Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Het Nationale Park De Hoge Veluwe in Hoenderloo, Gelderland bewaar
Het Nationale Park De Hoge Veluwe is dé plek om rust te ervaren, bijzondere landschappen en wilde dieren te zien, maar ook deel te nemen aan georganiseerde activiteiten voor jong en oud.

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is het grootste aaneengesloten actief beheerde natuurgebied in particulier bezit in Nederland. Het Park bestaat maar liefst uit 5.400 hectare bos, heide, vennen en stuifzand. Er is een grote diversiteit aan planten- en diersoorten en het Park herbergt uiterst zeldzame Rode Lijst-soorten.

Naast de diversiteit in landschappen én de kans oog in oog te staan met wilde dieren zoals reeën, zwijnen en moeflons kun je in het Park ook terecht voor een bezoek aan het Kröller-Müller museum, het Jachthuis of het ondergrondse museum Museonder. Óf doe mee aan één van de vele georganiseerde activiteiten.

Wist je dat je gratis gebruik kunt maken van de beroemde Witte Fietsen in het Park? De ideale manier om de omgeving te verkennen!

Voor wie is dit leuk?

  • Leuk met je partner
  • Leuk uitje, ook voor alleen
  • Leuk met oudere kinderen

Bezoekersinformatie

Het Nationale Park De Hoge Veluwe
Houtkampweg 13
7352 TC  Hoenderloo
Telefoon: 0800 8353 628
Naar de website

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
 

Beoordelingen van Het Nationale Park De Hoge Veluwe

21 reviews | Voeg een review toe
Het Nationale Park De Hoge Veluwe scoort een 9,3 uit 10 op basis van 15 stemmen en 21 reviews.
8"Zo mooi"
Veltman uit Capelle aan den ijssel | 7 december 2022
Het park is zo schoon, Bewegwijzering klopt niet altijd als je een fietstocht maakt, maar een beetje om fietsen is niet erg want het is zo mooi.
Bezocht in 2022, met partner.
8"Fietstocht over de hei"
Bos uit Den haag | 21 november 2020
Met huurfietsen over de hei getrokken; wat een geweldige natuur heeft Nederland. Fietspaden zijn geweldig en dit vind je nergens op de wereld, en alles goed aangegeven met knooppunten.
Bezocht in 2020, met partner.
2 personen vinden dit nuttig
10"Zo heerlijk om daar te vertoeven en genieten van d"
Mevr. Anneke koster-hoekzema uit Lemmer | 18 november 2020
We hebben genoten en geen minpunten ontdekt-zoveel moois in eigen land! Een aanrader voor iedereen. Vooral in deze corona tijd een heerlijk uitstapje.
Bezocht in 2020, met partner.
1"Veel te duur"
Tierolf uit 's-Gravenhage | 26 augustus 2020
Indien je met auto en gezin komt, dan ben je direct arm. Ik vind dat je als Nederlander gratis in je eigen bos mag en laat de buitenlanders maar betalen.
Bezocht in 2020, met partner.
9 personen vinden dit nuttig
6"Mooi maar duur"
M.p. De boer uit Veenendaal | 7 december 2019
Het park is werkelijk prachtig. Elk seizoen is het hier enorm genieten. Door over de ruiterpaden te wandelen kun je nooit verdwalen terwijl je toch het idee hebt volledig alleen op de wereld te zijn, één met de natuur. Nadeel van dit park is wel de hoge entreeprijs, waar je de prijs voor toegang met de auto plus parkeerkosten nog eens bij op moet tellen. Als je het in het park gelegen kröller-müller museum wilt bezoeken betaal je die entree er nog eens bij, waardoor het toch minder aantrekkelijk wordt. Een abonnement op het park is wel wat voordeliger, maar nog steeds behoorlijk aan de prijs. Bovendien is het nadelig dat een abonnement van 1 januari tot 31 december loopt. Als je halverwege het jaar wilt instappen betaal je dus het volle pond voor een half jaar entree. Al met al voor mij redenen om niet zo vaak het park te bezoeken.
Bezocht in 2017, met partner.
3 personen vinden dit nuttig
9"Geweldig/thuiskomen/genietenga heerlijk koffie dri"
Caroline vros uit Voorschoten | 5 december 2019
Ga lekker koffie drinken met iets lekkers, neem ook iets lekkers mee zodat je de hele dag kunt blijven en wild kunt gaan spieden.
Bezocht in 2019, met jonge kinderen.
1 persoon vindt dit nuttig
7"Wel druk en leuk maar helaas met een tegenslag"
Ron uit Rotterdam | 6 november 2019
Mooi park om doorheen te fietsen dus hebben we dit gedaan met onze eigen tandem maar door de drukte en de menigte heen kan je niet te hard fietsen en helaas zijn we door een bocht en de drukte onderuit gegaan mijn vrouw had aardige schaafwonden opgelopen door die val en konden niet meer verder fietsen we zijn naar het centrum van het park gegaan om de verwondingen schoon te maken en te verbinden en hebben we onze fiets tocht beëindigd. Wel jammer maar helaas is was niet anders en een volgende keer maar weer met een enkele fiets er door heen gereden zonder kleerscheuren dus is het toch nog goed gekomen.
Bezocht in 2016, met partner.
1 persoon vindt dit nuttig
9"Hier moet je geweest zijn."
Gery uit Andelst | 6 november 2019
Een prachtig en afwisselend park. Bos, heide en zandvlakten. Goede fietspaden en prachtige vergezichten. Park straalt rust en ruimte uit.
Bezocht in 2018, met partner.
9"Fantastische natuur"
Anita uit Houten | 3 november 2019
Geweldig om te wandelen, even weer tot rust komen en genieten van de natuur.
Veel wandelpaden die toegankelijk zijn en ook zijn er veel mooie fietspaden.
Even weg uit de drukte.
Bezocht in 2019, alleen.
9"Prachtig"
Stien vd Berg uit Arnhem | 2 november 2019
Het landschap is ieder seizoen indrukwekkend, maakt me blij. De mogelijkheid te fietsen is prettig. Als parel ligt het Kroller Muller museum met de prachtige beeldtuin in het park.
Nadeel is wel dat je, als je alleen het museum wil bezoeken, toegang moet betalen tot het park.
Bezocht in 2019, met partner.
Uitgelicht