Archeon

Terug  Zuid-Holland > Alphen aan den Rijn > Attractiepark
Archeon in Alphen aan den Rijn, Zuid-Holland
Leuk om met de kids heen te gaan! Zeker met een stempelkaart (die je er wel bij moet kopen) dan kunnen ze allerlei oude ambachten doen! ..
Lieke, 7 nov23 reviews | Lees verder »
 vindt dit leuk
(40 stemmen)
82%
Stem nu ook
In Archeon beleef je de geschiedenis van Nederland. Op dit bijzondere park staan hutten, tempels, herbergen, klooster, gildenwoningen, bruggen en poorten die elk een reconstructie van gebouwen uit vroeger tijden zijn. Deze reconstructies worden bewoond door zogenaamde Archeontolken. Deze laten je kennismaken met de gebruiken en leefomstandigheden van die tijd.

In Archeon zijn 3 perioden uit de geschiedenis van Nederland te beleven: de prehistorie, de Romeinse Tijd en de Middeleeuwen.

Archeon is niet alleen om te kijken maar nodigt je juist uit om veel te doen. Regelmatig organiseert Archeon ook grote evenementen. Hierdoor is dit park voor iedereen een boeiend en indrukwekkend dagje uit.

Openingstijden 2018

Het gehele jaar:
De openingstijden variëren. Zie de website voor actuele openingstijden.

Archeon is dagelijks geopend tijdens alle schoolvakanties.
Controleer voor een bezoek altijd even de openingstijden op de website van de locatie zelf.

Bezoekersinformatie

Archeon
Archeonlaan 1
2408 ZB  Alphen aan den Rijn
Telefoon: 0172-447744

Naar de website
Toon locatie op kaart
Voeg een review toe

Uitjes in de buurt


Meer uittips voor:binnenbuitenkids 0-4kids 5-12

Beoordelingen van Archeon

23 reviews | Voeg een review toe
Archeon scoort een 8,2 uit 10 op basis van 40 stemmen en 23 reviews.
8"Super leuk park!"
Lieke uit Bergschenhoek | 7 november 2018
Leuk om met de kids heen te gaan! Zeker met een stempelkaart (die je er wel bij moet kopen) dan kunnen ze allerlei oude ambachten doen!
Bezocht in 2017, met een groep.
7"Geweldig mooi"
V.d. Meijden uit Koudekerk aan den rijn | 9 december 2016
Gezellige sfeer, mooi park. Thema park met interessante bezienswaardigheden. . Goede bereikbaarheid en goede voorlichting van de thema's.
Bezocht in 2015, met partner.
1 persoon vindt dit nuttig
9"Erg leuk, boeiend en interessant"
Paulien uit Denhaag | 16 november 2016
De geschiedenis herleeft! Erg leerzaam en leuk, je kunt o.a. Zwaardvechten, boogschieten, brood bakken een kaarsje maken, enz. Interessant als je van geschiedenis houdt (prehistorie, middeleeuwen, romeinen). Neem wel een paraplu mee, er zijn weinig 'schuilplekken' als het regent.
Bezocht in 2016, met oudere kinderen.
9"Het is een kans om aan de vrijkaarten te komen."
A. Kers uit Voorschoten | 13 oktober 2016
Trek een dikke jas aan om in deze koude periode na de zomer wederom aan de dieren te denken om ernaar toe kunnen gaan waar we terug gaan naar vroeger.
Bezocht in 2015, met jonge kinderen.
9"Genoten ondanks onze leeftijd"
Annette root-kramer uit Dordrecht | 11 oktober 2016
Een dagje terug in de tijd . De kinderen zien dat er meer is als alleen een mobiele telefoon ze kunnen weer kind zijn. Meedoen met het verleden . Heb echt genoten . Wij waren terug in de oertijd en onze monnik leefde echt in de tijd terug grandioo voor herhaling vatbaar.
Enige minpunt de rolstoelen erg zwaar op de soms moeilijk begaanbare paden de duwers waren doodmoe na de dag. Wij zijn met twee paren geweest ruim 65+.
Bezocht in 2016, met partner.
Willeke Berger uit Krimpen aan den IJssel | 11 november 2015
Mooi en leerzaam park waar je terug gaat in het verleden. Je kunt ook kiezen voor arrangementen zoals een overnachting in het park en overdag mee gaan 'achter de schermen' verkleed als één van hun.
Suzanne van gelder uit Gouda | 11 november 2015
Het Archeon is een spectaculaire geschiedenis-ervaring.Ik ben er met enkele leerlingen geweest en zal zeker een keer terugkomen...je ademt geschiedenis en snapt op deze manier beter hoe het vroeger ging.daarbij komen nog de praktische ervaringen zoals de Romeinse massage,en het offeren van voedsel aan de goden, die het bezoek in een onvergetelijke, onuitwisbare herinnering veranderen. echt super!!!!
1 persoon vindt dit nuttig
Rita uit Barendrecht | 10 november 2015
Deze zomer met de kleinkinderen geweest. 2 jongens, zij en ook wij vonden het geweldig. Er is zoveel te leren op een leuke manier over de geschiedenis. Pijl en boog schieten vonden ze fantastisch, in de boomstam varen. En luisteren naar wat er te horen viel aan geweldige verhalen van de mensen die hier zo hun best doen om het iedereen naar de zin te maken. Ook de show in de arena hebben ze met open mond bekeken. Hoewel er een geen knutselaar is heeft hij hier olv een meisje een armbandje en een kaarsje gemaakt. Ze krijgen hier iedereen enthousiast. Kortom we hadden een geweldige dag,.
Heidi Ket uit Breda | 9 november 2012
Het Archeon is leuk en leerzaam om heen te gaan. Je beleeft zelf hoe mensen vroeger leefden. In de prehistorie en de romeinse tijd. De kinderen kunnen van alles doen. Van een brood bakken tot vechten. Je kunt er de hele dag vermaken van jong tot oud. Een echte aanrader.
Eshuis uit Rijnsburg | 28 juni 2012
Fantastisch! leuk en genoeg vertier voor een hele dag. Lekker eten en prima voorzieningen.

Ontvang de leukste Uittips voor de regio Alphen aan den Rijn

BONUS: Download gratis ons e-book met de 7 leukste Uittips per provincie.

Vul je e-mailadres in en je ontvangt de bonus en de Uittips in je mailbox.
Stuur mij tips

Wij respecteren jouw e-mail privacy.
Copyright 2018 Uitzinnig.nl/intris - Alle rechten voorbehouden