Welke gevolgen heeft de strenge lockdown voor uitjes en evenementen?

Na de laatste persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge bleek dat de huidige regels van de strenge lockdown blijven gelden en worden verlengd t/m 14 maart 2021.

Welke maatregelen, die effect hebben op uitjes en evenementen, dat zijn zetten we hieronder op een rijtje.

Lockdown tot en met 14 maart 2021

Lockdown tot en met 14 maart 2021
We kunnen er heel kort over zijn. Met ingang van 15 december geldt er een strenge lockdown. En daarmee moeten alle uitjes de deuren sluiten tot in ieder geval 14 maart 2021. Dit geldt voor onder andere musea, theaters, attracties, muziekpodia, bioscopen, pretparken, dierenparken en zwembaden.

Verder zijn alle evenementen verboden op een paar uitzonderingen na. Uiteraard mogen online evenementen wel plaats vinden. Medio maart beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna mogelijk is.

Lichtpuntje voor grote festivals en evenementen

Wel is er een lichtpunt; er komt een garantiefonds voor evenementen. Dat betekent dat organisatoren aan de slag kunnen met het plannen en opzetten van festivals en grote evenementen, vanaf een moment dat dat weer verantwoord is.

Deze regeling zal per 1 juli ingaan. Festivals en evenementen die voor de periode daarna gepland staan kunnen dan gebruik maken van deze regeling, indien nodig. Hoe de regeling er precies uit gaat zien, werkt het kabinet nog uit. Er is minimaal 300 miljoen euro voor gereserveerd. Deze festivals staan gepland voor de zomer en najaar van 2021.

Verrassend er op uit .. »