Kasteel Doorwerth

Attracties in Nederland > Gelderland > Doorwerth (gemeente Renkum)
Kasteel Doorwerth in Doorwerth, Gelderland
Heel mooi kasteel met vertrekken die in oude luister zijn hersteld incl. de meubelen. Leuke en leerzame rondleidingen, die een goede indruk geven hoe het leven op een kasteel vroeger was. Ook de ..
Angonita Heuser, 20157 reviews | Lees verder »
Vanwege het coronavirus (COVID-19) zijn alle attracties tot 1 juni a.s. gesloten. Bekijk de website van de locatie zelf voor actuele info.
 vindt dit leuk
(24 stemmen)
83%
Stem nu ook
Kasteel Doorwerth ligt in de uiterwaarden en is gebouwd in de 13e eeuw. Het is een stoer, middeleeuws kasteel omgeven door bossen, weilanden en akkers.

In het kasteel zijn drie musea te bezichtigen. Het kasteelmuseum, museum Veluwezoom en het Nederlands Jachtmuseum. Het kasteelmuseum is prachtig ingericht en je kunt zien hoe hier vroeger werd geleefd. Bij het kasteel is een winkeltje met souvenirs en streekproducten. Kinderen kunnen een leuke speurtocht doen.

Openingstijden 2020

Het gehele jaar: dinsdag t/m zondag van 11.00 - 17.00 uur

Gesloten op Nieuwjaarsdag, Koningsdag en 1e Kerstdag.

Tijdens schoolvakanties is het kasteel extra geopend op de maandagen: 15, 22 en 29 juli, 5, 12 en 19 augustus, 21 oktober, en 23 en 30 december 2019.
Controleer voor een bezoek altijd even de openingstijden op de website van de locatie zelf.

Prijzen

Entreeprijzen 2019
Kinderen 4 t/m 18 jaar: 5,25 euro
Volwassenen: 11,50 euro

Museumkaart: gratis
CJP € 8,60
CJP t/m 18 jaar € 3,95
Vrienden: gratis
Donateurs van Geldersch Landschap & Kasteelen: gratis

Het toegangskaartje is geldig voor het kasteel en Museum Veluwezoom.

Bezoekersinformatie

Kasteel Doorwerth
Fonteinallee 2
6865 ND  Doorwerth
Telefoon: 026-3397406

Naar de website
Toon locatie op kaart
Voeg een review toe

Uitjes in de buurt

Beoordelingen van Kasteel Doorwerth

7 reviews | Voeg een review toe
Kasteel Doorwerth scoort een 8,3 uit 10 op basis van 24 stemmen en 7 reviews.
Angonita Heuser uit Hilversum | 10 november 2015
Heel mooi kasteel met vertrekken die in oude luister zijn hersteld incl. de meubelen. Leuke en leerzame rondleidingen, die een goede indruk geven hoe het leven op een kasteel vroeger was. Ook de tuinen nodigen uit om er doorheen te wandelen.
2 personen vinden dit nuttig
AR Neuteboom uit Doorwerth | 10 november 2015
Kasteel Doorwerth is heerlijk voor een dagje uit. Je kunt er heel mooi wandelen over de stuwwal en langs de Nederrijn. Kasteelcafé De Zalmen heeft een lekkere kaart en een gezellig terras. In het kasteel zit een heel leuk museum. Het parkeren is gratis, je kunt er zo een dag zoet brengen!
Th ZWanenburg uit Soest | 23 augustus 2012
Kasteel Doorwerth is niet alleen geschiedkundig geweldig maar ook de omgeving en is geweldig. ook het restaurant is super.
R geurink van Strijland uit Lunteren | 6 januari 2012
Kasteel Doorwerth is een prachtig kasteel in een mooie ligging. Er zijn altijd veel activiteiten. Ook voor de kinderen. We hebben daar al eens een kinderfeest gevierd o.l.v. Ridder Richard. Dit is superleuk en voor iedereen een aanrader! Verder is er veel te zien en te bekijken!!
Brigitta Commandeur uit Sint Pancras | 13 oktober 2010
Onverwachts kwamen we bij kasteel Doorwerth aan. We maakten een fietstocht langs de Rijn en wilden een kopje koffie drinken, maar al snel werd onze aandacht getrokken toen we ook van het toilet gebruik wilden maken. Het was gemakkelijk om je voor te stellen hoe het in die tijd toeging. Ik schrok van het eerste inkijkje in de gevangenis toen ik een licht gekreun uit de nor hoorde komen, dat leek echt en ik was niet voorbereid. Hierop konden mijn man en ik het niet laten om ook de rest van het kasteel te bekijken. We genoten van de heerlijke koffie, van de prachtige kasteeltuin en we vonden het jammer dat we niet bij de groep hoorden waarvoor een heerlijk uitziende high tea was neergezet.
Het kasteel was voor ons een geheel onverwachte leuke, mooie onderbreking.
Het kostte ons tijd die we er graag voor over hadden en we niet hadden willen missen. Soms kom je onverwacht op een plek die een lange en zeer goede herinnering achterlaat. En dit kasteel was er zeker één van!
1 persoon vindt dit nuttig
Alette uit Barneveld | 13 oktober 2010
Mooi kasteel, waar vroeger tijden weer herrijzen. Ook leuk voor de kids. Hun fantasie gaat weer lekker met hen aan de haal!
A. van Moerkerk uit Arnhem | 2 juni 2010
Heel leuk en interessant. Mijn dochter van 7 vond het verhaal van Ridder Richard heel spannend. Mooie omgeving.
Uitgelicht

Ontvang de leukste Uittips voor de regio Doorwerth

BONUS: Download gratis ons e-book met de 7 leukste Uittips per provincie.

Vul je e-mailadres in en je ontvangt de bonus en de Uittips in je mailbox.
Stuur mij tips

Wij respecteren jouw e-mail privacy.