Miniworld Rotterdam

Attracties in Nederland > Zuid-Holland > Rotterdam
Miniworld Rotterdam in Rotterdam, Zuid-Holland
Het ligt op 5 minuten lopen van het station, dus goed bereikbaar met ov, parkeergarage ook ernaast. Echt goed opgezet, de miniaturen lijken echt. Je krijgt zo Rotterdam in 1x in het klein. Leuk dat ..
Nelleke, 20197 reviews | Lees verder »
Vanwege het coronavirus (COVID-19) zijn alle attracties tot 1 juni a.s. gesloten. Bekijk de website van de locatie zelf voor actuele info.
 vindt dit leuk
(34 stemmen)
88%
Stem nu ook
De treinen rijden, de auto's rijden en elke 24 minuten wordt het nacht, waarbij de duizenden lampjes branden in huizen en op straat… dit is allemaal te zien in de grootste overdekte miniatuurwereld van de Benelux, Miniworld Rotterdam!

Beleef deze bijzondere modelwereld met Nederlandse landschappen en duizenden modelgebouwen, die op schaal zijn nagebouwd. De ruim 27.000 mini-bewoners maken er van alles mee. Ze werken, wonen, reizen en onderweg beleven ze allerlei avonturen. Kun jij ontdekken wat ze allemaal doen? Een wereld vol kijk-en-doe-plezier.

Openingstijden 2020

Het gehele jaar:
De openingstijden variëren. Zie de website voor actuele openingstijden.

Gesloten op Nieuwjaarsdag en 1e Kerstdag.

Dagelijks geopend tijdens schoolvakanties (Midden Nederland) en feestdagen van 10.00 - 17.00 uur.
Controleer voor een bezoek altijd even de openingstijden op de website van de locatie zelf.

Prijzen

Entreeprijzen 2020
Kinderen t/m 2 jaar: gratis
Kinderen 3 t/m 11 jaar: € 9,25
Vanaf 12 jaar: € 12,95

Kinderen t/m 11 jaar mogen alleen naar binnen onder begeleiding van een volwassene.

Bezoekersinformatie

Miniworld Rotterdam
Weena 745
3013 AL  Rotterdam
Telefoon: 010-2400501

Naar de website
Toon locatie op kaart
Voeg een review toe

Uitjes in de buurt

Beoordelingen van Miniworld Rotterdam

7 reviews | Voeg een review toe
Miniworld Rotterdam scoort een 8,8 uit 10 op basis van 34 stemmen en 7 reviews.
10"Schitterend nagebouwd"
Nelleke uit Leersum | 6 januari 2019
Het ligt op 5 minuten lopen van het station, dus goed bereikbaar met ov, parkeergarage ook ernaast. Echt goed opgezet, de miniaturen lijken echt. Je krijgt zo Rotterdam in 1x in het klein. Leuk dat ze ook dag / nacht laten zien. Ze hebben niet alleen de stad, maar ook nog andere streken van rond Rotterdam. Met kinderen zeker een aanrader. Je kunt ook zien hoe ze te werk gaan.
Bezocht in 2018, met een groep.
9"Heel leuk!"
Cw | 23 september 2016
Hier krijg je een mooi beeld van Rotterdam! Alles is schitterend gemaakt. Vooral leuk is het dat er met elke 24 minuten een dag uitgebeeld wordt en het langzaam donker wordt. De treinen blijven rijden en alles is mooi verlicht. Dichtbij het centraal station.
Bezocht in 2016, met partner.
B. langbroek uit Haarlem | 20 augustus 2013
Afgelopen maandag met mijn vriend voor het eerst naar Railz geweest. Misschien zijn wij wat verwend door de vele modelbanen die we in binnen en buitenland gezien hebben want ons viel het wat tegen. Er reden zeer weinig voertuigen en ook rondrijdende treinen waren mondjesmaat aanwezig. De haven is prachtig gebouwd maar zeer statisch, de Willemsbrug ziet er prachtig uit, maar ook deze helemaal leeg, volgens mij is het een zeer drukke toegangsweg. Geen auto te bekennen, af en toe een trammetje. De dag en nachtverlichting is wel weer perfect geregeld. Kortom, oppervlakkig ziet e.e.a er best mooi uit, maar kijk je wat verder dan zie je hiaten. Het Commadocentrum was al die tijd onbemand, je kon dus aan niemand iets vragen over de besturing enz. We hebben wel veel bewondering en ideen achter dit concept.
1 persoon vindt dit nuttig
John van der Linden uit Vlaardingen | 8 oktober 2012
Heel mooi na gebouwd op schaal.Veel werk van gemaakt,is het bekijken meer dan waard.Zou iedereen in de buurt aanraden te gaan kijken.Ook een nacht aanzicht ,net echt.
P.j.v.Oostrum uit De Meern | 17 oktober 2011
Hier heb ik weinig woorden voor nodig, geweldig fantasties.
G. Vermeer uit Spijkenisse | 28 mei 2010
Ook gek van treintjes?
Ga dan naar RAILZ in Rotterdam.
Uren kijken naar alles wat er gebeurd.
Er is zoveel te zien bij dag en nacht.
Het landleven met de trein erdoor, een kermis,
de havens, station van Rotterdam en nog veel meer.
Ik verklap verder niets.
Ga het zelf maar bekijken!
Elsbeth | 29 november 2009
Modelbouw en treinen is echt een mannenhobby, dus niets voor vrouwen om te bezoeken. Dit bleek echt een vooroordeel! Niets is minder waar.

In Railz miniworld hebben ze een goed concept gevonden wat voor iedereen zeer toegankelijk is. Door de details in dagelijkse situaties na te bootsen( bijv. Markt met bezoekers; Trouwerij bij de kerk; Speeltuintje met levensechte poppetjes voor kinderen/ rolstoel gebruikers/ bejaarden) wordt het zeer de moeite waard om te gaan. Er is veel meer dan alleen treinen te zien. De variatie van dag-nachtbeleving is ook zeer bijzonder!
Kortom, als vrouw heb ik mij prima vermaakt zonder dat ik fan ben van modelbouw of electrische treinen! Een aanrader voor iedereen.
Uitgelicht

Ontvang de leukste Uittips voor de regio Rotterdam

BONUS: Download gratis ons e-book met de 7 leukste Uittips per provincie.

Vul je e-mailadres in en je ontvangt de bonus en de Uittips in je mailbox.
Stuur mij tips

Wij respecteren jouw e-mail privacy.