Menu
Tips

Dit zijn de coronamaatregelen voor evenementen vanaf 26 november

Vanaf zondag 28 november 2021 gelden er verdere aangescherpte coronamaatregelen en een avondlockdown. Het aantal besmettingen met corona nemen hard toe en de ziekenhuisopnames lopen te veel op. Daarom zijn er strengere regels en die gaan op 28 november in.

De basisregels, zoals handen wassen en 1,5 meter afstand houden, blijven belangrijk. Welke maatregelen er verder gaan gelden voor festivals, evenementen en uitjes, zetten we hieronder op een rijtje.

Welke coronamaatregelen gelden voor evenementen?

Welke coronamaatregelen gelden voor evenementen?
- Er geldt een sluitingstijd voor alle locaties en evenementen tussen 17.00 en 05.00 uur.
- 1,5 meter afstand en een mondkapje wordt verplicht op alle plaatsen waar een vaste zitplaats geldt. Zoals in de horeca, in bioscopen en theaters. Dit heeft effect op het aantal bezoekers. Er kunnen minder mensen binnen zijn.
- 1,5 meter afstand en een mondkapje wordt verplicht op doorstroomlocaties, bijvoorbeeld op beurzen. Dit heeft effect op het aantal bezoekers. Er kunnen minder mensen worden toegelaten.

Deze maatregelen komen bovenop de adviezen en regels die op dit moment al voor iedereen gelden zoals:
- de basisregels;
- de mondkapjesplicht;
- een maximale groepsgrootte van 1250 mensen in grote zalen;
- de inzet van het coronatoegangsbewijs en vaste zitplaats in de horeca en de cultuursector.

Evenementen en uitjes op Uitzinnig.nl

We proberen Uitzinnig.nl zo up-to-date mogelijk te houden. De nieuwe maatregelen treffen veel evenementen. Veel organisaties zijn zich aan het beraden of ze wel of niet door kunnen gaan en in welke vorm.

Ook zijn er evenementen en uitjes die wel gewoon door kunnen gaan met aangepaste openingstijden en voldoen aan alle coronamaatregelen. Klik altijd door naar de website van het betreffende evenement of uitje voor de laatste updates.

De nieuwe maatregelen gelden in ieder geval tot 19 december 2021. De situatie wordt op dinsdag 14 december 2021 opnieuw beoordeeld. Wil je alle regels nog eens nalezen? Check dan Rijksoverheid.nl.

De 10 leukste dierentuinen
De leukste uitjes voor treinliefhebbers
Sinterklaas vieren met tieners
Sinterklaas uitjes en evenementen
Verrassend er op uit .. »