Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Stoomgemaal Hertog Reijnout

Erg leuk. Overigens is er in Lemmer ook een stoomgemaal, het Woudagemaal, dat ook nog werkt en zichzelf zelfs het grootste nog werkende stoomgemaal ter wereld mag noemen. Ook Hertog Reijnout vonden ..
Cor van der wille, 2018
1 review | Lees verder
 vindt dit leuk
(23 stemmen)
91%
Stem nu ook
Midden in de polder Arkemheen is dit unieke monument te bewonderen. Het stoomgemaal Hertog Reijnout is honderd jaar lang in bedrijf geweest, van 1883 tot 1983. Nu is er een elektrisch gemaal dat het overtollige water uit de polder maalt.

Het stoomgemaal werd in 1985 gerestaureerd. Hierdoor blijft dit cultuurhistorische monument behouden voor de toekomst. Dit stoomgemaal is het enige nog werkende gemaal in Nederland. Bijzonder zijn de twee buitenschepraderen.

Bezoekersinformatie

Stoomgemaal Hertog Reijnout
Zeedijk 6
3861 MD  Nijkerk
Telefoon: 033-2457757
Naar de website

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
 

Beoordelingen van Stoomgemaal Hertog Reijnout

1 reviews | Voeg een review toe
Stoomgemaal Hertog Reijnout scoort een 9,1 uit 10 op basis van 23 stemmen en 1 review.
9"Erg interessant!"
Cor van der wille uit Bantega | 15 augustus 2018
Erg leuk. Overigens is er in Lemmer ook een stoomgemaal, het Woudagemaal, dat ook nog werkt en zichzelf zelfs het grootste nog werkende stoomgemaal ter wereld mag noemen. Ook Hertog Reijnout vonden we prachtig en zeer zeker een bezoek waard. Vriendelijke groet, Cor en Coby.
Bezocht in 2018, met jonge kinderen.
Uitgelicht