Inloggen

Op bezoek bij de Sint in een Sinterklaashuis

Links: Het grote Sinterklaashuis Slot AssumburgRechts: Sinterklaashuis Eindhoven
Vanaf 12 november is Sinterklaas weer in Nederland! Hij logeert met zijn Pieten op diverse locaties door het land. Ontmoet Sinterklaas bij een Sinterklaashuis op een echt kasteel, in een museum of een kerk!

Wij hebben de leukste Sinterklaashuizen en Pietenhuizen op een rijtje gezet. Bekijk ze hieronder !

1. Het grote Sinterklaashuis Slot Assumburg

Het grote Sinterklaashuis Slot Assumburg
Wist je dat het grootste Sinterklaashuis van Nederland zich bevindt in Heemskerk? In Het grote Sinterklaashuis Slot Assumburg kun je zelf zien hoe het gaat met alle voorbereidingen voor 5 december. Je kunt er zelfs logeren!
16 november t/m 4 december 2022 | Heemskerk (Noord-Holland)

2. Sinterklaashuis Eindhoven

Sinterklaashuis Eindhoven
Bij het Sinterklaashuis Eindhoven valt van alles te beleven voor kinderen. Behaal je pietendiploma, bekijk de slaapvertrekken, de pakjeskamer, postkamer en de pepernotenbakkerij. En breng een bezoek aan de Sint.
13 november t/m 4 december 2022 | Eindhoven (Noord-Brabant)

3. Het Landgoed van de Sint

Sinterklaas is weer in het land en logeert in Limburg op een heus landgoed. Kinderen mogen tijdens een bezoek van 70 minuten kijken hoe de pieten druk in de weer zijn om het beste kado voor de Sint te bedenken.
12 november t/m 4 december 2022 | Schinveld (Limburg)

4. SinterklaasBingo - Beleef een gezellige avond met het hele gezin

SinterklaasBingo - Beleef een gezellige avond met het hele gezin
Wil je een gezellige avond beleven in de Sinterklaas periode? Iets leuks doen thuis met het hele gezin? En wat een succes is bij zowel kinderen als volwassenen? Dan hebben we iets leuks voor jou! De Sinterklaasbingo voor het hele gezin. Lees snel verder...

5. Kasteel van Sinterklaas op het Muiderslot

Eind november verblijft Sinterklaas met zijn Pieten op het Muiderslot. Hij nodigt alle kinderen uit om naar het Kasteel van Sinterklaas te komen tijdens de laatste twee weekenden van november en het eerste weekend van december. Maar ook op doordeweekse dagen is er van alles te beleven.
19 november t/m 4 december 2022 | Muiden (Noord-Holland)

6. Het Kasteel van Sinterklaas in Helmond

Jaarlijks logeert Sinterklaas met zijn vele SchoorsteenPieten in het mooie kasteel van Helmond. In het Kasteel van Sinterklaas kun je de mooi ingerichte kamers bewonderen. Ook op het voorterrein van het Kasteel is erg veel vermaak.
15 november t/m 3 december 2022 | Helmond (Noord-Brabant)

7. Huis van Nicolaas

Huis van Nicolaas
Het Huis van Nicolaas, hét logeeradres van Sint en Pieten tijdens hun verblijf in Nederland, opent de deuren in de prachtige historische omgeving van het Franciscus Huis Weert. Hier kunnen kinderen een kijkje nemen in diverse kamers van de Sint en Pieten.
15 november t/m 4 december 2022 | Weert (Limburg)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Huis van Sinterklaas Utrecht

Sinterklaas komt weer logeren in Museum Catharijneconvent! De kinderen komen via een route van 50 minuten langs de diverse vertrekken van Sinterklaas. Spelenderwijs leren ze meer over de geschiedenis en het leven van de goedheiligman.
12 november t/m 5 december 2022 | Utrecht (Utrecht)

9. Pakhuis van Sinterklaas

Speciaal voor het Pakhuis van Sinterklaas worden de lighallen van Museum BroekerVeiling omgetoverd tot een trainingscentrum waar de Pieten hun conditie op peil kunnen houden. Uiteraard zijn kinderen van harte welkom!
12 november t/m 3 december 2022 | Broek op Langedijk (Noord-Holland)

10. Pietendorp

Pietendorp
Muziekpieten, Postpieten, Schoolpieten, Danspieten en Hengelpieten, ze zijn er weer allemaal bij. Ze nemen hun intrek in het buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen.
20, 26 en 27 november 2022 | Enkhuizen (Noord-Holland)

11. Het Grote Pietenhuis

Het Grote Pietenhuis is weer in Alkmaar te bezoeken. In de Grote Kerk kun jij de pieten komen helpen en meedoen met de trainingen. En wie weet jouw pietendiploma halen!
19 t/m 27 november 2022: diverse data | Alkmaar (Noord-Holland)

12. Nog veel meer plekken waar je Sinterklaas kunt ontmoeten

Dit is slechts een selectie van de plekken waar Sinterklaas logeert of waar je Sinterklaas en de Pieten kunt ontmoeten. Bekijk hier alle Sinterklaas uitjes. Hier vind je ook leuke Sinterklaasvoorstellingen of Sinterklaas tentoonstellingen.

Reuzenpanda Fan Xing vertrekt naar China
Najaars uitjes - appelplukdagen - oogstfeesten - pompoendagen
De leukste fairs en markten in oktober 2023
Bewonder Kunst bij een Kunstroute of Atelierroute in september