Inloggen

Op bezoek bij de Sint in een Sinterklaashuis

Links: sintinzeist.nlRechts: Tekening Charlotte Dematons, Huis van Sinterklaas
Vanaf 18 november is Sinterklaas weer in Nederland! Hij logeert met zijn Pieten op diverse locaties door het land. Ontmoet Sinterklaas bij een Sinterklaashuis op een echt kasteel, in een museum of een kerk!

Wij hebben de leukste Sinterklaashuizen en Pietenhuizen op een rijtje gezet. Met volop leuke kinderactiviteiten. Bekijk ze hieronder ! Vergeet niet op tijd je ticket te bestellen.

1. Slot van Sinterklaas Zeist

Slot van Sinterklaas Zeist
Kom ook eens langs om een kijkje te nemen in de tijdelijke vertrekken van Sinterklaas en zijn Pieten, gevestigd in het betoverende Slot Zeist! Gedurende de Sinterklaasperiode dient Slot Zeist als de officiële residentie en verblijfplaats van de Goedheiligman.
2 en 3 december 2023 | Zeist (Utrecht)

2. Huis van Sinterklaas Utrecht

Huis van Sinterklaas Utrecht
Sinterklaas komt weer logeren in Museum Catharijneconvent! De kinderen komen via een route van 50 minuten langs de diverse vertrekken van Sinterklaas. Spelenderwijs leren ze meer over de geschiedenis en het leven van de goedheiligman.
18 november t/m 5 december 2023 | Utrecht (Utrecht)

3. Sinterklaashuis Eindhoven

Bij het Sinterklaashuis Eindhoven valt van alles te beleven voor kinderen. Behaal je pietendiploma, bekijk de slaapvertrekken van de goedheiligman en de pieten, de pakjeskamer, bakkerij en nog veel meer.
18 november t/m 3 december 2023 | Eindhoven (Noord-Brabant)

4. SinterklaasBingo - Beleef een gezellige avond met het hele gezin

SinterklaasBingo - Beleef een gezellige avond met het hele gezin
Wil je een gezellige avond beleven in de Sinterklaas periode? Iets leuks doen thuis met het hele gezin? En wat een succes is bij zowel kinderen als volwassenen? Dan hebben we iets leuks voor jou! De Sinterklaasbingo voor het hele gezin. Lees snel verder...

5. Het Landgoed van de Sint

Sinterklaas is weer in het land en logeert in Limburg op een heus landgoed. Kinderen mogen tijdens een bezoek van 70 minuten kijken hoe de pieten druk in de weer zijn om het beste kado voor de Sint te bedenken.
18 november t/m 3 december 2023 | Schinveld (Limburg)

6. Het Kasteel van Sinterklaas in Helmond

Jaarlijks logeert Sinterklaas met zijn vele SchoorsteenPieten in het mooie kasteel van Helmond. In het Kasteel van Sinterklaas kun je de mooi ingerichte kamers bewonderen. Ook op het voorterrein van het Kasteel is erg veel vermaak.
21 november t/m 4 december 2023 | Helmond (Noord-Brabant)

7. Huis van Nicolaas

Huis van Nicolaas
Het Huis van Nicolaas, hét logeeradres van Sint en Pieten tijdens hun verblijf in Nederland, opent de deuren in de prachtige historische omgeving van het Franciscus Huis Weert. Hier kunnen kinderen een kijkje nemen in diverse kamers van de Sint en Pieten.
20 november t/m 5 december 2023 | Weert (Limburg)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Het Landgoed van Sinterklaas

Sinterklaas en zijn Pieten maken er op Duinrell samen met de bezoekers één groot feest van. Beleef het SiSaSinterklaasconcert, de Pieten Parade door het park en ontdek in het Huis van Sinterklaas.
25 & 26 november en 2 & 3 december 2023 | Wassenaar (Zuid-Holland)

9. Het Logeerhuis van Sint Nicolaas in Apeldoorn

In Het Logeerhuis van Sint Nicolaas in Apeldoorn is het zowel binnen als buiten een feest. Ook zonder kaarten voor een van de rondleidingen kan de hele familie zich vermaken met de activiteiten. Want zodra je de poort binnenwandelt, word je ondergedompeld in de Magie van Sint Nicolaas.
25 en 26 november 2023 | Apeldoorn (Gelderland)

10. Pietendorp

Pietendorp
Muziekpieten, Postpieten, Schoolpieten, Danspieten en Hengelpieten, ze zijn er weer allemaal bij. Ze nemen hun intrek in het buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen.
25, 26 november en 3 december 2023 | Enkhuizen (Noord-Holland)

11. Sintfestijn op Loevestein

Dit jaar wordt Slot Loevestein omgetoverd tot een waar Sinterklaaskasteel. Breng een bezoek aan het Sintfestijn voor een onvergetelijk avontuur, vol magische momenten en spannende verrassingen.
19 november t/m 5 december 2023 | Poederoijen (Gelderland)

12. Nog veel meer plekken waar je Sinterklaas kunt ontmoeten

Dit is slechts een selectie van de plekken waar Sinterklaas logeert of waar je Sinterklaas en de Pieten kunt ontmoeten. Bekijk hier alle Sinterklaas uitjes. Hier vind je ook leuke Sinterklaasvoorstellingen of Sinterklaas tentoonstellingen.

Evenementen en Festivals in juni uitgelicht
De leukste fairs en markten in juni 2024
Beleef een actief en stoer uitje bij één van deze indoor trampolineparken
Bierfestivals en Bierevenementen in mei juni en juli 2024
Toon de nieuwste thema's »