Menu
Tips

4 en 5 mei 2021 - Bevrijdingsfestivals, evenementen en activiteiten

Links: Davina Michelle - Ambassadeur van de Vrijheid 2021Rechts: theaternadedam.nl
We herdenken en vieren de vrijheid vooral online dit jaar. Er wordt door de organisaties van alles uit de kast getrokken om op 5 mei via een livestream samen de vrijheid te vieren.

Zo worden de verhalen levend gehouden met voorstellingen, een online escape game en bevrijdingsfestivals. Op 4 mei herdenken we het einde van de Tweede Wereldoorlog. Een dag later vieren we dat we in vrijheid kunnen leven. Thema dit jaar is 'Na 75 jaar vrijheid'.

Bekijk hieronder de coronaproof evenementen die met de tweede wereldoorlog en de bevrijding te maken hebben én de bevrijdingsfestivals op 5 mei 2021.

Ervaar online het festivalgevoel met de Bevrijdingsfestivals

Ervaar online het festivalgevoel met de Bevrijdingsfestivals
Online - De veertien Bevrijdingsfestivals zijn op 5 mei online mee te beleven. In een gezamenlijk online programma kun je genieten van ruim 200 optredens en activiteiten. Ambassadeurs van de Vrijheid zijn dit jaar: Davina Michelle, Tino Martin en Jonna Fraser.

Daarnaast hebben de meeste provincies een eigen online bevrijdingsfestival programma. Bekijk de Bevrijdingsfestivals in Nederland per provincie.Verhalen die niet vergeten mogen worden met Theater na de Dam

Online en op locatie - Theater Na de Dam houdt verhalen over WOII levend. Met Theater Na de Dam zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om de Nationale Dodenherdenking van extra betekenis te voorzien.

Op 4 mei bestaat het (op de maatregelen afgestemde) programma van deze twaalfde editie uit indrukwekkende livestreams, podcasts, korte films, wandelingen, performances en meer.

Speel de Online Escape Room - De Verloren Herinnering

Speel de Online Escape Room - De Verloren Herinnering
Een aantal escape rooms hebben de handen ineen geslagen in het begin van de coronatijd en deze online Escape Room ontwikkeld, met als thema 75 jaar bevrijding.

In 'De Verloren Herinnering' word je meegenomen in een verhaal van een geallieerde Canadese piloot. Het spel biedt een meeslepend liefdesverhaal en heel wat gevarieerde puzzels.
Blijf automatisch op de hoogte!


Ongeldig e-mailadres

Wandel langs Zandsculpturen over 75 jaar bevrijding

Bant - Vorig jaar opgebouwd, maar deze maand nog voor het laatst te zien: In het Kuinderbos staan zandsculpturen in het teken van 75 jaar bevrijding. De route is in totaal 2,5 km lang en gaat over onverharde bospaden.

Welke gevolgen hebben de coronamaatregelen voor uitjes en evenementen
De leukste uitjes voor treinliefhebbers
Sinterklaas uitjes en evenementen
Sinterklaas vieren met tieners
Verrassend er op uit .. »