum

Watersnoodmuseum
In het Watersnoodmuseum krijg je een beeld van wat er gebeurd is op 1 februari 1953. Je krijgt een indruk van de tijden voor en na de overstroming. In het museum kom je achter de feiten van de watersnoodramp in Zeeland. Indrukwekkend voor jong en oud.

Het museum bevindt zich in caissons die zijn gebruikt voor het sluiten van het laatste gat in de dijken. Er zijn verschillende verhalen van ..
32 stemmen Toon info

5. Historisch Museum De Bevelanden

In het centrum van Goes in een voormalig klooster en weeshuis is het Historisch Museum De Bevelanden gevestigd. Het museum is de schatkamer van het cultureel erfgoed van de Bevelanden.
30 stemmen Toon info

6. Burghse Schoole

Kom snel eens een kijkje nemen in de Burghse Schoole. Dit authentieke schooltje uit 1845 neemt je mee terug in de tijd. De school is karakteristiek voor het dorp. Bekijk de griffel, het leitje, de inktlap, het schoolbord en het leesplankje.
28 stemmen Toon info

7. Zeeuws Museum

Zeeuws Museum
Het Zeeuws museum toont met prachtige, eigentijdse presentaties het Zeeuws erfgoed. Zoals porselein, zilver, schilderijen en bijzondere tapijten met zeeslagen uit de 16e eeuw. Maar je vindt hier ook een uitgebreid overzicht van de mode en de geschiedenis van de streekdrachten.
24 stemmen Toon info

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Zeeuws maritiem muZEEum

Het MuZEEum is gevestigd in een aantal monumentale panden die met inbreng van moderne architectuur met elkaar verbonden zijn. Hierdoor is dit alleen al architectonisch een zeer aansprekend bouwwerk. Het museum bestaat uit een aantal tentoonstellingruimtes en 2 tuinen.

Het MuZEEum toont de betekenis van de zee voor Zeeland. Zowel in het verleden als in het heden. Via een brede collectie ..
20 stemmen Toon info

9. Marie Tak van Poortvliet Museum

Verscholen in een mooie rozentuin in Domburg ligt het kleine Marie Tak van Poortvliet Museum. Domburg was begin vorige eeuw een bekende kunstenaarskolonie, met Mondriaan, Toorop, Mies Elout en veel andere kunstenaars. Het museum is een kopie van het kleine tentoonstellingsgebouw uit die tijd.
17 stemmen Toon info

10. Het Fruitteeltmuseum

Het Fruitteeltmuseum
Tussen de boomgaarden van Kapelle, ook wel 'de bloesem van Zeeland' genoemd, ligt het Fruitteeltmuseum. Je kunt hier de geschiedenis en cultuur van appels en peren beleven vanaf de Middeleeuwen tot nu. In de museumtuin kun je genieten van veel verschillende oude rassen fruitbomen.
14 stemmen Toon info

11. Museum Arnemuiden - ’t Stadhuys

Museum Arnemuiden bevindt zich in het stadhuis en in ’t Uusje van Eine, dat er tegenover ligt. Je komt hier alles te weten over de geschiedenis van de Arnemuidenaren. Beleef bijzondere verhalen uit vroegere tijden. Een bezoek is leuk en interessant voor jong en oud.
3 stemmen Toon info

12. Industrieel Museum Sas van Gent

Industrieel Museum Sas van Gent
Het Industrieel Museum Sas van Gent geeft een goede induk over het onstaan van de industrialisatie in Zeeland eind 19e eeuw. De verschillende collecties laten je het verleden terugzien.
3 stemmen Toon info

13. Museum Hulst

Museum Hulst (voorheen Museum De Vier Ambachten) is gevestigd in een zogenaamd voormalig refugium (vluchthuis). Het heeft klederdrachten, vlasstal, klompenmakersstal, travaille, allerlei oude werktuigen gebruikt in de landbouw en archeologische voorwerpen in haar collectie. Haar hoofdthema's zijn: Reynaert de Vos, Vesting Hulst en Cisterziencers.
3 stemmen Toon info

14. Museum Veere - De Schotse Huizen

Museum Veere - De Schotse Huizen
Museum Veere bestaat uit de twee locaties De Schotse Huizen en het Stadhuis. De Schotse Huizen is een eigenzinnig museum. De collectie bestaat uit de originele beelden van de heren en vrouwen van het geslacht Van Borsele. Via enkele stijlkamers ga je terug in de tijd van de Schotse wolhandel op Veere.

Met de audiotoer hoort u de verhalen die achter de collectie schuilgaan. Voor kinderen zijn ..
2 stemmen Toon info

15. 't Kerkje van Ellesdiek

In de voormalig hervormde kerk van Ellewoutsdijk is 't Kerkje van Ellesdiek gevestigd. Het is nu een centrum waar levensbeschouwing, cultuur en vriendschap samenkomen. Er worden diverse activiteiten georganiseerd, zoals exposities, voorstellingen en tentoonstellingen.
2 stemmen Toon info

Alle musea in Zeeland
De 10 leukste attracties van Zeeland
De mooiste tuinen in Nederland
Zomervakantie uitjes Gelderland - 10 x activiteiten en uitstapjes
Beleef een actief en stoer uitje bij één van deze indoor trampolineparken
Toon de nieuwste thema's »