Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Huis Bonck

Huis Bonck in Hoorn, Noord-Holland bewaar
Kom binnen in de 17de eeuw!
In Huis Bonck in Hoorn stap je zo de 17de eeuw binnen. Het interieur en de indeling van dit knusse koopmanshuis zijn nog precies als toen.

In Huis Bonck werd gewoond en gewerkt. Dat de zaken goed liepen is te zien aan de vele versieringen: mooie geglazuurde plavuizen op de vloer en decoratieve tegels aan de muur. De heer des huizes had een eigen ‘comptoir’, in een uniek hangkamertje dat letterlijk aan de zolderbalk hangt. Met goed uitzicht over de Zuiderzee en de kade. Je ontdekt wat “linnen van de bovenste plank is” en je vindt de oude linnenpers van de vrouw des huizes, het pronkstuk van de familie! In de gezellige binnenkamer speelde het huiselijke leven zich af. Koken bij de stookplaats, eten aan tafel, en dan lekker warm slapen in de bedstede.

In Huis Bonck beleef je echt hoe het gezin Bonck hier destijds heeft geleefd. Open gerust de kastjes, doe een dutje in de bedstede, of ga in het hangkamertje zitten en kijk uit over het water. Kom je langs?

Huis Bonck is één van de vele Museumhuizen van Vereniging Hendrick de Keyser. Zie museumhuizen.nl.


Openingstijden

Donderdag 12:00 - 16:00
Vrijdag 12:00 - 16:00
Zondag 12:00 - 16:00
Controleer voor een bezoek altijd even de openingstijden op de website van de locatie zelf.

Bezoekersinformatie

Huis Bonck
Binnenluiendijk 3
1621 ME  Hoorn
Naar de website

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
 

Beoordelingen van Huis Bonck

0 reviews | Voeg een review toe
Uitgelicht